Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Bármilyen okból nem szoptató...

Bármilyen okból nem szoptató anyukák, hogyan gondolkodtok?

Figyelt kérdés

Elfogadjátok, hogy az anyatej jótékony hatással van a babák egészségére (pl. csökkenti az allergia, a diabetes, az ekcéma kialakulásának kockázatát), vagy szerintetek ez nem igaz?

Higgadt, előítéletektől mentes, egymást kímélő és tiszteletben tartó válaszokat kérnék! Köszönöm.

2014. júl. 11. 14:07
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
82%
Én akartam szoptatni, de sajnos nem volt sok tejem, pedig igyekeztem. Én azt mondom, jobb az anyatej mint a tápszer, viszont 1éves kornál tovább akkor sem szoptatnék, ha lenne tejem.
2014. júl. 11. 14:08
 2/23 anonim ***** válasza:
90%

Én sem tudtam szoptatni sokáig a babámat, ráadásul akkor is pótolnom kellett tápszerrel. Én aláírom, hogy az anyatej egészségesebb, de már vicc, amilyen hiszti van a szoptatás körül.

Szerintem egyénfüggő, hogy ki lesz ekcémás, allergiás, ...stb. Tudnék erre is meg arra is példát az ismerettségi körömből.

2014. júl. 11. 14:21
 3/23 anonim ***** válasza:
90%
Elfogadom, hogy az anyatej a legtermészetesebb módja a csecsemő táplálásának, de azt a szoptatási megszállott anyukáktól származó legendát, miszerint az anyatejes baba nem lesz allergiás illetve beteg, míg tápszeres társa igen, azt óriási tévhitnek tartom. Elég csak ezen az oldalon olvasgatni és találsz nem egy nem kettő nagyon pici (6-7 hetes) babát, aki már beteg, antibiotikumot kap, pedig csak anyatejes. Borzasztó nagy lelki törést tudnak okozni ezekkel a kitalációkkal azoknak az anyukáknak, akik nem tudnak szoptatni és ez amúgy is megviseli őket.
2014. júl. 11. 14:29
 4/23 anonim ***** válasza:
79%

Az én orvosom szerint az első szopi az, ami nagyon fontos, a többi ugyanolyan hatással van a babára, mint a tápszer.

Szerinte ezek nem igazak, amiket itt leírsz zárójelben.

Ő egy modern, fiatal (40 körüli) kutatóorvos egyébként, nyugati pályafutással, így én hiszek neki.

2014. júl. 11. 14:29
 5/23 anonim ***** válasza:
70%

2honapig kizarolag anyatejes volt a lanyom. Utana elkezdtuk a tapszert. 10 honapos koraig volt hajlando meginni, utana csak tejitalt ivott, mar most ket honapja rendes tejet kap 17 honapos.

Szoval nalunk volt minden. :-)

A kicsiknek szo nincs rola a legjobb amit kaphat az az anyatej. Ez ugye arra vonatkotik aki kozben nem bagozik cigizik stb. Vedelmet nyujt biztosan. De ez nem csak ezen mulik es nem csak erre lehet alapozni. Uncsitesomnak ket kisfia van. Az egyik 10 honapig a masik 2 eves koraig szopott. Naluk betegesebb gyerekeket nem ismerek. Sovanyak is rettenetesen, edessegen kivul nem sok ertelmeset esznek. Nincsenek rendesen etetve. Sose figyelt erre oda. Gyumolcsok, zoldsegek nem voltak ugy adva ahogy azt kellene. A nagyobbik allergias is. Ugyh hiaba az anyatej ha utana nem figyelunk rajuk. Ok 6 es 3 evesek.

Nalunk hiaba volt tapszeres a lanyom, de valtozatosan eszik. Mindent. Sok gyumolcsot, zoldseget. Minden rendben nala, semmire nem erzekeny, nem allergias, nem sovany, nem kover.

A csaludunkban mindannyiunkat 3 honapig szoptatott anyukam. 4 en vagyunk tesok. Egyikunknek sincs semmi baja. Soha nem is volt. Ez adodhat abbol, hogy azert minimalisan de kaptunk anyatejet. Biztosan rengeteget szamit, ebben biztos vagyok. A tapszer se ordogtol valo, foleg manapsag, de aza nyatej ami a legjobb. :-) es mint irtam is ezek a dolgok amiket emlitesz nem csak az anyatejen mulik. Hajlam, genetika is rengeteget ratesz.

2014. júl. 11. 14:33
 6/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm Nektek!

Persze, hogy élelem a tápszer is, csak arra lettem volna kíváncsi, Ti elhiszitek-e, hogy az anyatej a kiírt kérdésben szereplő betegségek esetén megelőző hatású, vagy sem.

Hogy ki miért nem szoptat, az most lényegtelen.

2014. júl. 11. 15:03
 7/23 anonim ***** válasza:
84%
3. vagyok. Szerintem mindenkitől megkaptad a választ. Az már más kérdés, hogy valaki nekiállt pontozgatni, de szerintem nem te voltál. Legalábbis remélem.
2014. júl. 11. 15:16
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Szìvesen elhinném, de rengeteg ellenpéldát látok, amik inkább azt támasztják alá, hogy öröklött dolgokon és életmódon több múlik.
2014. júl. 11. 15:48
 9/23 A kérdező kommentje:

De! Én pontozgattam. FÖLFELÉ!

Direkt kértem is, hogy tartsuk tisztában egymás véleményét!

Hidd el, sajnálom.

2014. júl. 11. 16:18
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszek abban, hogy csökkenti az allergia, diabetes, ekcéma stb kockázatát. Lehetetlen is ennek vizsgálata, hiszen annyi tényező van, ami befolyásolja ezeket a dolgokat is, és könnyen elképzelhető, hogy minden ok-okozati viszonyt még fel sem tárt a tudomány. Én abban hiszek, amit tapasztalok, és az azt mutatja, hogyha valakinek az van "megírva", hogy ekcémás legyen (pl.: férjem, aki sokáig kapott csak anyatejet), azt hiába szoptatják, akkor is ekcémás lesz. Én tápszeren nőttem fel, mégsem lett az, ahogy betegeskedő sem voltam soha, sőt bivaly erős immunrendszerem van, ahogy a szüleimnek is. Ennek ellenére tiszteletben tartom, ha valaki szoptatja a gyerekét, engem az sem zavar, ha sokáig teszi, de szerintem vannak határok, amiket illik betartani (pl.: kolléganőm visszajött dolgozni a fia másfél éves korában, és három éves korában a fiút simán megszoptatta az iroda közepén úgy, hogy éppen egy fontos tárgyalásra jöttek ügyfelek). Én a mértékletességben hiszek e tekintetben is, lehet ezt ésszel, józanul csinálni.
2014. júl. 11. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!