Bármilyen okból nem szoptató anyukák, hogyan gondolkodtok?
Elfogadjátok, hogy az anyatej jótékony hatással van a babák egészségére (pl. csökkenti az allergia, a diabetes, az ekcéma kialakulásának kockázatát), vagy szerintetek ez nem igaz?
Higgadt, előítéletektől mentes, egymást kímélő és tiszteletben tartó válaszokat kérnék! Köszönöm.
Én sem szoptattam sokáig mert kevés volt a tejem, így szinte kezdetektől tápszert is kapott, aztán hamar már csak azt. Nem mindenki tud szoptatni nem mindenki lesz tele tejjel, ettől még nem rossz anya!!!! Nemcsak a szoptatáson múlik, hogy valaki hogy bánik a gyerekével, hogy neveli. Csak a mai állás szerint a szoptatás folyik még a csapból is.
Amúgy érdemes lenne a régi időkre is visszanézni. Én tápszeres voltam jó rég volt már :) és semmire nem vagyok allergiás, nincsenek bőrbetegségeim pl ekcéma. Pedig az még nem is volt ilyen korszerű tápszer szerintem.
Szóval ennek tudatában nyugodt szívvel adtam a fiamnak a tápszert ami jóval korszerűbb a 30 évvel ezelőttinél.
Úgyis le leszek pontozva, mert nincs bajom a tápszerrel, de ez van, ez az igazság :)
Amúgy nyilván az anyatej a legjobb, de azért nem méreg a tápszer, csak úgy felfújják a dolgot, mintha bűn lenne tápszerrel etetni.
utolsó vagyok, aki pártolja a tápszert ha kell
A fiam már 2 éves és szerencsére nem kellett még antibiotikumot szednie. Persze volt már taknyos, de nyákoldóval, orrszivó porszívóval, orrcseppel rendbejött.
az én véleményem az, hogy iszonyatosan túl van lihegve ez a szoptatás téma.
nem sok köze van az ekcémához meg a többihez. túl sok mindent belemagyaráznak a dologba
Túl van lihegve rendesen....
Például nem nagyon hírdetik, hogy a véradás mennyire fontos. Pedig az, életet ment, és arra nincs pótlás mint az anyatejnél a tápszer!!!!! Kiváncsi lennék akik ennyire mindenáron anyatej pártiak, hogy lenézik a tápszerhez nyúlokat, vajon adtak-e valaha vért..... mert az aztán tényleg nem helyettesíthető semmivel!
Így van, ismerek olyan babát, aki volt már kórházban, többször is, pedig csak anyatejes volt nem látott tápszert.
Az én gyerekem aki tápszert kapott, meg szerencsére megúszta kisebb taknyosodással, még gyógyszer sem kellett és 2 éves.
Inkább ez olyan hogy lenézik akik szoptatnak a tápszerhez nyúlokat, ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!