Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Bármilyen okból nem szoptató...

Bármilyen okból nem szoptató anyukák, hogyan gondolkodtok?

Figyelt kérdés

Elfogadjátok, hogy az anyatej jótékony hatással van a babák egészségére (pl. csökkenti az allergia, a diabetes, az ekcéma kialakulásának kockázatát), vagy szerintetek ez nem igaz?

Higgadt, előítéletektől mentes, egymást kímélő és tiszteletben tartó válaszokat kérnék! Köszönöm.

2014. júl. 11. 14:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
76%

Én sem szoptattam sokáig mert kevés volt a tejem, így szinte kezdetektől tápszert is kapott, aztán hamar már csak azt. Nem mindenki tud szoptatni nem mindenki lesz tele tejjel, ettől még nem rossz anya!!!! Nemcsak a szoptatáson múlik, hogy valaki hogy bánik a gyerekével, hogy neveli. Csak a mai állás szerint a szoptatás folyik még a csapból is.

Amúgy érdemes lenne a régi időkre is visszanézni. Én tápszeres voltam jó rég volt már :) és semmire nem vagyok allergiás, nincsenek bőrbetegségeim pl ekcéma. Pedig az még nem is volt ilyen korszerű tápszer szerintem.

Szóval ennek tudatában nyugodt szívvel adtam a fiamnak a tápszert ami jóval korszerűbb a 30 évvel ezelőttinél.

Úgyis le leszek pontozva, mert nincs bajom a tápszerrel, de ez van, ez az igazság :)

Amúgy nyilván az anyatej a legjobb, de azért nem méreg a tápszer, csak úgy felfújják a dolgot, mintha bűn lenne tápszerrel etetni.

2014. júl. 11. 19:36
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok, aki pártolja a tápszert ha kell

A fiam már 2 éves és szerencsére nem kellett még antibiotikumot szednie. Persze volt már taknyos, de nyákoldóval, orrszivó porszívóval, orrcseppel rendbejött.

2014. júl. 11. 19:39
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

az én véleményem az, hogy iszonyatosan túl van lihegve ez a szoptatás téma.

nem sok köze van az ekcémához meg a többihez. túl sok mindent belemagyaráznak a dologba

2014. júl. 11. 23:08
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Túl van lihegve rendesen....

Például nem nagyon hírdetik, hogy a véradás mennyire fontos. Pedig az, életet ment, és arra nincs pótlás mint az anyatejnél a tápszer!!!!! Kiváncsi lennék akik ennyire mindenáron anyatej pártiak, hogy lenézik a tápszerhez nyúlokat, vajon adtak-e valaha vért..... mert az aztán tényleg nem helyettesíthető semmivel!

2014. júl. 12. 14:19
 15/23 anonim ***** válasza:
Én kb. két hónapos koráig tudtam szoptatni, de ki kellett tápszerrel egészítenem. Kb. 2-3 napig depiztem rajta, hogy szaranya vagyok, de aztán túltettem magam rajta. Nem attól lesz valaki jó, és gondoskodó anya, mert tudja szoptatni a gyerekét. Az meg szerintem hülyeség, hogy betegesebbek. Enyém fél éves és még semmi baja nem volt, elleben a csak anyatejes unokatesójával, aki már 2-szer volt a Heim Pálba súlyos ekcéma miatt. Tudom, hogy egy csecsemőnek az anyatej a legjobb, de a tápszer is megfelelő. Ez az anyatejes dolig is fel van fújva, még egy dolg, amivel lehet stresszelni az Anyákat. Meg lehet támadni, lenézni, lelustázni a másikat.
2014. júl. 12. 15:14
 16/23 anonim ***** válasza:
Én elhiszem, hogy az anyatej a legegészségesebb a babának. Segíti az immunrendszert, állítólag a beszédfejlődést is segíti és még sok minden másra jó. Ahogy előttem is írták, 1 éves kornál én sem etettem volna ezzel a babám, de sajnos már 2,5 hónapos korában teljesen elfogyott a tejem. Szintén sajnálatosnak tartom a szoptatás dicsőítésére és a tápszeres anyukák lenézésére irányuló erőfeszítéseket.
2014. júl. 16. 15:42
 17/23 anonim ***** válasza:

Így van, ismerek olyan babát, aki volt már kórházban, többször is, pedig csak anyatejes volt nem látott tápszert.

Az én gyerekem aki tápszert kapott, meg szerencsére megúszta kisebb taknyosodással, még gyógyszer sem kellett és 2 éves.

Inkább ez olyan hogy lenézik akik szoptatnak a tápszerhez nyúlokat, ennyi.

2014. júl. 16. 19:39
 18/23 anonim ***** válasza:
Nekem van egy nagyon érdekes példa a környezetemben, vigyáznu szoktam rájuk. Az egyik gyerek 3 és fél évesen még szopik, tápszert sose kapott. Alig beszél, azt is félig babanyelven, időnként beteg. A másik alig múlt 2 éves, kezdettől fogva kapott tápszert is, majd 3 hós korától csak azt. Ő mondatokban és nagy szókinccsel beszél, kb pont ugyanannyit betegeskedik, mint a másik kisgyerek. Ha csak ezt nézem, a tápszeres baba áll jobban. Nyilván nem reprezentatív a dolog, de hátránya tuti nincs a tápszeres babának. Saját véleményem, hogy a sokáig szoptatás számomra inkább olyan majomszeretet féle dolog, ami mindenkinek szìve joga, én nem csinálnám és pont.
2014. júl. 16. 23:27
 19/23 anonim ***** válasza:
Én szoptattam volna, csak a kisfiam nem szivta rendesen a cicit, így lefejtem 1 hónapos koráig, azt kapta. De több tápszert kapott mint anyatejet,mert nem tudtam annyit fejni. Ma már nagyon jó tápszerek vannak. Persze én is jobban szerettem volna,ha szopik.
2014. júl. 18. 15:43
 20/23 anonim ***** válasza:
ismerek pár gyereket aki tápszeren nött fel és makk egészséges.ezekben a tábszerekben már minden benne van aminek benne kell lennie.biztos jobb az anyatej de ha a tápszer nem lenne jó, nem adhatnánk a babáknak.sajnos én sem tudok szoptatni nincs tejem
2014. júl. 18. 15:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!