A tapszer mennyiseget hogy novelitek tobb vizet adtok a porhoz vagy tobb port hasznaltok. Rosszul csinalom?
Milyen tápot kap? A miénkre rá van írva, hogy egy kanál 4,9 gr por, 3 kanállal kell 90 ml vízhez, így lesz 100 ml kész táp. Nem értem a tiedet, ahogy látom a többieknek is fura. 10 gr táp 90 ml vízhez, akkor egy kanál kb 3,3 gr táp, így lesz 100 ml a tiedből, jól írom?
A vízet ne gr-ban mérd, írd, hanem ml-ben, csak a por van gr-ban megadva.
ahogy nő a baba, úgy nő az adag, vagyis a bekevert tápszer, vagyis a víz is egyre több és a tápszer por is egyre több, így nem sűrűbb lesz az egész, hanem ugyanolyan sűrűségű, ugyanolyan arányú.
és igen, a folyadékot, vagyis a vizet ml-ben mérik, a port, vagyis a tápszerport grammban. A kész keveréket, mivel folyadék, leginkább szintén ml-ben. Az anytejet mérik grammban, mert a babát mérik, mielőtt és miután szopizott, meg azért is, mert az anyatejnek változik a sűrűsége, mert mindig a baba igényeihez igazodik. a tápszer sűrűsége viszont mindig ugyanolyan!!!
Ezt én se értem.
Itt egy minta: Ez egy Humana tápszer mintája. De mindegyik fajtára rá van írva az adagolás.
Ha 90 ml vízhez adsz 3 kanál port, akkor 100 ml kész tápszert kapsz.
Ha a babád idősebb, tehát nagyobb és emelni akarod a tápszeradagot, akkor a korábbi helyett már 120 ml vízbe kell tenned 4 kanál port és így kapsz 130 ml kész tápszert.
Tehát nem ugyanannyi vízbe teszel több port.
Az utolsó számok pedig az étkezések számát jelentik egyébként.
2-8. hét 90 3 100 7-8
3. hónap 120 4 130 6-7
4. hónap 150 5 170 5-6
4. hónap után 180 6 200 4-5
Így már jó. 150 ml víz+5 kanál tápszer, ennyit simán megehet. Sőt, 4 hónaposan már az egyel nagyobb adagot is, a 180 ml víz+6 kanalast.
Az én lányom 4,5 hónapos, neki elég a kisebb adag és abból is hagyni szokott.
A férjed ne aggódjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!