A tapszer mennyiseget hogy novelitek tobb vizet adtok a porhoz vagy tobb port hasznaltok. Rosszul csinalom?
Nem igazán értem... A dobozon rajta van az adagolas módja. 30 ml víz 1 kanál tápszer.
Tehát ha te 150 ml tápszert akarsz, akkor 150 ml vízhez 5 kanál por kell. Oké, ebből ha összekeverik vmivel több lesz mint 150, de nem sokkal.
Úgy kell csinálni, ahogy a dobozra van írva minden tápszernél.
30ml vízhez 1 adagolókanál. 5 kanálhoz 150 ml víz kell, így összesen lesz belőle kb. 160-170ml tápszer.
A por és a víz aránya mindig ugyanannyi. Rá van írva a dobozra, hogy kell elkészíteni, de amiket én vettem eddig azoknál mindig 30 ml vízhez kellett egy kanálnyi por.
Tehát 90 ml vízhez adsz 3 kanál port, 120 ml vízhez 4 kanállal, 150 ml vízhez 5 kanállal, stb.
Rajta van a dobozon az adagolás, attól eltérni nem szabad soha. Ha a víz mennyiségét növeled, akkor a tápszerét is. DE, rajta van a dobozon az életkor szerinti adagolás!!!
Egyébként 4 hónaposnak édeskevés a 110-120 ml tápszer. Az én 3 hetes babám megeszik 100 ml tápszert.
Standard higítás: 90ml víz, 3 lesimított kanál tápszer. Egy 4 hónapos megeszik már 200 ml tápszert is egy étkezésre, ha mást nem kap mellé. Vagyis, 180 ml víz és 6 kanál tápszer, így lesz 200 ml tápszer. Csak a dobozban található kanalat lehet használni. Egyébként ne haragudj, de hogy eszik 150 ml-t, mikor azt írod, hogy 110-120 ml jött ki. Vagyis, hogy lett grammban mérni a folyadékot. Na, mindegy te tudod, de remélem azt tudod, hogy a nem megfelelően higított tápszer súlyos problémákat is okozhat a babánál. Remélem nem spórolás miatt adsz neki csak 3 kanál tápszert, mert annyit az én 3 hetes babám eszik.
ha jól értem, 110-120 ML (nem gramm) vízhez adtál eddig 3 kanál tápszert, ebből lett 150-160 gramm tápszer, annyi vízhez 4 kanál kell.
ahogy a többiek írtűk, elég egyértelmű a dobozra ahogy van írva.
A kevés vizet én fecskendővel mértem, gyógyszertárban 100ft alatt van.
ha sűrűbbre kevered, nehezebben emészti, fájhata a hasa, ha hígra, nem hízik eléggé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!