A táp jobban hizlalja a babát mint az anyatej?
Ez egy régi,idejétmúlt felfogás.
Akkor lesz duci a baba, akár anyatejes, akár tápszeres, ha túl sokat kap enni.
Nézd meg, újabban inkább a szopis babák pufókak, mióta elterjedt az igény szerinti szoptatás. Azóta fél évesen nem ritka a 8-9 kilós baba sem, utána egy éves korukig szépen lassul a gyarapodás, nem rakja az anyuka sem minden nyikkre a mellére, a baba sem ér rá annyira enni, mert érdekesebb a világ...
szerintem ma már jó tápikat készítenek :-)
és nagyon sok féle van szal válogathatsz ha a baba pocakja nem bírja valamelyiket
Akkor lesz duci a baba, akár anyatejes, akár tápszeres, ha túl sokat kap enni.
nem akkor lesz az hanem akkor ha jól tárolja az ételt a szervezete :-)
pl a fiam 6 hónaposan 10 kg volt - mondhatnám h kövér - csak az anyatejtől - de 1 éves korára megnyúlt és csak 12 kg volt
alapból egy baba nem eszik többet mint amit a szervezete kíván ők még nem a szemükkel esznek hanem a gyomrukkal !
Sosem értettem az ilyen kérdést, mert szerintem egy néhány hónapos csecsemőt nem lehet túletetni. Ha nem kér többet, úgysem fog enni. Viszont ha sír, akkor úgyis megeteted, nem? Vagy hagyod sírni, mert aznapra már eleget kapott?
A kezdeti tápszerek nem hízlalnak túl, mert nincs bennük keményítő.
Egyébként meg a súly magában semmitmondó, hiszen az is számít, hogy milyen hossz tartozik hozzá. Az én fiam 4 hónaposan 6900g, de mellette 68cm, szóval egyáltalán nem duci. Teljesen normális testalkatú (tápszeres).
Nem szoktam feleslegesen etetni, hogy minden nyikkanásra cumisüveget dugok a szájába, de ha éhes, annyit kap, amennyit kér. Nem ez a normális ilyen korban?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!