Tápszert szobahőmérsékleten adni?
Olvastam, hogy elvileg nem muszáj felmelegíteni ha szobahőmérsékletű vízzel csináljuk, nem pedig frissen forralt-lehűtöttből. Csinálta már valaki így? Nem volt gond? Nagyon sír a babám (elfárad benne és utána bealszik 10 percre), még félig jóllakottság után is ha nincs rögtön kész, de szoptatás alatt nem tudom megcsinálni. Kevés a tejem, kiegészítésnek adom szopi után.
5 hetes a babó.
Ennek a szobahőmérsékletű dolognak csak egy hátulütője van, hogy nem oldódik fel a tápi...illetve igen, "hidegen" nemigazán jó annak a babának...
Kérdező! Tudom miről írsz, mert az enyém is ordít a tápiért, de akkor inkább ordítson egy kicsit, viszont kapjon "finom" tápit, és ez főleg kell, ha még ilyen picike, vigyázni kell a kis emésztő rendszerével!
Változó, hogy mennyit kell adnom, mert nem ugyanannyikat szopizik-van,hogy 30 ml elég pluszba, van hogy a szopi mellé még 90-et is kell adnom.
De a mikróban langyított vizet megpróbálom, legfeljebb kiöntöm ami nem kell. Ez jó ötlet köszönöm! :)
Amúgy nem fájt utána a hasa, ugyanúgy nyugodtan szundizott.
Beba pro start tápit kap, de jól feloldódik szobahős vízben is.
De a mikrós megoldást kipróbálom! Csak azt olvastam, hogy összekevertet nem lehet csak vízfürdőben, mert egyenetlenül melegedne.
Az ordítás miatt meg elhúzódik az etetés 1,5 órára is... Annyira ébreszthetetlen, ha kimerül benne.
Köszönöm mindenkinek!
Ha rendesen keveredik és szívesen megissza, akkor nem baj, ha szobahőmérsékletű a táp, nem lesz tőle semmi baja. Sokan még a maradékot is odaadják egy óra múlva.
Egyébként nálunk is hasonló volt a helyzet, nagyon kérte szopizás után a pótlást, de néhány hét után megszokta, hogy szopi után kicsit várnia kell, és már csak akkor sírdogált, ha tényleg nagyon lassú voltam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!