Egyik napról a másikra nem fogadja el a tápszert?
Figyelt kérdés
1 éves a lányom, eszik már darabosat is bőven, eddig csak tápszerrel aludt el, tegnap óta viszont nem fogadja el. Szerencsére a karomban el tudom altatni. Tej nem lett még neki bevezetve, tejtermékekre érzékenységet mutatott, így most teljes tejmentes diétán van, 3 hét múlva tudom visszaterhelni. Mit csináljak addig? Vizet szerencsére elfogadja.ma 12:18
1/10 anonim válasza:
Miért baj ez? Ha amúgy eszik rendesen, 1 évesen nincs szüksége feltétlenül tápszerre...
2/10 anonim válasza:
Nem baj, ha nem kap már tápszert 1 éves kor fölött, nem is muszaj innia helyette semmi tejeset. Tökéletes vízzel/teával elaltatni. Az én gyermekem sem iszik tápszert kb pont 1 éves kora óta, sem semmi mást helyette, és semmi baja. Tejtermékeket szívesen fogyaszt, de azért azokat sem tonnaszàmra. :D
3/10 Bogica0616 válasza:
Próbáltad izesiteni a tápszert? Tejbegriznek is meg lehet csinálni, különböző gyümikkel elkészíteni.
5/10 A kérdező kommentje:
Azert gondolom bajnak mert most semmi tejtermeket nem tudok adni, es nem akarom hogy valami hianybetegsege alakuljon ki. Tejbegrizbe megprobalom neki keverni, az ilyen kasas dolgokat szivesen fogyasztja. Illetve tegnap a spenotfozeleket is tapszerrel higitottam neki.
ma 12:41
6/10 A kérdező kommentje:
Most alapbol minden ilyen grizes dolgot dm bio zabtejjel/rizstejjel csinalok neki, a zabkasakat pedig vizzel.
ma 12:42
7/10 A kérdező kommentje:
WHO ajanlasa szerint pedig jo ha a tejital megy 2 eves korig. Igy elbizonytalanodtam.
ma 12:42
8/10 anonim válasza:
Az egyik az, hogy a WHO sok mindent ajánl. Szelektálj, mert azért józan paraszti ésszel nézve nem mind létfontosságú, hogy úgy mondjam...a másik, hogy azt írtad, kb 3 hét múlva tudod újra bevezetni neki a tejtermékeket. Hianybetegseg azért nem pár hét leforgása alatt alakul ki.:) +gondolj bele, milyen rengeteg extrém válogatós gyerek van, akik egyáltalán nem esznek változatosan, csak tésztát csirkefalattal, és mégsem betegek ők sem.
9/10 Bogica0616 válasza:
2 éves korig ajánlott a napi fél liternél megfelelő tejtermék fogyasztása. Nyugodtan adhatod a rizstej helyett tápszerrel a dolgokat. A vitamin sosem árt.
10/10 Bogica0616 válasza:
Nekünk pl még fél évvel meghosszabbították a tejmentes étkezést, nem volt sikeres a fokozatos terhelés. Én a gyümikkel pépekel adom. Nem lennék nyugott nélküle, hogy nem tettem meg mindent az egészségéért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!