Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Nappal alig akarja elfogadni...

Nappal alig akarja elfogadni a tápszert 6honapos babám, de éjjel 1,5-2oranként kéri a tápszert. Ki hogy oldotta meg hogy inkább reggel egyén mit éjjel?

Figyelt kérdés
Hozzataplalast már elkezdtük de csak meg kostolgat nem nagy mennyiséget eszik. Jön a foga is 😒
jan. 30. 12:51
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Próbáltál esetleg délután, estefele valami tartalmasabbat adni neki, ha a tápszert nem fogadja el? Régebben voltak olyan babapépek, állagra, mint a tejbegríz, persze ízlés szerint lehetett higítani, simán ment cumisüvegből. A fiam imádta.
jan. 30. 13:18
 2/9 anonim ***** válasza:
Nappali alvasok elott, sotetben es nyugiban. Vagy kozvetlenul ebredes utan ugyanigy. Lenyeg, hogy ne vonja el a figyelmet az izgalmas kulvilag :)
jan. 30. 14:27
 3/9 anonim ***** válasza:
Én most a hozzátáplálással szenvedek. Semmit nem fogad el. 7 hónapos múlt. A doki azt javasolta, hogy éjszaka csak vizet adjunk neki(anyatejes), így jobban fog enni napközben, mert nem fog úgy eltelni éjszaka. Pár álmatlan éjszakánk lesz ezt leszögezte, de probáljuk ki. Hátha nektek is beválik, egy próbát megér.
jan. 30. 19:56
 4/9 anonim ***** válasza:
41%

Kedves 3as, ne próbáld, nem működik. Nem fog aludni ha egyszer éhes. Lehet hogy a sírást abbahagyja ha nem reagáltok, de éhesen fog feküdni. Az enyém is 7 hónapos, pont ezt csinálja. Rendesen korog a gyomra éjjel, a víz nem oldja meg, 5 perc múlva visít újra.

Gondolj bele, te tudnál éhesen aludni?

Előbb utóbb kinövi, addig kitartás.

jan. 30. 21:15
 5/9 anonim ***** válasza:
4# nem üvölt éjszaka. Nem az éjszakai átalvás miatt kell csinálnom(engem nem zavar, hogy cicizik éjszaka), hanem azért, mert nem hajlandó elfogadni 7,5 hónaposan semmit az anyatejen kívül. 6 hónapos kora óta áll és kapaszkodva lépeget, ezáltal rengeteg energia kellene amihez az anyatej már kevés. Napi fél kanál szilárdat fogad el és azt is kiköpi. Nyílván nem fogom ráerőltetni, ezért is írtam próbának.
jan. 30. 21:55
 6/9 anonim ***** válasza:
28%

Tuðtommal oké, ha 1 éves koráig a fő tápláleka a tej.

Most mennyi kalória van az almapürében pl?

Jóval kevesebb, energiája nem attól lesz. Lehet nem áll keszen, nem minden baba koppra 6 hónaposan kesz kezdeni a szilárd eteleket.

jan. 30. 22:34
 7/9 anonim ***** válasza:
6# köszönöm a kioktatásodat, de nem kértem belőle. Nem első gyerekes anya vagyok, tisztában vagyok a folyamattal. Az oké, hogy 1 éves korig az anyatej vagy a tápszer a fő táplálék, de fokozatosan bekell vezetni az ételeket is. Nem az almapüré a kalóriadúsabb, de nem kezdheti pörköltel a szilárd ételeket. 1 évesen már bőven főtt ételt kellene ennie nem pedig almapürét. A szaladgáláshoz ebben elég kevés kalória van. Az ételek bevezetése meg lassú folyamat. Lassan 8 hónaposan legalább hajlandóságot kellene mutatnia nem pedig az első kanálnál öklendezve kiköpni.Ez nem normális hiába is próbálod az ellenkezőjét bemagyarázni. Én próbaként írtam, senki nem mondta, hogy be is válik. Én az orvostól kaptam az ötletet, aki több ilyennel találkozott mint te. El is magyarázta, hogy mivel éjszaka többet eszik, így napközbenre nem érzi magát annyira éhesnek. A kérdező babája is éjszaka eszik, de nappal nem nagyon akar. Ez olyan mint a többi gyerek akik átalusszák az éjszakát vagy keveset kelnek és nappal táplálkoznak. Nálunk ez felcserélődött amit valahogy orvosolni kell.
jan. 30. 23:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Én pont fordítva állok: megkezdtük a hozzátáplálást és nem kell neki se a tej se a tápszer
jan. 31. 10:15
 9/9 anonim ***** válasza:

7-es: de a jelenlegi iranyelvek szerint (nem a magyar, elavult, pureazisten, hanem az evidence-based, svajci,spanyol, portugal, skot, holland, sved, finn, usa, kanadai, osszes del-amerikai iranyelv szerint nyugodtan kezdheti porkolttel, amennyiben az megfelelo minosegben es formaban kerul kinalasra.

Kerdezo:

Nyugodt kornyezetben kinald tapszerrel. Hozzataplalasnal meg kozos, nyugodt es boldog etkezesek, valtozatos formak, texturak es izek.

jan. 31. 21:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.