Alig eszik a babám, de jól gyarapszik. Aggódjak, vagy engedjem el?
Figyelt kérdés
3-4 hónaposan megevett 900ml tápszert. Most fél éves, 3 hete hozzátáplálunk. Azóta jó ha megeszik 400ml tápszert és kb. 200gramm pürét vagy pépet egy nap. Látszólag nincs semmi baja, egyszerűen úgy látszik, hogy fényevő lesz.Ezt a keveset is úgy kell beleimádkozni apránként. Magától nem jelzi hogy éhes lenne, ha eltelik 4 óra se. Ugyanakkor 60 dekát hízott 3 hét alatt. Más volt hasonló cipőben? Én aggódom túl?tegnap 16:14
1/10 anonim válasza:
Ha jó a testsúlya, vidám, úgy látod rendben van, akkor nem hinném, hogy baj. Állítólag én sem ettem kb semmit, amíg kicsi voltam.
3/10 anonim válasza:
A ml és a gramm teljesen más mértékegységcsoport. Gondolj bele, megiszol fél liter vizet vagy megeszel fél kg krumplipürét. Melyik telít el jobban? Én előbbit simán megiszom, utóbbit biztosan nem enném meg teljesen. Semmi baj nincs, gyarapodik. Ebből nem fog tudni ugyanannyit megenni, mint a tápszerből. Majd szépen fokozatosan, ahogy a hozzátáplálással haladtok többet eszik.
4/10 A kérdező kommentje:
3-as először én is gondoltam erre, de úgy látom, hogy a tápszerben több a kalória
tegnap 17:29
5/10 anonim válasza:
Nekem ez nem tunik fenyevesnek, de oke. Amikor a gyerekem eszik 2 harapas kiflit egy nap, na szamomra az az🤣
De o nem is hizik es vannak ezzel komoly gondjaink is.
Kerdezz orvost, ha a tenyeknek nem hiszel,ha nem latod, hogy a hizas is rendben, de nem tudom mit lehetne neked meg mondani. Nem is az elso kerdesed mar.
6/10 anonim válasza:
A lányunk 6 hónaposan kb. 40 gr-ot evett bébiételből és kb. 70-80 milit tápszerből, és ezek után minimum 4 órán keresztül nem fogadott el semmit.
7/10 anonim válasza:
Hát ez nagyon nem alig eszik kategória…
8/10 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam, csak az orvos szerint napi 1 liter tápszert kellene innia. Vagy ha hozzátáplálunk akkor is legalább 7-800-at.
ma 08:32
9/10 anonim válasza:
Szerintem összességében nem eszik keveset, de nem biztos, hogy jó az arány. 6 hónapos, most kellene elkezdeni a kóstolgatást naponta egyszer. Azt nem írtad, hogy a 200 gr az hány étkezést jelent, de gyanítom több étkezést kiváltottál már, ezért eszik ilyen kevés tápszert.
10/10 A kérdező kommentje:
9-es 5 hónaposan gasztrós javaslatára elkezdtük a ht-t vashiány miatt
ma 11:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!