Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért utasítja el a tápszert...

Miért utasítja el a tápszert egyik pillanatról a másikra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tapasztalt anyukák, kérlek segítsetek nekem!

Próbálom röviden leírni, adott egy 8 hónapos kislány, aki születése óta tápszeres, már pár napos korától kezdve nagyobb mennyiségeket evett, mint amit “kellett volna”, nagyon nagy evő volt..

Milumil ar optima tápszert evett, azonban egy hete másfél óránként megéhezett tőle, így a gyermekorvos javaslatára váltottam 2-es tápszerre, az ar optimának ugye nincsen 2-es változata így teljesen mást kellett adnom neki, egyébként már nincs szüksége erre a speciális tápszerre, a bukás megszűnt.

Pár napja kapja a lactogen harmony tápszert, mert ettől a széklete is rendben van.

A hozzátáplálást 2 hete tudtam elkezdeni, 6 hónapos kora óta próbáltam kóstoltatni, de egyáltalán nem nyitotta a száját a kanálra, két hete azonban elkezdett érdeklődni az ételek iránt, szépen nyitja a száját is, étkezés nincs kiváltva.

A problémám a következő: ma az utolsó tápszeres étkezése 1 órakor volt, azóta nem hajlandó meginni egy kortyot sem, meglátja a cumisüveget és löki ki a kezemből, próbáltam már a régi tápszert, de azt sem fogadta el.

Vizet iszik cumisüvegből, azzal nincsen gond, de a tápszert abszolút nem.

Délután adtam neki zöldségpürét hússal, gondoltam majd fürdés után fog enni tápszert, de nem kellett neki, keserves sírásba kezdett.

Aki hasonló helyzetben volt, mit adtatok a babának?

Vacsira csináltam neki tejbegrízt( vízzel megfőztem és egy adaglókanál tápszert kevertem bele+barack pürét).

Egyszerűen nem értem, hogy mi ez a tiltakozás nála, kicsit kétségbe vagyok esve, hogy azt a folyadék mennyiséget, amire szüksége van, hogyan fogom pótolni tápszer nélkül, illetve nem eszik még olyan nagy mennyiségeket a pürékből.

Köszönöm, ha írtok!

okt. 13. 19:57
 1/2 anonim ***** válasza:

Lehet, hgogy nem ízlik neki ez a tápszer, rosszul esett neki, amikor adtad.

Próbálj ki más fajtát, nem azonos ízüek.

okt. 13. 20:14
 2/2 anonim ***** válasza:

En apuka vagyok(igen GYESEN), amire a figyelmemet felhivtak pl.:

A cumisuveg feje. Ha nehezen jon belole pl. amiatt lehet elutasito. Vagy a tapszer nem volt rendesen feloldva es megegethette a torkat/nyelvet. Vagy szimplan ma nem ehes. Van ilyen es kesobb is lesz, nalunk is van/volt. Egyik nap mintha fennyel taplalkozna, masnap egy fel tehenet megeszik. Az utolso ami eszembe jut, hogy nalunk is nagy volt az erdeklodes a "rendes kaja" utan miutan elkezdtem a hozzataplalast kb het alatt nagyon minimalisra epitettem le a tapszert, egyszeruen mert szivesebben evett pl. pureket (zoldseg, gyumolcs stb) ugyhogy ott probaltam ugy biztositani neki a megfelelo mennyisegu tapanyagot, hogy tapszert kevertem a turmixba.

Ennyi otletem van hirtelen.

okt. 13. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!