Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Milyen tápszer lenne ideális?...

Milyen tápszer lenne ideális? (szerintem kicsit sokat esznek)

Figyelt kérdés

Üdv!

Friss szülők vagyunk. Röviden: 32.-ik hétre születtek az ikreink 1,6 és 2,1kg-al. 35.-ik héten haza is hozhattuk őket és folytattuk a Milumil Nenatal-al történő táplálást (sajnos nem volt anyatej...)

Ugye ezt a kórház és a gyerekorvos is az eredeti kiírt születési dátumig ajánlották.

A lányom jól viselte, a fiamnak hasfájása volt tőle.

Ugye már elértük, így váltottunk Milumil 1-re, attól fiamnak jobban fájt a hasa, lányom meg sugárban f*sott.

Most ajánlásra milumil komfort HA-t kapnak, lányomnak nem ízlik, de azért eszi, fiamnak nincs baja vele, viszont...

Szerintem kicsit sokat esznek. 700-900ml a fogyasztásuk, úgy hogy most vagyunk a szülési dátum után 1 héttel, súlyuk 3700-3800gr. 1,5-2 óránként esznek, van amikor alvás nélkül 3x egymás után, alkalmanként 60-150ml között, napi 10+evéssel.

Gyanítom nem elég tápláló nekik, de ahogy néztem az összes 0+-os táp kb ilyen tápanyagtartalommal bír.

Éjjel aludni alig lehet, mindig valamelyik eszik, éhes, sír. Ma az ajánlott 3kanál + 90ml víz helyett tettem 4 kanállal, úgy néz ki jobban bírják. Jó ez így?

Tegnap a közel 900ml után volt mikor úgy telepisilte a pelus 2 óra után, hogy a dereka is ázott.

Esetleg ha nem jó a "sűrűbb" tápozás, akkor lenne ötlet mit próbáljunk ki?

Előre is köszönöm a segítséget!

okt. 13. 15:31
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

“Ma az ajánlott 3kanál + 90ml víz helyett tettem 4 kanállal, úgy néz ki jobban bírják. Jó ez így?”

NEM!!! Tilos az előírt adagnál sűrűbbre keverni! Nagyon durva székrekedés lehet belőle!

Ne saját szakállra kontárkodj, beszélj az orvossal. Lehet, hogy 2 külön tápszer kell nekik.

okt. 13. 16:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem sűrűbb, hanem több kell nekik... 🤦

Eleve ha 1,5 óránként esznek az arra utal, hogy nagyon kevés.

Ha a 90 kevés, keverj 120-at!

okt. 13. 16:22
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy több kell, azért írtam, hogy 900ml-t esznek 3,5kg-osan, és így is kevés. 120-nál kevesebbet már nem kevertem, de gyakran ki kell egészítenem még 30-al, mert aludni sem akar, csak enni. Holnap úgyis megyünk a gyerekorvoshoz, megkérdezem.
okt. 13. 16:27
 4/4 anonim ***** válasza:
A nagy volt nálunk is ilyen. Ő is kora baba volt végül nála is a milumil komfort ha vált be de ő is sokat evett. Szerintem ez nem feltétlenül a tápszertől függ mert utánna is és jelenleg is nagyon jó étvágya van.
okt. 14. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!