Gyerekorvos szerint a 3 hónapos babámnak nagyon sok a 120ml tápszer. Szerinte csak 100at adjak. Nemtudom hogy összefüggésbe van e a kettő, de ióta csak 100at adok neki, az nap óta ordítva alszik el amíg ki nem merül. Mi lehet a baj?
Én most direkt megnéztem hogy a tápszeres dobozon mi van, ott 3 hónaposnak már 150et ír...
Én sosem hallgattam ilyenekre, mindkettő annyit kapott amennyit kért. Sztem borzasztó ez a kikötés, kétlem h eg felnőttnek is jó lenne ha megmondanák h csak 1 fél husit ehet, két kanál rizzsel mikor ő megesz a többszörösét h jól lakjon.
Persze hogy ordít mert éhes, adj neki nyugodtan. Ha az orvos meg kötözködős akkor neki meg azt mondod amit hallani szeretne.
:O az enyém néha 120 mili után is van mikor kéri a többit, holnap lesz 3 hónapos. :) így én eleve 150-et csinálok neki és gyakran meg is eszi és ritkán hagy 30 milit belőle, inkább 10-20 mili körül szokott hagyni belőle.
Egy hónapos korában evett 90-100 körül.
Ha a 120ml-t től nem feszeng mint akit túletettek, hanem megnyugszik elégedett és jóllakott, akkor a babád jobban tudja, mint a gyerekorvos :)
Cak hogy mondjak konkrét példát is: én a második fiunkat ugyan úgy etettem ugyan azzal a tápszerrel, mint az elsőt és a 60ml-nél sírt, a 90ml-nél pedig megette, aztán kibukta, majd sorra bukta magát, mire megint éhes nem lett. Megint 60ml kevés volt, 90nél pedig epesárgát bukott. Nála ilyen volt a túletetés, akkor kezdtem el óránként adni neki 40-50ml-t és beállt végül 2 óránként a 90ml-re, majd a 120ml-re a 3. hónapra. Akkor már nem volt semmi jele a túletetésnek. A bátyja 3 hónaposan 150ml-t evett, előtte 90-100 között 3 óránként és nem volt vele gondja, a kisebbnek pedig volt, és az látható volt és azon változtatni is kellett.
Szóval, ha te azt látod, hogy a 100ml kevés a babádnak, a 120-jó volt, akkor nem kell az orvosodra feltétlenül hallgatnod, adj neki, amit kér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!