Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Nem hízik rendesen a babám....

Nem hízik rendesen a babám. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Egy hét múlva 4 hónapos, nagyon aktív, már hátról,hasra fordul, jár keze lába, viszont tápszeres baba és nagyon kevés tápszert eszik meg. Most elkezdtük a hozzátàplàlàst, de hát nincs oda a dologért. Nem vérszegény, nem vashiányos ,tök egészséges. 61cm és 5180g. Már nem tudom mit csináljak, hogy egyen többet, hogy hizzon. Az apjával mind a ketten sovány pici gyerekek voltunk, de azért ha genetika is, én örülnék ha csak egy fél kilóval több lenne. A tápszere nagyon jó, szereti is, azt nem váltjuk le. Volt valaki hasonlóképp, hogy nem evett túl sokat (bár mikor többet evett akkor sem hízott nagy ütemben, de a percentilis görbéje jó volt) a gyerek, és írták fel neki valami étvágy javítót, vagy nem tudom? Mert én már nem tudom mit találjak ki. A tápszerébe cukrot nem tehetek hogy finomabb legyen és jobban hizzon. de már annyira el vagyok keseredve, hogy miért nem hízik a korának megfelelően.
2024. máj. 28. 11:30
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
89%

Figyi!

nekem a védőnő a gyámüggyel fenyegetőzött, mert éheztetem a gyereket.

Pont leszartam, mert tudtam, hogy semmi baja. Babaként én is mindig a minimum alatt hoztam a szintet. Erre itt vagyok 30 és nem tudok lefogyni :D

Nekünk a doki hál isten normális, ő mindig elmondta, hogy tökéletes baba.

13#

2024. máj. 28. 14:26
 22/27 A kérdező kommentje:

13! Jesszus! Na amúgy én is ilyen gyerek voltam. Anyám minden vitamint meg étvágycsinàló trutyit belémtómött aztán 25 éves koromig 167cm és 51 kg voltam. Bezzeg most a 83kilommal de jó lenne mondjuk csak egy 60-nak lenni 🤣.

Amúgy mi is azért visszük már a gyereket magánba, nálunk heti 2-szer van gyermekorvos amúgy ügyeletre a szomszéd két városban ahol rendel lehet vinni. És hát mit mondjak, nem épp alapos. Úgyhogy inkább fizetünk, de reméljük a többi után ezt a problémánkat is megoldja a dokink.

2024. máj. 28. 16:27
 23/27 anonim ***** válasza:
75%
Mit kell megoldani, ha nincs is probléma a gyerekkel? Teljesen jól fejlődik. 2 hónapja van még, hogy 6 hónapos legyen. Addig kell a súlyának a születési súly duplájának lenni. Úgy látszik a dokik pénzért mindent mondanak csak vidd a gyereket és tömd a zsebüket. Vicc komolyan.
2024. máj. 28. 16:59
 24/27 anonim ***** válasza:
87%
Teljesen normális a súlya.
2024. máj. 28. 18:05
 25/27 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, én se értem picit most a problémát. Mit szeretnél pontosan, mennyi legyen 4 hónaposan?10 kg? Őszintén. Ne csinálj a gyereknek étkezési zavarokat majd.
2024. máj. 28. 18:20
 26/27 anonim ***** válasza:
83%
Nem vsgy normális, kérdező.
2024. máj. 28. 19:13
 27/27 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy az se igaz, hogy 6 hónapos korára meg KELL duplaznia a súlyát, ezt azért ne terjesszetek szentiraskent. Ez egy átlag. Valamelyik baba hamarabb duplaz, valamelyik később, valamelyik pont akkor, és ettől még mind makkegészséges, ha nincs semmi tünete, ami ennek ellenkezőjét indokolná...
2024. máj. 28. 19:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!