Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Nem hízik rendesen a babám....

Nem hízik rendesen a babám. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Egy hét múlva 4 hónapos, nagyon aktív, már hátról,hasra fordul, jár keze lába, viszont tápszeres baba és nagyon kevés tápszert eszik meg. Most elkezdtük a hozzátàplàlàst, de hát nincs oda a dologért. Nem vérszegény, nem vashiányos ,tök egészséges. 61cm és 5180g. Már nem tudom mit csináljak, hogy egyen többet, hogy hizzon. Az apjával mind a ketten sovány pici gyerekek voltunk, de azért ha genetika is, én örülnék ha csak egy fél kilóval több lenne. A tápszere nagyon jó, szereti is, azt nem váltjuk le. Volt valaki hasonlóképp, hogy nem evett túl sokat (bár mikor többet evett akkor sem hízott nagy ütemben, de a percentilis görbéje jó volt) a gyerek, és írták fel neki valami étvágy javítót, vagy nem tudom? Mert én már nem tudom mit találjak ki. A tápszerébe cukrot nem tehetek hogy finomabb legyen és jobban hizzon. de már annyira el vagyok keseredve, hogy miért nem hízik a korának megfelelően.
2024. máj. 28. 11:30
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
90%
Mennyivel született?
2024. máj. 28. 11:41
 2/27 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudjuk mennyit hízott, de a mostani súlya normálisnak tűnik. Annyit tudsz tenni, hogy nem kezded még el a hozzátáplálást, csak majd fél évesen. Az almától és répától még ennyire sem fog hízni.
2024. máj. 28. 11:52
 3/27 anonim ***** válasza:
29%

Hozzataplalast mondjuk nyugodtan hagyhatnad, 4 honapos sincs!

Valtsatok tapszert, ha nem eszi.

2024. máj. 28. 11:52
 4/27 Hovarju ***** válasza:
91%

A gyerek nem gép, és azt sem tudja, hogy a korának megfelelően mennyit kellene ennie.

Ha eszik, mozog, jó kedvű, pisil, kakil és nincs vele semmi baj, akkor ez így van rendben.

Ne hizlald.

Azt írtad, ti is sovány pici gyerekek voltatok.

A hozzátáplálás is kialakul idővel. Ha szereti a tápszert és eszik , nincs vele baj.

Szerintem sokkal jobb, hogy nem túlsúlyos.

2024. máj. 28. 11:53
 5/27 A kérdező kommentje:
1! 3170g, de 2950-nel hoztuk haza.
2024. máj. 28. 11:59
 6/27 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy az sem lenne jó ha túlsúlyos lenne, de látni a körülöttünk lévő vele egykorú babákat,hogy mekkorák, meg őt, akinek a kis vékony kezei vannak, àh, nem jó érzés. A hozzátáplàlàst mindenképp kezdjük, orvosi tanácsra, mert hogy ott lesz majd az áttörés ha reaktíve normális kajákat is tud enni, nem csak a tápszert.

Amúgy pisil, kakil Rendesen, jó alvó, mondom, a mozgásában a doki szerint előrébb tart, jó kedvű mindig, mosolyog. Szóval ezekkel nincs baj.

2024. máj. 28. 12:03
 7/27 anonim ***** válasza:
57%

Nem hinnem, hogy itt akkora baj lenne.

Hozzataplalassal boven raertek. Gondolom mennyire allt keszen ra egy 3!!!! hos baba,csak tonkreteszed az emeszteset. Komolyan, nem 50 evvel ezelott vagyunk, tessek mar gondolkozni es haladni a korral!

2024. máj. 28. 12:17
 8/27 A kérdező kommentje:

Alig 1 hét múlva 4 hónapos. Az orvos azt mondta, már próbálkozhatunk ,hogy más ízzel is ismerkedjen a tápszeren kívül. Az a negyed kanálnyi bármi amit eddig hajlandó megenni nem tesz szerintem tönkre semmit és szombaton lesz 4 hónapos, szóval bőven nem 3 hónapos.

Minket 3 hónaposan tápláltak hozzá, tök egészséges vagyok, sőt, túl erős is az immunrendszerem.

2024. máj. 28. 12:21
 9/27 A kérdező kommentje:
2! Hát most 16.-a óta 280g-ot.
2024. máj. 28. 12:22
 10/27 A kérdező kommentje:
7! Azért gondolom egy fél éves vagy idősebb gyerek sem puszil be egy tányér spenótot, mert már annyira érett a hozzátàplàlàsra.....
2024. máj. 28. 12:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!