Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Nem hízik rendesen a babám....

Nem hízik rendesen a babám. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Egy hét múlva 4 hónapos, nagyon aktív, már hátról,hasra fordul, jár keze lába, viszont tápszeres baba és nagyon kevés tápszert eszik meg. Most elkezdtük a hozzátàplàlàst, de hát nincs oda a dologért. Nem vérszegény, nem vashiányos ,tök egészséges. 61cm és 5180g. Már nem tudom mit csináljak, hogy egyen többet, hogy hizzon. Az apjával mind a ketten sovány pici gyerekek voltunk, de azért ha genetika is, én örülnék ha csak egy fél kilóval több lenne. A tápszere nagyon jó, szereti is, azt nem váltjuk le. Volt valaki hasonlóképp, hogy nem evett túl sokat (bár mikor többet evett akkor sem hízott nagy ütemben, de a percentilis görbéje jó volt) a gyerek, és írták fel neki valami étvágy javítót, vagy nem tudom? Mert én már nem tudom mit találjak ki. A tápszerébe cukrot nem tehetek hogy finomabb legyen és jobban hizzon. de már annyira el vagyok keseredve, hogy miért nem hízik a korának megfelelően.
2024. máj. 28. 11:30
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
85%
A gyereknek fél éves korára kell megduplázòdni a kezdő súlyát. Teljesen rendben van a gyerek. Addig még van 2 hónap. Ne stresszelj már rá ennyire. Rengeteg egészséges vékony gyerek van.
2024. máj. 28. 12:28
 12/27 anonim ***** válasza:
75%

Amugy nem az a lenyeg, hogy mennyiseget egyen, hanem az, hogy ismerkedjen az etellel. 1 eves korig a fo taplalek a tapszer vagy anyatej. Ezert is hulyeseg koran kezdeni, minek.

Amugy az en gyerekem mar tenyleg bevagott “egy tanyer spenotot” 7 hosan, azaz nagy mennyiseget evett mar akkor es azota is naponta. De nem azert, mert 6 hosan kezdtuk a hozzataplalast, hanem azert, mert o egy ilyen gyerek, aki eszik. Ennyi. Mas meg nem eszik ennyire jol soha.

Itt nem azert kell koran vagy keson kezdeni, hogy sokat egyen.

2024. máj. 28. 12:34
 13/27 anonim ***** válasza:
90%

Én nem aggódnék.

Lányom 3240g-al született, 4 hónaposan 4980g volt.

Hivatalosan fél évesen kell duplázni, ő 9 hónaposan tette.

1évesen triplázni, azt pedig 2 évesen.

most 2,5 éves, 10kg és 86cm, Barátnőm másfél éves lánya rég lehagyta.

Nem lehet mindenki nagy :)

2024. máj. 28. 12:35
 14/27 anonim ***** válasza:
47%

6 hónapos korra kell megdupláznia a születési súlyát. Sztem az meglesz! Nyugi!🙂

1.

2024. máj. 28. 12:36
 15/27 anonim ***** válasza:
76%
Ne az interneten keresgéld a választ, hanem az egészségügyi szokgaltatoktol,akikkel kötelességem tartani a kapcsolatot. Tudod, védőnő, gyerekorvos.
2024. máj. 28. 12:45
 16/27 anonim ***** válasza:
65%

Nem vagytok normálisak sokan ezzel a zabáltatási mániával, komolyan mondom, annyit tudtok rajta agonizálni, hogy valami borzalom. Van egy normálisan fejlődő, egészséges, jókedvű gyereked, te meg azon pörögsz, hogy nem hízik annyit, mint a szomszéd Juci gyereke.

Szerinted egy éhes újszülött békén hagyna téged? Ordítana egész nap, mint a sakál. Ő érzi, mikor elég, amit eszik, és nem is tudom, mit vársz a hozzátáplálástól, a tápszer sokkal hízlalóbb, mint a sok gyümölcs-zöldség, amivel hozzátáplálnád, az pláne nem fog hozni semmiféle áttörést, nem értem a logikát se benne.

Hagyjad már szerencsétlent annyit enni, amennyi jól esik neki.

2024. máj. 28. 12:57
 17/27 A kérdező kommentje:
15! Ezért járunk magán gyermekorvoshoz és a védőnőhöz is rendszeresen mikor kell.
2024. máj. 28. 13:42
 18/27 A kérdező kommentje:
16! Milyen újszülött? 4 hónapos gyerek.
2024. máj. 28. 13:43
 19/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm hálásan mindenkinek, aki tényleg érti miről beszélek és normális választ adott! Köszönöm nektek!
2024. máj. 28. 13:44
 20/27 A kérdező kommentje:
Amúgy azért is stresszelek, mert oké, hogy minden oké vele csak vékonyabb típus, de mikor az orvos is b*sztár meg a védőnő is, hogy sovány a gyerek, akkor kicsit ràgörcsölök a témára.
2024. máj. 28. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!