Eves elején nyugodt, majd ha elhuzodik 1-2 órás etetesre, hadonaszik, vergődik?
4 hetes a babám.
Elofordul, hogy sokáig tart egy etetes, szopival, táppal. Elég lassan jön a cumisuvegbol a tap (avent natural). Ilyenkor hadonaszik, a labaival megdobja magat, néha szivni akarja, néha nem. De közben tatog, ehesnek tűnik...
Elofordul, hogy mindennel együtt 2,5 óra az etetes, és az jutott eszembe, hogy a végére még ehesebb ahogy telik az idő (kevés a tejem, szerintem az inkább komfortszopi...). Maga a táp éves kb. 1 óra. Tényleg lassan jön az üvegből.
Melyik cumi jött be?
A mam anti colictol meg folyton felrenyel. :( szörnyű az etetés.
Ha 95%-ban tàpszeres, akkor nem 2-3 nap alatt, hanem 2-3 hèt alatt lehet visszahozni teljesen stabilan a tejed. Ha most megvonnàd tőle a tàpszert, akkor nem lenne elèg energiàja a szopàshoz, hogy visszahozza a tejed. Àtlag tanàcs, de nagyon hasznos: szoptatàsi tanàcsadó segìtsen a mellre helyezèsben. Ilyen technikai dolgot szemèlyesen lehet megvalòsìtani.
Addig is pròbàlgathated te is, hogy bimbòvèdő nèlkül is jòl ràkapjon. Biztos vannak youtube-on oktatòvideòk. Ha nem sikerül elsőre, addig is szoptasd minèl többet bimbòvèdővel.
A pòtlàst szoptatàsbaràt mòdon èrdemes adni. Szoptanìttal, vagy ami olcsòbb, egy gyògyszertàri tàpszondàt belelògatni a cumisüvegbe. A szondàt a mellbimbód mellè kell rögzìteni. Ahogy bekapja a baba a melled, a cumisüvegből is tapszerhez jut. Ha ragtapasszal rögzíted, akkor hàtrèbb tedda melleden, nehogy a baba bekapja, ès vigyàzz, nehogy a babara ragadjon vagy lenyelje. Vigyàzz, ne boruljon fel a cumisüveg. Tedd olyan magasra mellètek, mint a melled. Figyelj, hogy jön-e belőle a kaja.
Ha naponta 5%-al csökkented a tàp mennyisègèst, akkor nagy esèllyel vissza tudod hozni a tejed, ès a babàd sem marad èhes.
Ezeket mind próbáltam. Sved itatóval kapott hetekig. Házi szoptanittal is probalkoztam. Háború volt minden etetés a mohosaga miatt.
Az anya-gyermek jó kapcsolat érdekében döntöttünk a cumisuveg mellett. Nem bántam meg, azóta kiegyensúlyozottabbak vagyunk.
Leszamitva néhány felrecsuszott etetest. De nem ez van túlsúlyban.
De köszönöm, hogy ilyen részletesen leirtad! Igazából ad erőt, hogy ilyen lehetséges 2-3 hét alatt.
Ez tényleg mukodhet a gyakorlatban?
Ha van rá példa, lehet neki duralom magam. Csak nem tudom mennyit hagyjan mellen, hogy kozben ne alakuljon úgy, mint a fent nevezett peldan. Órákra nyulik az etetes, beduhodik stb
Ha barmennyit lehet mellen, honnan tudjam mikor fárad ki, hogy már megegye a tápot...? A barmennyit lehet mellen nem a kizárólag szoptatottaknal van?
Arra jutottam, hogy nagyobb cumisuveg kell. Most váltunk a philips avent natural 1 hósra. Hátha...
De az éjjel szörnyű volt, etetes közben sikítva sírt, majd mohón rakapott, majd megint sírt... a pregomin miatt mist csendes refluxra gyanakszom. Egyrészt mert kifeszitette magát, masreszt mert bunorekozik a nyála, sokat nyél félre, kohog, fuldoklik...
Köszi a tippeket!!
Meglatjuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!