Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Eves elején nyugodt, majd ha...

Eves elején nyugodt, majd ha elhuzodik 1-2 órás etetesre, hadonaszik, vergődik?

Figyelt kérdés

4 hetes a babám.

Elofordul, hogy sokáig tart egy etetes, szopival, táppal. Elég lassan jön a cumisuvegbol a tap (avent natural). Ilyenkor hadonaszik, a labaival megdobja magat, néha szivni akarja, néha nem. De közben tatog, ehesnek tűnik...

Elofordul, hogy mindennel együtt 2,5 óra az etetes, és az jutott eszembe, hogy a végére még ehesebb ahogy telik az idő (kevés a tejem, szerintem az inkább komfortszopi...). Maga a táp éves kb. 1 óra. Tényleg lassan jön az üvegből.

jan. 6. 17:08
1 2 3
 11/21 Bogica0616 ***** válasza:
50%
Nem valószínűleg nem elég a tejed, az is lassan termelődik. Ezért szopik sokáig. Tápszert adj normális cumiból, nekünk ez a fajta nem vált be azért mert sokáig tartott az etetés. Azért vergődik, mert éhes, álmos és kimerült. Döntsd el mit szeretnél vagy eteted vagy nem. Vagy így vagy úgy.
jan. 6. 20:49
 12/21 A kérdező kommentje:

Melyik cumi jött be?

A mam anti colictol meg folyton felrenyel. :( szörnyű az etetés.

jan. 6. 21:29
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha 95%-ban tàpszeres, akkor nem 2-3 nap alatt, hanem 2-3 hèt alatt lehet visszahozni teljesen stabilan a tejed. Ha most megvonnàd tőle a tàpszert, akkor nem lenne elèg energiàja a szopàshoz, hogy visszahozza a tejed. Àtlag tanàcs, de nagyon hasznos: szoptatàsi tanàcsadó segìtsen a mellre helyezèsben. Ilyen technikai dolgot szemèlyesen lehet megvalòsìtani.

Addig is pròbàlgathated te is, hogy bimbòvèdő nèlkül is jòl ràkapjon. Biztos vannak youtube-on oktatòvideòk. Ha nem sikerül elsőre, addig is szoptasd minèl többet bimbòvèdővel.

A pòtlàst szoptatàsbaràt mòdon èrdemes adni. Szoptanìttal, vagy ami olcsòbb, egy gyògyszertàri tàpszondàt belelògatni a cumisüvegbe. A szondàt a mellbimbód mellè kell rögzìteni. Ahogy bekapja a baba a melled, a cumisüvegből is tapszerhez jut. Ha ragtapasszal rögzíted, akkor hàtrèbb tedda melleden, nehogy a baba bekapja, ès vigyàzz, nehogy a babara ragadjon vagy lenyelje. Vigyàzz, ne boruljon fel a cumisüveg. Tedd olyan magasra mellètek, mint a melled. Figyelj, hogy jön-e belőle a kaja.

Ha naponta 5%-al csökkented a tàp mennyisègèst, akkor nagy esèllyel vissza tudod hozni a tejed, ès a babàd sem marad èhes.

jan. 6. 21:57
 14/21 A kérdező kommentje:

Ezeket mind próbáltam. Sved itatóval kapott hetekig. Házi szoptanittal is probalkoztam. Háború volt minden etetés a mohosaga miatt.

Az anya-gyermek jó kapcsolat érdekében döntöttünk a cumisuveg mellett. Nem bántam meg, azóta kiegyensúlyozottabbak vagyunk.

Leszamitva néhány felrecsuszott etetest. De nem ez van túlsúlyban.

jan. 6. 23:15
 15/21 A kérdező kommentje:

De köszönöm, hogy ilyen részletesen leirtad! Igazából ad erőt, hogy ilyen lehetséges 2-3 hét alatt.

Ez tényleg mukodhet a gyakorlatban?

Ha van rá példa, lehet neki duralom magam. Csak nem tudom mennyit hagyjan mellen, hogy kozben ne alakuljon úgy, mint a fent nevezett peldan. Órákra nyulik az etetes, beduhodik stb

jan. 6. 23:17
 16/21 anonim ***** válasza:
Nekem elèg problèmamentesen memt a szoptatàs, sose kellett pòtolni, de simàn volt, hogy nagyon hosszù ideig volt mellen a gyerek. A rekord 3 òra volt, hajnalj 2 ès 5 közt, az nem a legszebb emlèkem, majdnem sìrtam a vègère. Maga az, hogy hosszù ideig eszik, nem gond.
jan. 6. 23:49
 17/21 anonim ***** válasza:
Igen, lehetsèges! A mosogatas nagy macera lehet, èn nagyon zõld szoktam lenni, vègletekig, de ez egy olyan eset, hogy mosogatnà a fene a pàrszàz forintos szondàt. Vennèk elő ùjat. Vagy kidobnàm, vagy odaadnàm valakinek akinek szüksège van rà, de mèg ennyi pènz is szàmìt neki ès èrdemes neki elmosnia.
jan. 6. 23:53
 18/21 anonim ***** válasza:
28%
Melyik cumifejet használja? 2-esre váltottál már? Én nem szoptattam, szóval ahhoz nem tudok hozzászólni. Ha 95% tápszeres akkor van értelme szoptatni? Ha két és fél óra egy evés és 3 óránként kellene ennie (tápszeresnek) akkor ő egész nap eszik? Mikor emészti meg a kaját így? Nem hiszem, hogy ez így jó lenne.
jan. 7. 00:13
 19/21 Bogica0616 ***** válasza:
11 vagyok. Avent classic cumi fej vált be 1 méretben. Ha az nincs van anti- colika kezdő csomag a neten, az a nagyobb gyerekem használta. A szoptatás ugyan olyan problémákba ütköztek mint te. Mintha magamat olvasnám, bár én este is szoptatok, nekem nem lett több tejem, de nagyon várom mi lesz veletek.
jan. 7. 10:30
 20/21 A kérdező kommentje:

Ha barmennyit lehet mellen, honnan tudjam mikor fárad ki, hogy már megegye a tápot...? A barmennyit lehet mellen nem a kizárólag szoptatottaknal van?

Arra jutottam, hogy nagyobb cumisuveg kell. Most váltunk a philips avent natural 1 hósra. Hátha...

De az éjjel szörnyű volt, etetes közben sikítva sírt, majd mohón rakapott, majd megint sírt... a pregomin miatt mist csendes refluxra gyanakszom. Egyrészt mert kifeszitette magát, masreszt mert bunorekozik a nyála, sokat nyél félre, kohog, fuldoklik...

Köszi a tippeket!!

Meglatjuk...

jan. 7. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!