Mennyire kell komolyan venni tápszernél a 2 órás tárolási időt?
Mindig kiontottuk ha megmaradt. Nem er annyit.
Ne aggodj majd a rendes kajakat is ki fogod dobni gyakran miattuk. Az is agyhalal.
Szobahőmérsékleten tényleg nincs baja. Anyatejet három órát is tárolom szobahőmérsékleten, ha úgy alakul. Ennél tovább viszont tényleg necces, bár saját szememmel láttam unokaöcsémet előszedni a sokórás "aranytartalékot" az ágy alól, és bepuszilni minden gond nélkül.
Preferálom a hűtős megoldást, és bekeverem előre, aztán inkább kétszer veszek ki az előre gyártott tápszerből vagy benn tárolt anyatejből.
Ha beleivott, akkor eleve nem érvényes a 2 óra. Max. fél órát vártam, utána kuka.
Ha nem ivott bele, akkor 1 óra. Nyáron annyi se.
Nem éri meg
Ötös vagyok, örülök hogy le lettem pontozva, de nyugodtan el lehet hinni, hogy a tápszer gyártók, mint a legtöbb élelmiszer és/vagy gyógyszergyártó cég agyonvédik magukat és túbiztosított utasításokat adnak. Ha ők ráírják a dobozra, hogy két órát tárolható szobahőmérsékleten, akkor az normális higiéniájú és hőmérsékletű lakásban két óráig biztosan tárolható, valószínűleg tovább is simán. Nem nagyon van élelmiszer, ami komolyabban meg tud romlani szobahőmérsékleten ennyi idő alatt.
De felőlem mindenki úgy dobálja ki a tápszert, ahogy akarja, csak egymást ijesztgetni felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!