Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Aggódjak? Vagy minden rendben...

Aggódjak? Vagy minden rendben , hisz minden gyerek más?

Figyelt kérdés

24.én lesz 3 hónapos a fiam de meg mindig nem eszik megy annyi tápszert amennyit a korához képest kellene. Most viszont le lassult a hízása, az orvos szerint 2 hét alatt ez kevés . 5.8kg rol 6.1kg de azért mentem orvoshoz két hét után vele mert sárgát hányt és nyálkás volt a kakája. Valószínű bacit evett meg valahogy orvos szerint( állandóan a kezét rágja) én szerintem ezért nem volt olyan a súlya . Igaz csak egy napig tartott.Nemtudom .

Aggódjak ?

Próbálják több kaját bele erőltetni ?

Párom azt akarja tegyek egy kanállal több port ugyanannyi vízbe . De össze vesztem vele,hogy azt nem csinálom. Szorulása lehet.. stb. Most besérült és elmegy itthonról 🤦🏼‍♀️

Közel vagyok ahhoz ,hogy egyedül neveljen fel a picit. Mióta megszületett vita van. Előtte mi voltunk a minta pár.

Szerinte megváltoztam .

2023. ápr. 19. 14:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Istenem, hányszor kell még leírni, hogy nincs kötelező mennyiség, nem muszáj annyit megennie egy gyereknek, mint egy másiknak, meg ne görcsöljetek rá a hízásmániás védőnőkre?

Nem normális, amit csináltok. Minden héten van 3 ilyen "úristen, nem eszik meg XY ml tápszert" kérdés, pedig magatoktól is lehetne annyi eszetek, hogy nyilvánvaló legyen, hogy minden gyerek más. Aki szoptat, azt sem tudja, mennyit eszik meg a gyereke.

2023. ápr. 19. 15:39
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

2 hét alatt 30dkg. A "nagykönyv" szerint havi fél-1kiló hízás normális.

A lányom hiába ette meg a doboz szerinti adagját mégsem hízott egyformán minden hónapban. Volt, hogy 55dkg sikerült, volt, hogy 70.

Ezen nem aggódtam (a védőnő meg örökké), fél évesen és egy évesen is hozta az "előírt" számokat. (megduplázott súly, megháromszorozott súly)

2023. ápr. 19. 15:48
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Minket a doki néni az EGY HETES!!! kontrollon lecseszett, mert már kellene, hogy tokája legyen a babának, etessem többet. Aztán később is csesztettek a védőnővel, mert nem mindig hízott eleget. De ha nem éhes, nem lehet megtömni! Úgyhogy egy idő után csak meghallgattam őket, de már nem gondoltam magam szar anyának. Most 2 és fél éves, köszöni, jól van.
2023. ápr. 19. 16:22
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Így bőven jó a súlya. Fiam 4kg volt 3 hónaposan. Na ő sovány volt. Azért mert egyszer nem hízta meg az előírtat nem kell parázni.
2023. ápr. 19. 17:55
 15/19 anonim ***** válasza:

Az én fiam kb 50-70 miliket evett 2-3 óránként amikor igényelte. 3 évesen se tud 1,5 decinél többet leküldeni.

Engedd el a mennyiséget, és ne méregessétek folyton. Lazíts. Amíg van pisi, kaki, boldog, nem fogy, addig ne aggódj. A párod meg szokjon hozzá hogy a változás természetes része az életnek, főleg nagy eseményeknél pl gyerekvállalás.

2023. ápr. 19. 18:12
 16/19 anonim ***** válasza:
21%
Így is kövér.
2023. ápr. 19. 18:29
 17/19 anonim ***** válasza:

Minden rendben lesz. Te sem eszel ugyanannyit, mint a párod.

Az én fiam 23.-án lesz 3 hónapos, de 200 ml-t eszik, és ha nem adom neki oda az utolsó cseppig, akkor olyan balhét levág, hogy neki még jár az a 2 korty, hogy az hihetetlen.

2023. ápr. 19. 18:41
 18/19 anonim ***** válasza:

Szoptattam, sose tudtam mennyit eszik. Jól volt lakva, boldog volt, nekem ennyi elég volt.

Mit aggodjunk ezen. Ha nem enne semennyit vagy fogyna oké, de hát eszik és hízik..nyugi.

2023. ápr. 19. 22:24
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat én is így gondolom hogy boldog nő és hízik az orvosra ebben a helyzetben nem fogok hallgatni hogy pluszba próbáljam tömni és sűrűbben etetni… A páromra úgy szintén nem hallgatok hogy több por tegyek bele stb.

szerintem is jó súlyban van nem látszik soványnak a ruhákat növik ki hétről hétre. Állandóan mosolyog 🙂

2023. ápr. 20. 09:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!