Mennyi idő alatt kell megennie egy adag tápszert?
Nem megy a szoptatás, hiába segített már tanácsadó is, mellgyulladásom van, ami nem akar múlni, ezért tápszerrel próbálkoznánk, de valahogy az sem megy....
A kislányunk 60-70 mili tápszert nem egészen 2 perc alatt tol le a cumisüvegből, de ugyanez volt a lefejt anyatejjel is.
Miért eszik ilyen gyorsan és mit lehetne tenni, hogy ne így legyen? Mert így a fele csak visszajön, semmit sem alszik a hasfájástól.
Próbáltuk a MAM anti colic cumisüveget, Aventet, Nuk-ot, mindent, de akkor is ennyi idő alatt termeli be. És hiába tartok szünetet az etetésben, úgy nyeli, mintha nem lenne holnap, és ez tökre nem normális.
2 hetes egyébként a baba.
Ha mellgyulladásod van, ne adj neki tápszert. Szoptasd, hogy lemenjen a gyulladás. Ha nem sikerül, akkor fejd ki jól, és a lefejt tejjel pótolj neki.
Bimbóvédővel próbáltad már szoptatni?
Nekem is volt többször mellgyulladásom, mert a baba nem jól szívta ki, de bimbóvédővel 8 hónapos koráig sikerült szoptatni, a maradékot meg mindig lefejtem nap végén.
Nem tudom szoptatni, mert olyan fájdalmaim vannak, hogy kegyetlen, és nem tudja bekapni a mellbimbóm, mert tiszta ödémás, hatalmasra van dagadva.
Eleve bimbóvédővel kezdtünk a kórházban, mert anélkül nem tudta szívni, de azzal még jobban fájt, mint nélküle.
A mellszívó pedig szintén nem szívja le a mellem, hiába állok a meleg víz alatt, és pumpálom fél óráig is akár.
Az meg nem működik, hogy csak az egyik mellemből szoptatok, a másikra meg ha már rágondolok is sírok.
Gyűlölöm az egészet, és az egész kapcsolatunkra rányomja a bélyegét, és ezt nem akarom, ezért a tápszer.
Értem, de tisztában vagy vele, hogy a mellgyulladást nem hagyhatod annyiban, mert komolyabb szövődménye is lehet? Pl. tályog.
Nem szabad ilyen hamar feladni. Azért van begyulladva, mert van bőven tejed. Ha szoptatni nem tudsz abból a melledből, akkor csak a másikból szoptass, addig ebből fejjél. Az eleje nehéz, én kb.3 hétig ordítva, nyögve, sírva szoptattam. A férjem kérdezte is, hogy "Ezt muszáj így csinálni? Hogy hívunk majd vendégeket ha ilyen hangos vagy?" 🙈
De a mellszívó segített hozzászoktakni a melleket, és egy idő után már nemhogy nem fájt, hanem megkönnyebbülés volt megetetni a babát, amikor már ki tudta szívni a csomókat.
Vegyél egy jó mellszívót, ha a mostani nem vált be. Erre ne sajnáld, a te és a babád egészsége múlik rajta.
Igen, tisztában vagyok vele, kapok rá gyógyszert is, csinálom, amit mondott a tanácsadó.
Nagyon igyekszem, de ez most jelenleg borzasztó. 🥺
Én csak hasonlatnak írtam, hogy egész nap cicin van ezt kéne tápszerrel sokszor keveset bocs ha nem volt érthető.
4. Válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!