Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » A laktóztol lehet kiütéses...

A laktóztol lehet kiütéses egy baba arca?

Figyelt kérdés
Kislányom arca újabban kiütéses volt és nyálkás hasmenéses széklete volt. Sokat bukott. Kiprobaltam először az enzimet a régi tapszerebe a kiütések is halvanyodtak, a bukasok száma mérséklődött, de a szekletet nem tette rendbe teljesen. Majd kiprobaltam egy laktózmentes tápszert, amitől maga lett a csoda, rendben lett a kaki,szepen eltűnni kezdenek a kiütések, egyáltalán nem bukik. Viszont a gyerek orvosunk közölte hogy egy baba nem lehet még laktóz érzékeny, de akkor mi a francnak arulnanak laktózmentes tápszert.. Vagy cseppeket nekik.. Azt is mondta a laktóz nem okoz kiütéseket. De érdekes módon minden problémánk megoldodott.
2021. okt. 22. 11:44
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést az offért ,de leírnád légyszi melyik az a laktózmentes tápszer, ami jó lett a babádnak?
2021. okt. 22. 12:45
 2/8 A kérdező kommentje:
Persze, Beba Expert pro Laktózmentes, nektek nem jó?
2021. okt. 22. 13:14
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha nincs rendben a kis mikrobiomja, akkor lehet :/ Mennyi idős? Császáros volt? Volt szoptatva is, vagy csak tápszer?
2021. okt. 22. 14:23
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha anyatejes akkor ez normális, kiütközik a bőrén az anyatej. A bukás laktóz függő, de inkább azon múlik, hogy te eszel-e tejterméket.tápszernél számít milyet adsz ebben igazad van, de a többi tünet nem laktóz függő.
2021. okt. 22. 15:18
 5/8 A kérdező kommentje:

Természetesen született. Kis súllyal, extrém száraz bőrrel.

Egy ideig tudtam szoptatni akkor is rettenet volt, szerintem ő átlagon felül hasfajos volt, és világ életében ilyen volt a széklete. Nyakos, habos, hasmenés. Sokat sírt a mellemen is eves közben akkor is kiütéses volt. A súlya is állt, vagy ép a minimumot hizta, ezzel a tápszerrel most úgy látszik minden problémánk megoldodni látszik, hízik is szépen. Csak nem értem akkor miért állítja ennyire a dokink hogy lehetetlen hogy laktóz érzékeny legyen?

2021. okt. 22. 16:40
 6/8 anonim ***** válasza:

Mert újszülött, azok nem tudják még ezt feldolgozni, de ettől még nem lesz laktóz érzékeny

Ez csak egy időszak.

2021. okt. 22. 17:30
 7/8 A kérdező kommentje:
Azért már 7 hónapos, és úgy látszik még mindig nem bírta a szervezete. Így hogy nem kapja, minden jó, kérdés hogy elmulik e vagy ez már örökre így marad.
2021. okt. 22. 18:47
 8/8 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Köszi, hogy leírtad! Azért kérdeztem, mert az én babámnál ugyan ezek a tünetek vannak, de ő csak 8 hetes. Nekünk mondta a gyerekorvos, hogy a laktózt nem bírja a gyomra, de minden újszülöttel ez a helyzet és kb 3 hónapos korukra ezt kinövik. Ha később is fennáll a probléma, akkor beszélhetünk laktózérzékenységről. Ezért nem is ír fel másfajta tápszert, de lassan már ott tartok, hogy akkor kipróbálok én valamilyet. Nekünk 3 fajta tápszert erőltet a doki, és mindháromtól székrekedése is van😔

Én azt mondom, hogy ha azt latod, hogy ez a tápszer vált be, akkor ne válts vissza a régire. Ja, és az én gyerekorvosom szerint a kiütés az első jelek közé tartozik laktózérzékenységnél...nem értem, hogy miért mond minden orvos mást🤷‍♀️

2021. okt. 23. 08:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!