Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Akinek a babája nagyon korán...

Akinek a babája nagyon korán lett tápszeres, mi az oka?

Figyelt kérdés

Azokra volnék kíváncsi, akiknek szinte a baba születése után kb azonnal tápszer kellett. Mi az oka?

Nem tudtas vagy nem akartad szoptatni a babát? Hogy érintett téged, hogy tápszeres lett?

2021. okt. 17. 21:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Hiába próbáltam, hogy sokat mellen legyen, csak akkor nem ordított ha a nővérek elvitték és megetették, így már a kórházból tápszer recepttel jöttünk el.

Itthon is hiába próbálkoztam, addig ordított amíg nem kapott tápszert, aztán 4 hónaposan úgy döntött, hogy többé egyáltalán nem kell neki cici

2021. okt. 18. 00:31
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Rengeteg tejem volt, de begyulladt a mellem. Tályoggal műtöttek is ( kb.: 3 hetes lehetett a fiam). Ezek után nem erőltettem. Mellesleg mikor kórházba voltam, az apjával volt a pici, és ő etette tápszerrel.
2021. okt. 18. 02:09
 13/15 anonim ***** válasza:
70%
Nem akartam szoptatni, csak a kórházban erőltették. Lehet lepontozni, én állatias dolognak tartom. Nem is akart beindulni a tejem. Alapból nincsenek melleim, egyáltalán semmi, bár azt mondták, hogy nincs a tejtermeléshez köze, szerintem meg van. Fájt a szoptatás, durva méhösszehúzódásaim lettek tőle, fájtak a bimbóim, sebesek lettek. Mondták, hogy napi 3-4 liter vizet igyak, mert kell a sok folyadék, hogy beinduljon a tej. Hát én napi 1 litert sem tudok meginni, nem hogy 4-et. Végigordította a kórházi napokat a kisbabám. Császáros sebbel nagyon örültem neki. 4-5. napra bekeményedtek a melleim, azt mondták, ez a jele, hogy lesz tej, de addigra már otthon voltunk és egyből adtam neki a tápszert. Jóllakott, nem sírt többet. Nem hiányzott nekem, hogy állandóan mellen legyen, ott nyugodjon meg, ott tudjon elaludni. Igen, nekem a tápszer kényelmesebb volt, szégyelljem magam.
2021. okt. 18. 08:29
 14/15 anonim ***** válasza:
74%
Az első fiam fél évig szoptattam, de egy kínlódás volt. Nem volt elég tejem, így mindig pótolni kellett. Fejtem, sírtam, küszködtem. 6 hós volt, mikor elkaptam egy csúnya fertőzést. Erős antibiotikum kellett. A doki azt mondta nem szoptathatok mellette. Lehet lepontozni, de nem bántam. Akkor már elkezdtem a hozzátáplálást és a fiamnak sem hiányzott. Most gondolkozom, hogy csak addig szoptathatok majd, amíg van elég tejem. Ha nem lesz, lemondok róla. Nem kínlódok mégegyszer.
2021. okt. 18. 11:21
 15/15 anonim ***** válasza:

Nagyon nem voltak segítőkészek a csecsemősök, hiába mondtam, hogy hamar feladja, nem szívja elég erősen, belealszik. Ráfogták, hogy sárga, meg csak éppen 3 kiló, meg cukros voltam és császáros, biztos azért. (Kvára nem azért, diétával tökéletes értékeink voltak, nem volt sárga sem. )

Tejem mégis lett sok, fejtem. A védőnőnek és a gyerekorvosnak is jeleztem, szerintük csak kicsit lusta. Aztán 2 hetes korára már pótlás kellett, mert annyira rástresszeltem, hogy volt tej, nincs tej. Kiderült, hogy izomfeszesség miatt nem tudott szopni, nagyon elfáradt benne, nem lakott jól sosem. Nagyon szomorú voltam miatta. Szerettem volna szoptatni.

2021. okt. 18. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!