Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Nem elég az anyatej, a tápszer...

Nem elég az anyatej, a tápszert nem fogadja el. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés
6 (mindjárt 7) hónapos kisfiam súlya stagnál, orvoshoz fordultunk. Sajnos az derült ki, hogy bár van anyatej, az neki nem elegendő. Az orvos pótlást javasolt. Sajnos nem fogadta el a tápszert, többet is kipróbáltunk, ízesítettem mangópürével, de minden egyes alkalommal keservesen sírt és kiköpte. Cumisüveggel, kiskanállal, svéd itatópohárral is próbáltam, sikertelenül. Szerintetek mit tegyek? Lassan egy hónapja elkezdtük a hozzátáplálást, már elég sok mindent kap, a súlygyarapodás stagnálása miatt már napi kétszer is adok neki szilárd ételt. Volt valaki hasonló helyzetben? Tudnátok valamit javasolni?
2021. okt. 14. 08:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%

Erre jó a sinlac, sinemil vagy a sima kásák is (pl: rizspép).

Ha jól eszi a szilárdat, akkor dúsítsd neki!

2021. okt. 14. 08:13
 2/12 anonim ***** válasza:
84%

Nem kell túlstresszelni.

Ha éhes, majd eszik. Amíg nem betegesen vékony, nem kell izgulni azon, hogy vannak időszakok, mikor keveset eszik.

2021. okt. 14. 08:13
 3/12 anonim ***** válasza:
46%
Ha a szoptatàssal van gond ,akkor a szoptatàsi tanàcsadòhoz kell fordulni, az orvosnak nem ez a szakterülete. Ha màr kap szilàrd ètelt is, akkor nem kell tàpszer. Pròbàld meg többször mellre tenni, ìgy marad elèg hozzàtàplàlàs mellett is.
2021. okt. 14. 08:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Ès nem csak a súly szàmìt, hanem a hossznövekedès meg a mozgasfejlődès is. Ha nagyot nő hosszra vagy lemozogja az extra kalòriàkat , akkor nem vàrhatod, hogy hìzzon is.
2021. okt. 14. 08:33
 5/12 A kérdező kommentje:

#1: Köszönöm, mindenképp megpróbálom!

#2: Sokáig nem stresszeltem, a doktornő is ezen az állásponton volt, de mostmár szerinte sem fenntartható ez a stagnálás (július óta tart).

#3: Természetesen elsőként laktációs szakembert kerestem fel. Igény szerint szopizik a kisfiam, hosszasan. A technikával nincs gond, sajnos a gyakori szoptatás és a javasolt tejserkentők ellenére sem változott a helyzet 😢.

#4: Hosszra nőtt, ezzel nyugtattam én is magam, de az valahol csak nem normális, hogy július óta nem változik a súlya. A mozgásfejlődése, kedve, pelusok száma rendben van…

2021. okt. 14. 09:14
 6/12 anonim ***** válasza:
Na de ha elkezd enni mást akkor kevesebb anyatej kell, nem?
2021. okt. 14. 09:17
 7/12 anonim ***** válasza:

A hossznövekedès elèg sok energiat felemészt. Sok anyatejes baba gyorsan gyarapodik, mìg meg nem duplàzza a súlyàt-egyèbkènt tàpszeresek us, ha figyelik a gyerek jelzèseit- utana pedig jelentősen lassul vagy stagnàl is a hízàs.

Ha jòkedvű, az èrtelme ès a mozgasa fejlődik, es a hossza is nőtt, ahogy ìrod, én nem aggódnèk. Ha nem jòl fejlődne màs tèren, akkor fertőzesre, felszìvódasi zavarra gyanakodnèk, de arra sem a tàpszer a megoldas. Nàlatok pedig làthatòan nem ez a helyzet.

2021. okt. 14. 09:39
 8/12 anonim ***** válasza:

Mivel eszik mást is, gond nincsen. Emésztése gondolom jó, tehát nem hasmenéses 1 hónapja (nem is lehetne), tápszeren kívül amúgy mindent elfogad(?).

Az én fiam lassan 8 hónapos, de 6-8 hónap között ő sem gyarapodott, csak minimálisan. Viszont nyúlt.

Ha ránézel és nem alultáplált, akkor nincs gond. Ha szép a bőre, jókedvű, pisil-kakil, biztosan nincs nagy baj.

Ha a tej nem tart ki sokáig, akkor én is a tejpépeket javasolnám, azok is tápszer alapúak, rengeteg típusban elérhető. Ha azt sem fogadja el gyümölccsel keverve, akkor orvost megkérdezve kipróbálnám a junior italokat, amik 1 éves kortól vannak, de lazábbak mint a tápszer (plusz vaníliás meg ilyesmi ízűek). Ha kétnaponta iszik belőle, már jó. De ezt csak is orvossal megbeszélve, mert lehet az összetevők egy 7 hónaposnak nem jók.

2021. okt. 14. 09:41
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek ment a zöld pipa! 😊

Kedves utolsó válaszoló! Igen, szerencsére nagyon jó étvágyú, nagyon tetszenek neki az új ízek. Tejpéppel próbálkoztam, azt néha elfogadja egy kis gyümölccsel keverve. Köszönöm a hasznos tanácsokat, megnyugtató szavakat! 😊

2021. okt. 14. 10:18
 10/12 anonim ***** válasza:

Az én fiam 4 hósan lassult le, amikor kezdtük a hozzátáplálást, apadt a tejem, ő ivott tápot.

A védőnőcsak annyitt mondott hízott eleget míg szopott, 1 évesen 11 kg volt, 4 hósan meg több mint 8kg.

Hány kg most a gyereked?

2021. okt. 14. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!