Tápszerről való leszoktatással kapcsolatban, mit tudok tenni?
2 éves fiam, rettenetes tápszer függő! Napi akar 6x is kéri 180ml többet soha nem iszik meg.
Nem fogad el más folyadékot a cumisüvegében, pohárból iszik mást de nem sokat (soha nem volt nagy ivó)
Rendesen eszik mindent, ami neki tetszik/ízlik (válogatós)
Én már ezt a tápszer fogyasztási mennyiséget nagyon soknak tartom!
Vannak esetleg tippek/ötletek ennek csökkentésében, elhagyásában?
Mennyire normális dolog ez?
Nem volt ilyen sok igénye rá, viszont ahogy nyáron bejött a meleg, ezzel pótolta a folyadékot, teljesen mindegy mivel kínáltuk.
Vártam ha bejön a meleg ez elmarad, nem így történt.
És a Drágám nem is sovány 😄
Köszönöm előre is!
A tesóm úgy szoktatta le a kisfiát a tápszerről, hogy fokozatosan csökkentette a vízhez adott adagolókanalak mennyiségét, s a végén már 240 ml-hez csak egy adagolókanállal rakott tápszert. Az utóbbi időben a kisfia már csak langyos vizet iszik lefekvés előtt.(2.5 éves) De elfogadja, s nem kér helyette 'igazi' tápszert.
Én is ezzel a módszerrel próbálkozom kislányomnál. :-)
Este kipróbáltam, egy kanál nem tűnt fel neki!
Reméljük a többi kanál hiánya sem fog neki.
Igaz azt nem értem a gyermek orvosok miért nem ajánlják ezt a módszert!
Mert én kérdeztem és azt mondtak nem jó ötlet!
Viszont folytatni fogom, hátha mert már engem is bosszant.
Próbáld meg hogy hétről - hétre fokozatosan csökkented. Légy türelmes, sajnos nem egyszerű a leszoktatás.
A háziorvosok lehet azért nem ajánlják, mert gondolják, h nem kapja meg a gyermeked a megfelelő mennyiségű tejterméket naponta tápszer hiányában. Gondolom biztos eszik mindent. A szakmai ajánlások szerint az a lényeg, h legyen meg naponta az 500ml tejnek megfelelő mennyiségű kalciumtartalmú tejtermék.
Kislányomnál a délutáni elalvás előtti tápszer mennyiségét kezdtem el csökkenteni, ma pl 210ml-hez adtam 3 adagolókanállal a 7 helyett. Észre sem vette. 😅 (#11 voltam)
Kis furcsa gyerekem van!
Mióta ki írtam a kérdést nem nagyon kéri 😂
Folytatom én is a csökkentést.
Én nem szoktam 180 többet adni neki, délben is 5 kanalat kapott hozzá ☺️
Akkor a kislányod mar ügyes, kitartást nektek is hozza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!