Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Túl etettem? Vagy mi miatt...

Túl etettem? Vagy mi miatt nem akar enni?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 3,5 honapos babam tapszeres AR tapszert kap. Mivel nagyon bukik. Nos vagy 1-2 hete minden reggeli eves után 3 órával ha etetni akarom ordit sír,nem akar enni löki ki a cumisuveget a szajabol. A reggeli evessel nincs baj. Inkább mohó,hasfajosak is vagyunk/voltunk. Sokat bukik,erővel etetem meg hiszen idegesit hogy nem akar enni.. 180ml adok neki. Lehet hogy sok? Unja a tapszert? Vagy surven van etetve??? 5 szor etetnem egy nap ha hagyná de nem.. 4 eves ha van,abból is sokat bukik vissza sőt ma reggel már vissza is hanyta olyan hirtelen ette meg…150ml megeszik kb az uvegbol és már lokne ki a szajabol az üveget én pedig oda adom neki hogy nehogy éhes legyen. Szerintetek?? Én csinalok valamit rosszul ?? Súlya 6700gramm…3050-el született… kezdjek el hozza taplalni vagy mit tegyek? Vigyem orvoshoz? Egy első gyerekes anyuka.
2021. szept. 18. 15:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Adj neki annyit, amennyit kér. Tankönyv szerint fél éves korára kellene megdupláznia a születési súlyát, ő már túl van rajta. Akkor etesd, ha kéri és annyit amennyit igényel. Ha éhes lesz, jelezni fogja. Nem kell tömni a gyereket, nem liba ő, hogy hízzon hízzon.
2021. szept. 18. 15:16
 2/12 A kérdező kommentje:
Akkor én rontom el … basszus pedig mindent jól akarok csinálni neki.. :( valószínű hogy túl sokat adok akkor neki ? Mennyit kellene ennie? Tapszeres dobozon 5*150 van írva.
2021. szept. 18. 15:19
 3/12 anonim ***** válasza:
86%
Ha 5x150 van írva akkor miért tömsz bele 180-at? Az AR tápszer egyébként is sűrűbb, jobban telít. Annyit adj amennyit kér, amikor kéri. Nem biztos, hogy megissza a 750-et,de éhenhalni akkor sem fog, ha magától csak 600ml-t iszik meg. Az is rossz élmény lehet neki, hogy megitatod vele erővel a többet ami utána visszajön. Ő tudja mennyi az elég, annyit adj neki
2021. szept. 18. 15:30
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

A gond az, hogy "erövel eteted", ez az, ami TILOS!!!

Másrészt ha a tápszer dobozán 150 ml van, akkor miért eröltetsz bele 180-at????

Nem liba az a gyerek, hogy tömni kelljen, ezzel csak elrontod az étvágyát és megalapozod a késöbbi elhízást!

2021. szept. 18. 15:31
 5/12 anonim ***** válasza:
84%
Illetve állj meg evés közben 1-2x és büfiztesd meg, akkor nem egy nagy büfi jön ki és hozza magával a kaját
2021. szept. 18. 15:32
 6/12 anonim ***** válasza:
53%

Nekem is első baba, szintén tápszeres, bár még csak 8 hetes. Sose jutott eszembe tömni bele a kaját. Illetve de, első héten, mikor még baromi aluszékony volt, muszáj volt etetni, mert egyre csak fogyott, de két ilyen nap után már evett magától is rendesen.

Amúgy nem értem, azt mondod, a dobozra 150ml van írva, és megeszik 150-et, de akkor utána miért erőlteted? Majd ha éhes lesz, szól. Gondolom, megeszi az 750-et egy nap, vagy nem? Az enyém van, hogy csak 30-at eszik egyszerre, néhány órával később meg 150-et, mikor mennyire éhes. A 3 hónapos státuszon biztos mondta volna a gyerekorvos, ha kicsi a súlya.

2021. szept. 18. 15:37
 7/12 A kérdező kommentje:
Igazatok van!!!!! Igen kövér is,csak idegesit hogy nem kivanja a kajat…
2021. szept. 18. 15:37
 8/12 A kérdező kommentje:

Idegesitett..**

Megeszi ugye mert bele eroltetem de már csak akkor fogok neki adni ha kéri …

2021. szept. 18. 15:38
 9/12 A kérdező kommentje:
Ment a like mindenkinek
2021. szept. 18. 15:41
 10/12 anonim ***** válasza:
88%
Ne haragudj, de ha beletömöd, akkor persze, hogy kihányja, 1 gyerekem van, sose tömtem meg, nem mentség, hogy első gyereked.
2021. szept. 18. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!