Cumisüvegből való etetés testközelből, ölelés helyettesíti a szoptatást?
Ha én akár tápszert, akár lefejt anyatejet adok cumisüvegből, attól még meg lesz a kötődés meg ilyenek, amiket a szoptatáshoz társítunk, amúgy?
Szóval ez helyettesíti azt az élményt?
10 mondjuk pont aki ezt írta, nem valószínű, hogy undorodik tőle, mivel leírta, hogy szoptatta az egyik gyerekét... az a baj, hogy a szoptatás is olyan szinten van már túltolva, hogy bosszantó. Jó meg hasznos dolog, de nem váltja meg senki a világot, aki szoptat.
És akkor kitalálják ezeket a dolgokat, hogy “jobban kötődik”, ami vagy igaz, vagy nem, mert objektíven nem lehet mérni mivel nem tudod ugyanazt a gyereket és anyát mérni úgy hogy szopik és úgy hogy nem, amúgy meg elég nagy egyedi eltérések vannak. Pl barátnőm szoptatott kislánya egyáltalán nem bújós, nem ad puszit és tok elvan az anyja nélkül, ami önmagában semmit se jelent. Ettől ő még kötődik az anyjához. Szoval hogy is méred ezt objektíven? Sehogy. És akkor megjelenik egy “tanulmány” ami nem igazán komolyan vehető, és a szoptatók lángoló pallosként cipelik maguk előtt az eredeti “tanulmányt” is már jól elferdítve. Aminek az a vége, hogy hovatovább már ott tartanak néhányan, hogy akit nem szoptatnak az kevésbé fogja szeretni az anyját 🤦🏼♂️ És akkor ezen szélsőségek szülik a “csöcsös” beszolasokat.
Csak azért kérdeztem, mert én szeretném pontosan tudni, hogy mennyit eszik.
Cumisüvegben látom hány ml.
Tudom, hogy ez hülyeség, emiatt nem szoptatni, de én csak így tudok nyugodt lenni.
Ezért lefejve, üvegből adnám.
Kérdező. Én igény szerint szoptatom a babámat, 11 hónapos. Tudod, hogy kihez megy először puszit adni, és odabújni? Az apjához... 🤣
Plusz kb 4 hónapos kora óta nem bújik hozzám szopi közben, neki csak étkezés, nem gondolnám, hogy ha ez nem lenne, kevésbé szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!