Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Kisfiam 8 hetes és 5 kg. 130...

Kisfiam 8 hetes és 5 kg. 130 mili (120mili babavíz + 4kanál tápszer) tápszert eszik 3-4 óranként. Olyan mintha kevés lenne neki. Mennyit evett a ti babátok ilyen súllyal? 3800-zal született.

Figyelt kérdés

2020. nov. 12. 13:57
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Nálam a 4 hét alatt 800 gramtól is kiakadtak. Jövőhéten újra státusz, előre félek.

De ha egyszer ennyit kér, ennyit kap. Éheztetni semmikép sem fogom. :)

2020. nov. 12. 17:32
 12/19 anonim ***** válasza:
Igen. Kikopte. 🙂
2020. nov. 12. 18:55
 13/19 anonim ***** válasza:
33%
Jó kérdező. Azért azt ne feledd, hogy a tápszer nem anyatej! Nem szabad belőle túletetni. Nekem külön a lelkére kötötte a doki. Ha éhes inkább kérdezd meg, lehet van olyan tápszer, ami jobb lenne neki.
2020. nov. 12. 18:56
 14/19 anonim ***** válasza:
Az én lányom tápszeres, 2 hónapról 3-ra hízott 1100 grammot, és csak másfél centit nőtt; aztán 3-ról 4-re meg csak 400-at hízott, ellenben 6 (!) centit nőtt. Látványosan kevésbé pufi lett. Mindkettőre azt mondta a védőnő, hogy rendben van. Most lesz hétfőn 5 hónapos, én itthon nem méricskélem, de a védőnő leméri majd, hát kíváncsi leszek. De ezzel csak azt akarom mondani, hogy eltérő a növekedés mértéke, akár hónapról hónapra is. A tiéd ezek szerint szűk 2 hónap alatt hízott szűk másfél kilót (mert gondolom a kórházból nem 3800-zal mentetek haza), nem mondanám soknak, kb. átlagos hízás, pláne az elején.
2020. nov. 12. 20:01
 15/19 A kérdező kommentje:

3800-zal és 54 cm-rel született, 3615-tel jöttünk haza. 1 hónapos státuszon 4450 gramm volt és 56 cm. Most 60 cm és 5000 gramm. Van egy kis tokája, kis pufi arcikája,most kezdett talán kicsit hurkásodni a combikája. Most este pl. megette a 130-at büfizett két nagyot és szinte aludt is. Pedig épp eldöntöttem, hogy ha kér akkor csinálok még neki.

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Nem aggódom ezen ennyit. :)

2020. nov. 12. 20:31
 16/19 anonim ***** válasza:
Szia! Lehet növekedési ugrás is a 6. hét környékén. Ne foglalkozz azzal, hogy mások mit mondanak, a Te gyermeked, Te vagy az Anyja, Te érzed legjobban, hogy mi a jó neki. Ennyi idősen az én babám is kb ennyit evett egyszerre, volt, hogy nem ette meg az adagját, volt, hogy többet evett. Kislányom ha már jóllakott, kiköpte a cumit, ellölte az üveget. Ha még sirdogált, feszengett evés után, volt, hogy megpróbáltam +30 ml víz+1 kanál tálszert adni, és ha elfogadta, akkor kiderült, hogy még éhes maradt. 2 alkalommal volt, hogy félreértelmeztem, mégis megette, aztán kibukta :/ Néha nehéz volt megkülönböztetni a jelzéseit, hogy még éhes, vagy fáj a pocija (sajnos nagyon szenvedett vele, espumisan, sok büfiztetés segített), vagy csak nyűgös, a frontok, stb. De Te ismered legjobban Őt, figyeld a jelzéseit :) Kislányom 3620 grammal, 56 centivel született, első 2 honapban havi 1 kilót hizott 😅 a gyermekorvos le is szidott, szüleim szerint túletettem.. 🙄 de az anyai ösztöneimre halgattam inkább. Utána a gyarapodás lelassult, főleg amkkor elkezdett mászni! 😉 Most volt 14 hósan 10 kiló, 80 centi körül lehet 🥰
2020. nov. 12. 23:00
 17/19 anonim ***** válasza:
Hu az én kisfiam 3190-nel született, már a kórházban is hízott(3240 volt két nappal a születése után). Négy hetesen már 4750 volt, ekkor még ugyan csak anyatejet kapott de már akkor 120-130 milit. Most 10 hetes, hat kilós, így 150 milit eszik már. Bár néha képes 180-at is.😅
2020. nov. 19. 13:01
 18/19 anonim ***** válasza:

Az én babám is tápszert kapott, annyit adtam neki amennyit kért, + adtam neki mellé 100-150 ml babavizet is naponta, h legyen meg a megfelelő folyadékbevitel.

3-5 hónapos koráig kicsit pufika volt, de ahogy elkezdett forogni, kúszni, mászni olyan súlyban van már, mint egy korabeli anyatejes baba.

Én úgy ,gondolom adj enni annyit a babádnak amennyit szeretne, ha van egy fölösleg, majd 'leadja'. :)

2020. nov. 22. 15:09
 19/19 anonim ***** válasza:

Egyébként az én kislányom 7 hetesen volt 5kilós, most 8.5 hónapos és 9.6 kg.

Szóval ne aggódj, ha elkezd a baba intenzívebben mozogni lelassul a súlygyarapodás :-)

És ne sajnáld tőle a kajcsit. :-)

2020. nov. 22. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!