Milyen tápszert adnak/írnak fel az újszülötteknek abban a kórházban ahol szültél?
Amúgy én eleve tápszerrel mentem az ilyen sztorik miatt. De van a kórházon belül patika is nálunk. Könyörgött volna a tököm. De egyébként én nem szarakodtam a csecsemősökkel, odamentem a dr nőhöz és mondtam hogy írja ki, 10ml-ket szopik. Ránézett azt mondta már 60-at kéne a súlyához, úgyhogy ennyi. Kérdés nélkül kiírta. Azért nem azt használtam amit én vittem, mert azért a mennyiség miatt jó volt hogy a dr nő kiírta és tudtam vele beszélni. De ha nem írja ki, adtam volna. Egyébként a beteg jogok, test feletti önrendelkezés, betegjogi képviselő is varázs szavak.
Nővérem másik kórházban szült. Neki se akartak adni. Rooming in volt. Ő közölte, hogy vagy adnak, vagy otthagyja a gyereket a folyosó közepén ordítani nekik. Neki is adtak. Határozottság kérdése.
17 lehet de nincs közük hozza és joguk sincs beleszólni. 🤷🏼♀️ Ha valaki nem akar úgysem fog szoptatni, szóval teljesen értelmetlen ezen túrázni... egyébként nem egy intenzívre kerülő
csecsemőről hallottam mostanság, úgyhogy vannak rendesen túlkapások
Vannak, akik eleve tudják, hogy nem fognak szoptatni (simán lehet a kérdező is ezért kérdezi, ki tudja) bármilyen okból, azoknak teljesen feleslegesen szónokoljál, hogy "anyuka szoptasson", úgy se fog. Ez mindenkinek a magánügye, nem a kórházi dolgozók tisztje megmondani ki, mivel etesse a saját gyerekét!
De biztos, ami biztos, inkább vinni kell magaddal tápszert, aztán nem vagy senkire sem ráutalva. Ott van nálad, szépen megcsinálod, aztán ennyi.
Kérlek... nem ez volt a kérdés.
És hogy tisztázzuk: Facebookon az Uzsokiban szültem csoportban leírta az osztályon dolgozó szoptatási tanácsadó, hogy az aki nem akar szoptatni, jelezze előre, és minden további nélkül adni fognak tápszert.
A csecsemősök azért erősködnek olyakor, mert azt hiszik hogy az anyuka szeretne szoptatni csak nem tud, és inkább a könnyebbik utat választaná.
Szóval nyugodjatok meg, kapni fog tápszert, aki határozottan kéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!