Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Meddig adtatok tápszert/tejitalt?

Meddig adtatok tápszert/tejitalt?

Figyelt kérdés
Megissza már a tejet is, de még reggel tejitalt kap 2 éves fiam.
2020. okt. 24. 21:37
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
47%

9 mi az, hogy korán kaptál? Most ugye egy éves kor felett javasolják. Régen az volt tapszer helyett. De valahogy mégis mostanában kezd népbetegséggé valni. Nem azt mondom, hogy régen nem voltak diagnosztizálatlan esetek, de mostanában en is egyre több embert ismerek, akinek problémája van a tejjel. Mig az öregek között 60-80 évesek, nem ismerek ilyet és ami még szép, hogy ok se nagyon. Pedig ha anno nem

is diagnosztizálták náluk, mára már lehetne. En is a 30as korosztályból ismerem azokat, akiknek baja van vele. Nem lehet, hogy az a baj, hogy amit ok ittak az meg tényleg TEJ volt?

2020. okt. 25. 12:04
 12/15 anonim ***** válasza:

Jóval hamarabb kaptam 1 éves koromnál. Igazi tehéntejet kaptam a szomszéd tehenéből fejve és nem 30-as korosztály vagyok. 85 éves rokonunk sem tudja meginni a tejet, legalább 30 éve. Nem csak a fiataloknál okoz problémát, csak régebben nem diagnosztizálták. Vagy beletörődtek, hogy fosnak, kiütésesek, krákodnak valamitől, vagy egyszerűen nem fogyasztották tapasztalati alapon. A testvérem majdnem meghalt a krémtúrótól, mire rájöttek, hogy mi okozza a gondot.

Egyébként én adtam/adok a gyerekemnek tejet és tejterméket, csak nem napi szinten több decit.

2020. okt. 25. 12:14
 13/15 anonim ***** válasza:
Köszi. Érdekes ez a téma az biztos. Csak hat ebben is kb 5 évente mást mondanak az okosok.
2020. okt. 25. 12:16
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

6-os vagyok, 31 éves.

De nem hiszem hogy felnőttkori allergia azon múlik, hogy hány évesen kezdtél tejet inni :) nyilván ha sose innal akkor nem lehetsz rá allergiás se, de a tej alapélelmiszer itthon, nem egy garnelarak.

2020. okt. 25. 12:40
 15/15 anonim ***** válasza:
2,5 éves a fiam,és reggel-este még igényli a tápszert.Én mondjuk mixelem egy kis vaniliás tejitallal.Tehéntejet még nem adtam neki,és nem is szándékozom azt nyakaltatni vele ezután sem.
2020. okt. 27. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!