Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Mi a véleményetek a tápszeres...

Mi a véleményetek a tápszeres etetésről?

Figyelt kérdés

Nagyobbik fiam születése óta tápszeres a kicsi 1 hónapig cicizet 1 hete tápszeres egyik napról a másikra elapadt a tejem ( gondolom a sok idegeskedéstől!??? Attól elmehet??) amúgy rengeteg tejem volt amikor elkezdet apadni éjjel nappal csak ordított a gyerek az éhségtől egyéni döntés alapján döntöttem a tápszernél gyerek orvosnak jeleztem hogy adtam neki tápszert de már előre hallom az anyatejről a szentbeszédet ha meghalja hogy csak tápszeres

Mintha a csapból is az anyatej folyna úgy beszélnek róla amikor majd megyünk a 2 hónapos tanács adásra

2020. szept. 22. 13:14
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
77%

9: csatlakozom 10-eshez, nem tudom melyik kórház ez, de szeretném ismerni, mert a mi "bababarát" kórházunkban a terror ment a szoptatással kapcsolatban. Nekem szerencsém volt, mert jól vizsgáztunk a gyerekkel (bár a vérző mellbimbómra csak annyit mondtak, hogy akkor is szoptatni kell), de amikor az éjszaka közepén is arra riadtam, hogy a szerencsétlen ágyszomszéd már megint a fejőgépen ül, meg kínlódik pár csepp tejért, miközben a gyereke meg semmit nem eszik, akkor nem nagyon érzem, hogy ennek van bármi értelme is.

A hatoshoz hasonló "én bezzeg mindent megtettem" féle passzív-agresszív szoptatós ludaktól meg a jóisten mentsen meg akkor is, ha amúgy szoptatok...

2020. szept. 22. 14:45
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

A kedves 6s a tipikus szoptanáci 🤣 szoptass a végtelenségig és tovább 🤱

Én nagyon unom már ezt a kampányt amivel lelkiismeretfurdalást okoznak az első gyerekes anyukáknak.

Első lányomat 2 hónapig tudtam szoptatni. Nála megváltás volt a tápszerre váltás mindkettőnk számára. Amíg szoptattam kegyetlen hasfájós volt diéta mellett is. Kis súllyal született fáradékony volt nagyon, az egész nap egy végtelen szoptatás/fejés volt.

A második 4.5 hónaposan önként hagyta abba. Dehogy erőltettem mint oly sokan ilyenkor..

Egyiknél se dölt össze a világ, egyiknél se görcsöltem rá, és aki belekezdett a kampányába elküldtem melegebb éghajlatra.

Sok első gyerekes azt nem érti meg, hogy nem a külvilág felé kell megfelelni. Hanem magunknak és a gyereknek.

2020. szept. 22. 16:29
 13/22 anonim ***** válasza:
75%

Ez nem velem kérdése.

Van teje? Akar szoptatni? Ha nincs/nem a válasz akkor marad a tápszer. Benne van minden ami a kicsi fejlődéséhez kell. Sokkal jobb mint a régi feles tej vagy híg griz vagy a korai hozzátáplálás. Régen csak ezeket lehetett ilyenkor. De szuper a tudomány és most van tápszer.

2020. szept. 22. 17:41
 14/22 A kérdező kommentje:

Pécsen szültem.. Nem kapot a gyerek semmilyen féle pótlást ha annyira akartam volna én is rohangáltam volna 3 óránként tápszerért kb. a bent fekvők 95% százaléka nyomta a 40 mili tápszert a gyerekbe és simán adtak is annyit a csecsemősők.

Nagyon sokat szenvedtem az első gyerekkel be se indult a tejem pedig lett volna a gyerek lusta volt nem akarta szívni meg hasonló elengedtem

Most a pici szépen szopizot 5 hétig aztán jött a mellgyulladás orditas egész nap

családi problémák veszekedés stb a tejem közbe sokkal kevesebb lett és aki azt mondja hogy nincs olyan hogy elapad a tej az hazudik.. Plusz éjjel nappal fejtem szoptatás mellett hogy vissza jöjjön 200 miliket fejtem és full átlátszó volt a tejem... A kicsi azért sírt mert éhes a nagy azért hogy foglalkozak vele ( nagyon rosszul érintette a pici érkezése. Kezelhetetlen lett amúgy is "rossz" gyerek de most még brutálisabb amit csinál szégyen ide vagy oda egyedül nem bírok vele én meg már az ideg össze roppanás szélén voltam mert nem állt ki másból a napom mint abból hogy 1-2 órát szoptattam büfiztetés stb.. Mire le raktam a gyereket kezdhetem elölről mellette ott volt a "megvadult" gyerek is aki szintén ordítot éjjel nappal hogy foglalkozak vele) ezért is döntöttem úgy hogy nem ér annyit az az anyatej le kopogom szégyen ide vagy oda mióta tápszert adok neki könnyebbek a napjaink

Egyedül vagyok velük éjjel nappal a 4 fal között 0-24be besokaltam egy kicsit de kezd már jobb lenni

El lehet ítélni is de nekem az a fontosza boldog kiegyensúlyozott gyerekeim legyenek és ne azt lássák hogy az anyuk egy idegroncs

Nem az ördögtől való a tápszer.. Gyerek orvos mit tud csinálni? Nem írja ki a tápszert? Azon ne múljon...

Amúgy meg már nem is akar cicizni a kicsi kínáltam neki azóta többször mintha elfeljtete volna hogy hogy kell még elapadt teljesen már.. Úgyhogy jöhet nekem a szentbeszéddel..

2020. szept. 23. 00:07
 15/22 anonim ***** válasza:
68%

Nem értelek kérdező.

Minek akarod önigazolni magad? Miért akarod bárkinek bizonygatni a miértet?

Miért magyarázkodsz, főleg vadidegeneknek?

Nem teljesen mindegy az indok?

Kinek mi köze van hozzá? Senkinek semmi..

Nem az a lényeg, hogy gyermeked kiegyensúlyozott és jóllakott?

Kinek tartozol bármi féle elszámolással?

Senkinek.

2020. szept. 23. 05:54
 16/22 anonim ***** válasza:
34%

Aki nem akar vagy tud szoptatni az ne tegye. Mindenesetre agyrémet kaptam, amikor a gyermekágyon is nyomta mindenki a 2 napos babába a 40-50 ml tápszert, amikor cseresznye méretű gyomra van. Senki nem hiszi el, de tényleg akkor lesz tej,ha folyton mellre rakod. Nekem is vonyítottak mindig, hogy jajj a gyerek ( 2 napos) már megint mellen van, cicin alszik, nem lesz ez így jó! Miért is lenne? Egy újszülött mi a francot csinálna már? Igen, cicin van és alszik. Ennyi. Ja,hogy lehet 12 órát is a cicin lesz? Igen.. Ez nem elkényeztetés, hanem minimális alkalmazkodás az általad kívánt gyerek igényihez. Hogy volt e olyan nap, amikor pokolra kívántam az egészet? Volt, akkor is csináltam, mert én szültem ide, én akartam. Ő meg teljesen rám van utalva. Dívát ez most, hogy jajj így az anya igényei meg úgy, mert istán is azt látjuk, hogy Annoni Zita, aki 5 évig szenvedett a gyerekért, már a gyerek 6 napos korában fodrászánál ül és sír a szája, hogy nem alussza át s gyerek az éjszakát. Na az ilyentől megveszek..

Stressztől egyébként csökkenhet a tejmennyiség. Nekem volt 2 éjszakám, amikor konkrétan 0 percet aludtam, nagyon feszült voltam és alig lehetett kiváltani a tejleadó reflexemet. Ha valakinek nincs tej, adjon tápot, elég jók már a mostaniak. Aki megszenved a szopiért és nem megy, sajnálom, de minden elismerésem,hogy próbálkozott. Viszont az, hogy ma az anyák nagy része tápoltat, pusztán kényelemből és akaratgyengeségből van. Ez a véleményem.

2020. szept. 23. 10:40
 17/22 anonim ***** válasza:
55%

16

4kg született a gyerekem.Bababarát kórházban szültem, ahol nem volt tápszerezés mert a szoptatásért ,,küzdöttek".Az első 4 napban 500g fogyott a babám, akkor szépen hozták a tápszert, hogy etessem meg vele a babám, mert így sose megyünk haza.Napi 24-ben rajtam volt, nem csak ímmel ámmal, hanem valóban.Másfél hét után indult be a tejem,addig vajon mi a faxomat evett volna a gyerekem? A te elméleted szerint nagyon kényelmesen üvöltő gyerekkel a mellemen mentem a mikróhoz melegíteni a tápszert, aztán vissza hűteni meg hasonlók. Mert ez olyan marha kényelmes.Biztos kényelmesebb mint mikor előkapja az ember a mellét aztán eszik a gyereke és jól is lakik.

És már írtam előbbre még úgy is, hogy az első hónapokban non-stop mellen volt végig kellett a pótlás míg szoptattam.Biztos van aki úgy dönt nem szoptat, de az ismerőseim között is bőven akad olyan aki hónapokig kínlódott a 20-30 ml tejeknél nem jött több a melléből, a napjai meg abból álltak hogy szoptatott, fejt,gyerek egyik mellre aztán a másikra és még sorolhatnám.

Nem állítom, hogy nincs igazad, hogy egy szűk réteg úgy Dönt, hogy nem szoptat, de az átlag biztos hogy megpróbálja és tesz is érte.(És veled ellentétbe én nem az itt megjelenő nem akarok szoptatni kérdésekből indulok ki, hanem abból amit a környezetemből látok)Az meg külön hányinger, hogy szerinted akaratgyenge aki nem szoptat mert nincs teje, vagy olyan minimális mennyiség amiért valóban nem éri meg szenvedni, mégha az anyatej is a legegészségesebb meg a legjobb.

2020. szept. 23. 11:41
 18/22 anonim ***** válasza:
27%

Van, akinek lassan indul be a tejbelövellés, akár 1,5 hét, addig ott a pótlás pohárral vagy szoptaníttal. Mert ugye, ha megcumiztatod, tuti nem fogja elég erősen utána a mellet szívni. Én abból indulok ki, hogy miért van az, hogy az ember ennyire nem tud szoptatni? A cica meg a kutya miért tud? De most komolyan! Nekem nagyon nem volt egyszerű a szoptatás, nem részletezem, 3 mellgyulladáson meg szanaszét sebesedett bimbókon vagyok túl. Nekem kva fontos volt a szoptatás!! Vannak előnyei meg hátrányai is, igaz, hogy kutyulni kell a tápot, de nekem ne mond, hogy nem kényelmes.. amikor hulla vagy és apa megy etetni te meg alhatsz. Amikor bárhová mehetsz, mert adod neki a az üveget, a szoptatásfóbiások miatt meg wc-n bujkálva kell etetned a gyereked, mert senki nem kíváncsi a melleidre ( persze csak akkor, ha szoptatsz,amúgy köldökig dekoltált felsőből nyugodtan beleeshetnek a levesbe, az szexi 🤦‍♀️)

Nem tudom miért volt 1 hónapig szükséged pótlásra, nem vitatom el, hogy volt, pláne ha utána tovább fogyott. De mondok egy érdekes infót a babák elveszthetik a testsúlyuk 10%-át is az elején. Nekem konkrétan 2 db szoptató ismerősöm van, mindenki tápszer. Régen is volt ilyen, nem mondom, de közel nem ennyi. És azt kérdezték mi a véleményem a tápszerről, hát ez. Túl könnyen elérhető, aztán sokan az első kellemetlenség után leemelik a polcról. Környezetszennyező és túlreklámozott. És rengeted sötétközépkori orvos meg védőnő száját meg most is hagyja el olyan mondat, hogy "túl híg, nem elég tápláló a tej" vagy pont, hogy túl erős ( mert fáj a hasa)

A csecsemőidomároktól, akik szerint meg este le kell nyomni 200 ml tápot a gyerek torkán, csak, hogy aludjon végig, azoktól készen vagyok...

2020. szept. 23. 12:59
 19/22 anonim ***** válasza:
48%

18: van állat bőven, amelyik nem tud, csak szimplán megdöglik a kölykeinek egy része, vagy otthagyja az almot.

És de, rengeteg ilyen volt régen is, a mi családunkban egyedül a dédimet tudom, hogy szoptatott és nem felestejezett vagy mástól hordta az anyatejet. Ugyanis a dédimtől vitte legalább 2-3 anyuka a tejet a saját babájának... Ja, és nem félévig szoptattak, hanem a két-három hónapos gyereket kényszerből már tömködték mindennel. Én nem vagyok idős, de én is felestejes baba voltam, és háromhónaposan már az almát kanalazták belém jobb híján. Mert anyám, a kényelmes p.csa megetetett hathetesen orvosi javaslatra, miután egyetlen egy éjszaka sem voltam hajlandó aludni 30 percnél többet egyhuzamban az éhségtől..

Csak ma már van más opció szerencsére, így mindenki eldönti, hogy kínlódik-e a vérző csecsével, az állandó mellgyulladásokkal, az éjszakákon át süvöltő gyerekével vagy sem. Mert valljuk be, egy szűk réteget leszámítva, akinek alapértelmezetten sok teje van, a többségnek igenis kínlódás, főleg az eleje. Itt a gyiken a sok szoptatásnáci is a mellét döngeti, hogy hány hetet, hónapot kínlódott és kínlódik vele... hát mindenki döntse el maga, hogy megéri-e végigkínlódni az első hónapot a tej megindításával, meg utána minden második héten kínlódni a "növekedési ugrások" okozta relatív tejhiánnyal, hogy nem lehet sehová elindulni, nem lehet egy éjszakát végigdögleni, hogy állandóan nyomozni kell, hogy mitől fáj a hasa a gyereknek stb. Mindezt azért, hogy mondjuk az asztmára 0,25% helyett 0,22% esélye legyen. Ugyanis a fosós megbetegedéseket leszámítva nagyjából ez a nagy előnye a fantasztikus szoptatásnak.

Úgyhogy szerintem mindenki döntse el maga, hogy mit akar és mi neki a kényelmes. Aki szoptatni akar, az szoptasson, aki tápszerezni, az tápszerezzen. De ne kezdjünk el a másikra irigykedni, mert mer kényelmes lenni ahelyett, hogy börtönbe zárja magát fájó csöccsel és/vagy ordító gyerekkel.

2020. szept. 23. 15:20
 20/22 anonim ***** válasza:
49%

9es vagyok. Nyíregyházán szültem. Nem az újszülött osztályra értettem azt, hogy elvárás a tápszer, hanem már az itthonlétre.

Nem egy furcsa beszólást kaptam a szoptatás/tápszer kerülés miatt orvosoktól.

Az itteni történeteket olvasva bizony hálát adok azért, mert rengeteg tejem volt baj és kínlódás nélkül.

Ritka ez már manapság. Közeli rokonaim sem szoptattak (tejhiány is volt meg kényelem-igény is az okok között)

Mindenesetre én azt tapasztaltam, hogy 6 hónapos kortól már nyomnák a "szakemberek" a különböző tápszereket a babába bele.

Az ok szerintem a pénz, kap vissza a háziorvos is, ha felírja....

2020. szept. 23. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!