Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Miért erőltetik a szoptatást...

Miért erőltetik a szoptatást ha az anya nem akarja?

Figyelt kérdés
Persze, értem én hogy ez a szent nedű,de ha az anya egyértelműen közli hogy nem, akkor minek erőltetni? Komolyan ez a 21.század,amikor mindenki olyan hiperliberális, szuperelfogadó, meg miegymás, de azt nem lehet megérteni hogy anya nem akar szoptatni. Felháborító.
2020. júl. 18. 15:21
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
40%
21-es. Teljesen igazad van!
2020. júl. 18. 20:15
 22/39 anonim ***** válasza:
38%

21es, na igen.

Ismerősi körben:

-Nem szoptatok, mert akkor minden este nekem kell felkelnem megetetni.

-Ha szoptatnék, hogy mennék el fodrászhoz?

-Nem szoptatok, mert megereszkedik a mellem.

-Nem akarok szoptatni, mert a mellem a férjemé.

És ezeket senki nem kérdezte tőlük, ők bizony "büszke" "modern" anyák, akik nem áldozzák fel se a szabadidejüket, se a testüket, az anyaság Szent oltárán.

De azért a gyerek kellett, hogy Facebookra legyen mit posztolni.

2020. júl. 18. 21:26
 23/39 A kérdező kommentje:

Kedves 20as, talán mert nem ültem itt egész nap a gyakorin?

Egyébként megint látszik, hogy a magyar nem tud szöveget értelmezni.

Az első gyerekemet szoptattam 7 hónapig, de mivel vállalkozó vagyok, hamar visszamentem dolgozni, akkor abbahagytuk. Második babámmal nagyon nehezen indult be a tejem, meg a feszes arcizmai miatt nem tudott szopizni, ezért szinte nem is volt egy csepp tejem sem, pedig próbáltam fejni. Ez van. Viszont rengeteg anyát látok a környezetemben, akik nem akarják, mégis konkrétan mindenki ezzel nyaggatja őket. Nem értem miért nem lehet elfogadni azt ha valaki nem akarja. Ma előttem bontakozott ki egy hatalmas vita, mert a fiatal anyuka a pici babáját cumisüvegből etette meg. Ezen háborodtam fel nagyon. Orrba szájba nyomják a szoptatást, mintha az anya melle mindenkié lenne, már kezd beteges lenni.

2020. júl. 18. 22:19
 24/39 anonim ***** válasza:
83%

Kedves 11-es: üzenném, hogy tejmirigyelégtelenségem van...

Abban igazad van, hogy egy döntés volt a tápszer. Másik a gyermek éhen halása lett volna. Vagy ha neked van tejed a gyermekem számára szíves örömest elfogadom. Ha csak kötekedni szeretnél, akkor remélem szebb lett a napod.

2020. júl. 18. 22:46
 25/39 anonim ***** válasza:
28%

Ugyanúgy a többieknek is megy. Igen 2 tápszeres gyerek anyjaként baromira elítélem aki bacik szoptatni kényelemből... csak mert épp tudom, milyen mikor akarsz,de nem tudsz mert eü.oka van!

Aztán ha nem tetszik a válasz ez van, hát pont nem érdekel. Nekem ne magyarázzon olyan aki

1.nem akar

2.kétszer rászívott a gyerek és ömlött

3. Meg megúszta 2 mellgyulladással de VOLT teje.

2020. júl. 18. 22:51
 26/39 anonim ***** válasza:
23%

#25-ös!

Téged idéznélek: "Szerintem az a felháborító mikor egy anyának nem a babája az első, hanem önmaga, de olyan szinten, hogy gyakorlatilag a legalapvetőbbet vonja meg tőle. Két tápszeres gyerekem volt meg 0 tejem, akkor is így gondolom."

Másik:

Abban igazad van, hogy egy döntés volt a tápszer. Másik a gyermek éhen halása lett volna. Vagy ha neked van tejed a gyermekem számára szíves örömest elfogadom. Ha csak kötekedni szeretnél, akkor remélem szebb lett a napod.

Akkor mégis csak hoztál egy döntést? Szoptatási tanácsadóval felvetted a kapcsolatot?

Nem kötekszem, nekem egyébként mindegy, hogy ki hogyan táplálja a gyermekét, de ha anyatejre van szükséged, fordulhatsz helyi intézményhez és biztosítják számotokra, de gondolom ezzel is tisztában vagy.

Amennyiben közel lakunk egymáshoz, tudok segíteni én is, szívesen adok.

[link]

2020. júl. 19. 00:17
 27/39 anonim ***** válasza:
50%

#26! Te mit tettél? Itt háborogsz másoknak? Miért?

Nem mindegy neked, hogy ki miért és hogyan dönt?

Miért fáj neked? Te megtettél mindent? Te tudod, hogy más mennyit dolgozott a tejért? Szerinted nem nagy dolog a mellgyulladás, mert legalább volt tej? És aki nem akar szoptatni, ahhoz mi közöd van? Elítéled? Biztosítottál női tejet a gyermekeidnek? Gondolom tudod, hogy van erre is lehetőség, ahelyett, hogy tápszert adtál volna!

Kérlek, mesélj még!

2020. júl. 19. 00:26
 28/39 anonim ***** válasza:
85%

"Nekem ez a "nem akarok" szoptatni kicsit olyan, mintha az anyaságnak csak a neki tetsző részét akarná"

Ja. Mert amúgy minden anya remegve vágyik rá, hohy majd a gyerek xaros pelenkáját cserélje, éjszakákon át ne aludjon, végre jön a hiszti korszak is, hurrá!

Mindenki csak a neki tetsző reszt akarja, csak elfogadja, hohy a gyerekkel jár olyan is, ami neki nem tetszik. Van, amit nem lehet kikerülni, mint pl a kakis pelus, van amit még igen, pl a szoptatás. Magánügye, hogy miért nem akarja, nem ettől lesz valaki jó anya.

2020. júl. 19. 07:30
 29/39 anonim ***** válasza:
27%

29: Igen, pontosan ezt írtam, hogy a kikerülhetetlen részeken kívül nem akar áldozatot hozni. A szaros pelus cserélést egyelőre nem lehet elkerülni. Az éjszakai alvásról... Még mindig sokan előszeretettel alvástréningezik a babákat, hogy tudjanak alukálni. Illetve említettek előttem azért tápos babát, hogy anyukának ne kelljen mindig kelni a szoptatás miatt. Szóval ja, csak a neki tetsző részek, ugye.

Magánügy amúgy, leszarom, én a büdös életben senkinek nem szóltam be amiatt, hogy szoptat vagy nem szoptat, de véleményem ettől függetlenül van.

2020. júl. 19. 07:52
 30/39 anonim ***** válasza:
62%

30!

Na és akkor mi van, ha nem akar olyan áldozatot vállalni, amit nem kell? Magánügye.

2020. júl. 19. 07:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!