Miért erőltetik a szoptatást ha az anya nem akarja?
21es, na igen.
Ismerősi körben:
-Nem szoptatok, mert akkor minden este nekem kell felkelnem megetetni.
-Ha szoptatnék, hogy mennék el fodrászhoz?
-Nem szoptatok, mert megereszkedik a mellem.
-Nem akarok szoptatni, mert a mellem a férjemé.
És ezeket senki nem kérdezte tőlük, ők bizony "büszke" "modern" anyák, akik nem áldozzák fel se a szabadidejüket, se a testüket, az anyaság Szent oltárán.
De azért a gyerek kellett, hogy Facebookra legyen mit posztolni.
Kedves 20as, talán mert nem ültem itt egész nap a gyakorin?
Egyébként megint látszik, hogy a magyar nem tud szöveget értelmezni.
Az első gyerekemet szoptattam 7 hónapig, de mivel vállalkozó vagyok, hamar visszamentem dolgozni, akkor abbahagytuk. Második babámmal nagyon nehezen indult be a tejem, meg a feszes arcizmai miatt nem tudott szopizni, ezért szinte nem is volt egy csepp tejem sem, pedig próbáltam fejni. Ez van. Viszont rengeteg anyát látok a környezetemben, akik nem akarják, mégis konkrétan mindenki ezzel nyaggatja őket. Nem értem miért nem lehet elfogadni azt ha valaki nem akarja. Ma előttem bontakozott ki egy hatalmas vita, mert a fiatal anyuka a pici babáját cumisüvegből etette meg. Ezen háborodtam fel nagyon. Orrba szájba nyomják a szoptatást, mintha az anya melle mindenkié lenne, már kezd beteges lenni.
Kedves 11-es: üzenném, hogy tejmirigyelégtelenségem van...
Abban igazad van, hogy egy döntés volt a tápszer. Másik a gyermek éhen halása lett volna. Vagy ha neked van tejed a gyermekem számára szíves örömest elfogadom. Ha csak kötekedni szeretnél, akkor remélem szebb lett a napod.
Ugyanúgy a többieknek is megy. Igen 2 tápszeres gyerek anyjaként baromira elítélem aki bacik szoptatni kényelemből... csak mert épp tudom, milyen mikor akarsz,de nem tudsz mert eü.oka van!
Aztán ha nem tetszik a válasz ez van, hát pont nem érdekel. Nekem ne magyarázzon olyan aki
1.nem akar
2.kétszer rászívott a gyerek és ömlött
3. Meg megúszta 2 mellgyulladással de VOLT teje.
#25-ös!
Téged idéznélek: "Szerintem az a felháborító mikor egy anyának nem a babája az első, hanem önmaga, de olyan szinten, hogy gyakorlatilag a legalapvetőbbet vonja meg tőle. Két tápszeres gyerekem volt meg 0 tejem, akkor is így gondolom."
Másik:
Abban igazad van, hogy egy döntés volt a tápszer. Másik a gyermek éhen halása lett volna. Vagy ha neked van tejed a gyermekem számára szíves örömest elfogadom. Ha csak kötekedni szeretnél, akkor remélem szebb lett a napod.
Akkor mégis csak hoztál egy döntést? Szoptatási tanácsadóval felvetted a kapcsolatot?
Nem kötekszem, nekem egyébként mindegy, hogy ki hogyan táplálja a gyermekét, de ha anyatejre van szükséged, fordulhatsz helyi intézményhez és biztosítják számotokra, de gondolom ezzel is tisztában vagy.
Amennyiben közel lakunk egymáshoz, tudok segíteni én is, szívesen adok.
#26! Te mit tettél? Itt háborogsz másoknak? Miért?
Nem mindegy neked, hogy ki miért és hogyan dönt?
Miért fáj neked? Te megtettél mindent? Te tudod, hogy más mennyit dolgozott a tejért? Szerinted nem nagy dolog a mellgyulladás, mert legalább volt tej? És aki nem akar szoptatni, ahhoz mi közöd van? Elítéled? Biztosítottál női tejet a gyermekeidnek? Gondolom tudod, hogy van erre is lehetőség, ahelyett, hogy tápszert adtál volna!
Kérlek, mesélj még!
"Nekem ez a "nem akarok" szoptatni kicsit olyan, mintha az anyaságnak csak a neki tetsző részét akarná"
Ja. Mert amúgy minden anya remegve vágyik rá, hohy majd a gyerek xaros pelenkáját cserélje, éjszakákon át ne aludjon, végre jön a hiszti korszak is, hurrá!
Mindenki csak a neki tetsző reszt akarja, csak elfogadja, hohy a gyerekkel jár olyan is, ami neki nem tetszik. Van, amit nem lehet kikerülni, mint pl a kakis pelus, van amit még igen, pl a szoptatás. Magánügye, hogy miért nem akarja, nem ettől lesz valaki jó anya.
29: Igen, pontosan ezt írtam, hogy a kikerülhetetlen részeken kívül nem akar áldozatot hozni. A szaros pelus cserélést egyelőre nem lehet elkerülni. Az éjszakai alvásról... Még mindig sokan előszeretettel alvástréningezik a babákat, hogy tudjanak alukálni. Illetve említettek előttem azért tápos babát, hogy anyukának ne kelljen mindig kelni a szoptatás miatt. Szóval ja, csak a neki tetsző részek, ugye.
Magánügy amúgy, leszarom, én a büdös életben senkinek nem szóltam be amiatt, hogy szoptat vagy nem szoptat, de véleményem ettől függetlenül van.
30!
Na és akkor mi van, ha nem akar olyan áldozatot vállalni, amit nem kell? Magánügye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!