Kb. 1000 forinttal lettek drágábbak a tápszerek mint év elején? Jól látok?
1.Én nem tömöm a gyereket, ő igényli!☝️
2.Egyáltalán nem rossz ízűek (legalábbis a Milumil 1 junior italból a vaníliás, tudom, mert egyszer megkóstoltam)
3.Mindenkinek a saját szíve joga eldönteni, hogy mit ad a gyermekének! Ezt mondjuk nem értem a 40-es válaszolóban, hogy miért szól bele. Nem ez alapján kéne "minősíteni" a másikat.
(Nehogy félreértsetek, tudom hogy nem nekem irányultak a 42-es válaszoló szavai, de van benne némi igazság szerintem, de van ami egyáltalán nem általánosítható!)
#40 Miért vagyok butust?Mert nem azt csinálom a mit te?
Ennyi idős gyereknek a tápszer helyett zöldséget,gyümölcsöt,húst kéne adni,nem az ilyen műn sz.rokat.
Várom az érveidet!
#45, bár nem hozzám szólt a kérdésed, de hidd el ekkorra gyerek nem tápszeren él. Viszont kap azt is. Mi ebben a rossz? Italként kapják ilyen korban nem étkezésnek. Egyszerű táplálék kiegészítés ha úgy tetszik.
Szó sincs arról hogy tápszeren élne, egyszerűen csak iszik azt is.
Értem,hogy nem csak tápszeren él,de ideje fokozatosan leszoktatni.Szerintem sokkal jobbat tenne,hogyha a tápszert fokozatosan lecserélnék gyümölcsre,zöldségre,húsra stb.
Mert ha nem lesz levezetve róla,akkor később sokkal nehezebb lesz és még kisiskolás korában is azt fogja inni lefekvés előtt ami már egy kicsit gáz lesz.
#47 bár nincs tapasztalatom benne, mert az én fiam még csak másfél éves, de nehezen képzelem el, hogy egy 5-6 éves még tápszert igényelne. Annyira azért nem finom 🙉
Ahogy olvastam, hallottam más anyáktól általában maguktól elhagyják. Egyre többet meghagynak belőle, végül anyuka már meg se csinálja (meg se veszi), mert úgyis a lefolyóban végzi.
Szerintem nem akkora baj ha viszonylag sokáig isszák. Legalább tuti megvan a kellő folyadék bevitel (nyilván a víz és mondjuk levesek mellett), és tele van vitaminnal.
Értem hogy mesterséges, igazad is van. De sok gyerek nem eszi a zöldségeket, legalábbis szokott lenni sztrájk az ételek terén.
Lehet,hogy egy idő után maguktól is leszoknak,de mi direkt leszoktattuk.
róla.
"De sok gyerek nem eszi a zöldségeket, legalábbis szokott lenni sztrájk az ételek terén."
Ez igaz,nem is baj,hogy a gyerek nem eszi meg pl.a tökfőzeléket.
De szerintem vannak olyan zöldségek,amiket aránylag elfogadnak+ az édes,lédus gyümölcsöket semelyik gyerek sem utasítja el:)
Nagyon rá vagy feszülve erre a gyümölcs meg zöldség dologra. Persze jó meg minden, de nehogy azt hidd hogy fedezi a napi vitaminszükségletet. Főleg a maiak. Dolgoztam bio szirszar zöldségtermelő helyen, úgy képzeld el hogy az uborka 3 nap alatt megnőtt és szedték le szállításra. Tudod mekkora tápanyagtartalma van? A töredéke annak aminek lennie kellene. Oké, hogy idényben más, de azt sem lehet mindenhol kapni (és már azok sem ugyanolyanok mint régen). A tápszert pedig úgy készítik el, hogy az a gyerekek igényeinek megfelelő legyen. Pl a sima tehéntejben sokkal nagyobb a fehérje tartalom, ami a kicsik veséjének nem jó. A legtöbb tápszerben szerencsére olyan probiotikumok és prebiotikumok vannak, amik segítik a jobb emésztést és erősítik az immunrendszert. Tudod, egészséges bélflóra = erős immunrendszer. És a tápszeres gyereknek is kell a rituálé, a szoptatott gyerek 2 éves korig vagy utána is kapjon, de a tápszeres ne? Neked egyébként nincs reggeli, esti rituáléd? Nem esik jól egy kávé vagy tea, gyümölcslé reggelire? Nagyon tápszerellenes vagy, de nagyon jó alternatíva anyatej helyett és sokkal jobb a sima tejnél.
(ja tudom, te magatoknak megtermeled a friss zöldséget, gyümölcsöt, tejet, mind friss bio házi...aha persze 😅)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!