Kb. 1000 forinttal lettek drágábbak a tápszerek mint év elején? Jól látok?
Kérdező szerintem lassan térj át a gyerekkel a sima tejre :) mondjuk reggelente kap másfél decit.
A tejital is csak módosított tejporbol van ám.
Nem vagy normális. Csak azért nem vennéd meg neki a tápszert mert csóró vagy?
(igen, én fontosnak tartom és ez továbbra is így fog maradni)
Tisztázzuk! A fiam mindent eszik iszik (kivéve gombát és mogyorót, ezekkel várok 3 éves koráig). Anyának nem volt teje ezért tápszeren élt 5 hónapos koráig, míg el nem kezdtük a hozzátáplálást.
Beteg még nem volt, a hasa max. egy hétig kínozta, a fogjövést meg sem érezte(legalábbis nem mutatott fájdalmas reakciókat). Imádja a tápos italát.Rengeteg fontos ásvány, vitamin van benne, így minden nap biztosan hozzájut . Tejet is iszik, kefirt, joghurtot, túrót, sajtot, mindet eszik. Köszi jól van, kis bivaly.
A kérdést a felháborodásom szülte, mert egy kisgyermek számára ez lehet mindennapi élelmiszer, ha úgy alakul.Most is születnek erre szoruló babák.
1 éves korig csak indokolt esetben pl tejérzékenység miatt írják fel.
1kg BEBA majdnem 2000 ft-al drágább 2 év alatt!
Nem csak tejérzékenység miatt írjak fel!
Semmi baja a babámnak (8 hónapos), és azt mondta az orvos, hogy 1 éves korig tudja felírni, utána már nem támogatja a TB.
Nem tudom, miért kellett nekiesni a kérdezőnek. Hol írt olyat, hogy rendes étel helyett kap tápszert?
Az első fiam nekem is tápszeres volt, egy éves korára szépen evett mindent, de reggel és este tápszert is kapott. Az estit elhagytuk, de a reggeli tápszer/tejital még nagyon sokáig megmaradt. A bölcsiben oviban fél nyolc-nyolc körül reggeliztek (rendes reggelit), tízkor pedig tízórait kaptak (gyümölcsöt). Emellett nem kért itthon is reggelit, ivott kb. 3 deci tejitalt, így mégse üres gyomorral indult el. Napközben meg evett normális kaját, nem tápszeren élt. Most 5 éves, már nem iszik ilyeneket, ja és nem beteges, köszönjük.
A második gyerekem anyatejes volt, 15 hónaposan hagytuk abba, utána se tápszer, se tejital nem kellett neki. Ő meg nem kap.
Amúgy kérdező, nem tudom, hol gyártják a tápszert, de ha külföldön, akkor a folyamat gyengülő forint miatt drágulhat, euróban lehet, hogy maradt ugyanannyi, csak az árfolyam miatt kerül többe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!