A tápszerhez a vizet lehet mikróba melegíteni vagy inkább ne? Többi lent
A héten lesz 6 hetes a kisfiam. Tápszert eszik cumisüvegből, amit mindig evés előtt frissen csinálok meg neki. A kérdésem az lenne, hogy a baba vizet melegíthetem neki mikróba? (Természetesen mielőtt bele tenném a tápszert) Eddig melegítőbe tettük/tesszük, de az 10-15 perc mire kész, a baba meg elég türelmetlen ha éhes és ez főleg éjszaka kellemetlen. Mikróba gyorsabb és könnyebb lenne úgy gondolom. Első baba, nincs tapasztalatom. Édesanyám szerint nem szabad, mert ártalmas rá, de el nem tudom képzelni mi kárt tehetne benne, ha ellenőrzöm mielőtt odaadom neki és nem forró.
Vagy valóban 'kicsi' még hozzá? Ha igen, mikortól lehet?
Tapasztalt anyukák?!
A dokink erre azt mondta, hogy teszteljem a mikrót. Tegyek bele egy mobilt, zárjam be a mikró ajtaját és egy másik telefonnal hívjam fel. Ha csörög akkor nem jó a mikro és ne melegítsem a babámnak így a vizet. Ha nem csörög akkor nyugidtan.
A tommee is bpa mentes úgy tudom.. Én is cumisüvegben melegítettem a vizet, aztán bele a tápszer és kész is.
Szia, a telefonos teszt csak azt mutatja meg hogy nem jól szigetelt a mikro! De a mikrohullámú elektromágneses sugárzás megszűnik ha kikapcsolod a mikrot. Ne állj elé!
A mikrohullámú sugárzás kis energiájú elektromágneses sugárzás, az anyagban nem képes olyan változást előidézni amitől az sugárzóva válna! Tehát a viz nem lesz sugárzó!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!