Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Valószínűleg nem lakik jól a...

Valószínűleg nem lakik jól a babám a tápszerrel. Járt már így valaki?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Vasárnap lesz 5 hetes a kislányom, aki sajnos majdnem a kezdetektől fogva tápszeres. Amit tudni kell róla, hogy nagyon jó étvágya van (apukájára ütött), már 3 és fél hetesen is 120 ml-t evett a védőnő javaslatára. Nyugodt, anyás baba, szerencsére nem hasfájós (reméljük nem is lesz). A problémám a következő: hétfőig 120 ml-t evett a picikém, aztán egyszer csak rátört egy nyűgösségi hullám. Mindenre ráfogtuk: front, talán a hasa fáj, pelus, álmos, tényleg mindenre, ami csak létezik, de mindent sikerült kizárni. Este mondta a párom, hogy szerinte éhes a kicsi, emeljünk az adagján, de nem vettem komolyan. Éjszaka jókat aludt, rendben volt (kétszer szokott felkelni). Kedd reggeltől megint kezdődött minden elölről. Két és fél, háromóránként próbálom etetni, éjjel könnyebben kibírja, nappal kevésbé, most viszont odáig jutottunk, hogy maradt a kétórás etetés. Elmondtam a jelenségeket a védőnőnek, azt mondta emeljek neki 150 ml-re, mert egyértelmű, hogy éhes és tényleg az, ebben igaza volt. Az első két alkalommal meg is ette, de a harmadik alkalommal nem, meghagyta. Képes egy óráig enni meg nyammogni, ami megint nem jó. Sajnos hiába próbálom neki az emelt adagot adni, vagy megeszi vagy nem, inkább meghagyja. Ez 50-70 ml-s adagokat jelent, amiből az következik, hogy megint nem lakik rendesen jól, mert hamarabb felébred az alvásból a pocak miatt vagy két óra múlva megint éhes.. Ezt ismét jeleztem a védőnőnknek, azt mondta maradjunk akkor a 120 ml-nél, max kétóránként eszik. Én gondolkoztam valamilyen sűrítőn vagy tápszerváltáson is, de feleslegesnek tartja. Ötletek, tapasztalatok? Ti mit tennétek vagy tettek, ha ilyen helyzetbe kerültetek?

2020. márc. 13. 11:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelmű ha nem kéri akkor nem kell neki vizet adni.

Nem tudtam h a kérdező ad neki.

Nekünk a védőnő mondta h ne kaja helyett adjuk mert elveszi az étvágyat és én ezt kiegészítésének ajánlottam. Mert előfordulhat h szomjas. De a kérdező nem írta a kérdésbe h ad neki.

2020. márc. 13. 13:37
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

A fiam anyatejes

De mérem

130ml-ket eszik minden alkalommal 2,5 óránként kb.....

Ennyi a hozzáfűznivalóm csak a védőnőnő 120 ml-s javaslatára

2020. márc. 13. 14:19
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Voltunk ezzel mi is így, Ha tapszerektol nem lakott jól a fiam. Váltottam sima tápszerre, ezzel megoldodott aztán 6 hetes lett és jött a növekedési ugrás, 2 hétig többször evett ugyanannyit, éjszaka is. Aztán újra csak 5x evett, és több milit.

Lehet h növekedési ugrása van.

2020. márc. 13. 14:45
 14/18 anonim ***** válasza:

12. Vagyok

Nem írtam h 2 hetes

2020. márc. 13. 15:06
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia, szintén zenész. Ahogy manapság az igény szerint szoptatast ajánlják en ugyanúgy igény szerint etetem a kisfiam tápszerrel. 6 hetes. Mi is belefutottunk ebbe, amit írsz.

Figyelem a babát, ha látom rajta hogy éhes, ( rágja az öklét vagy megkinalom vízzel és ha nagyon racuppan, akkor éhes) megetetem. Vezetek róla naplót hogy a napi kaja adagját ne lépjük nagyon túl, mert tapszerrel túl lehet etetni. De egyébként a gyerekek nem ostobák. Kb annyit eszik amennyit kell neki (kgx150/nap). Csak full változó ütemben. Van nap mikor 5x eszik van amikor 8x. Ma is volt hogy csak 60 ml-t evett meg, máskor meg 130-at. De a végeredmény minden nap 650-710ml köze esik. A hivatalos adagja 680 lenne.

Szoval etesd mikor éhes, és adj neki amennyit enni szeretne. (Persze az ajanlottnal sokkal több adag esetén egyeztess a dokival)

2020. márc. 13. 19:08
 16/18 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!

Igen, azt elfelejtettem beleírni, hogy kap vizet és teát is a kislányom. A babateát 2 hetes kortól kezdtük, mert probléma volt a pukival és a széklettel. Mióta issza és kapja mellé az Espumisan cseppet, ez megoldódott.

A normál adagot (120 ml) hol megeszi, hol nem - ez most kezdődött. Többnyire megeszi és a cumisüveggel sincs baj, mert a kezdetektől ezt használjuk. A védőnő szerint a 150 ml nyugodtan mehet, mert ritka nagy étvágyú baba, de én ezt tényleg soknak találom. Én arra gondoltam, hogy valamilyen sűrítő vagy másik tápszer lehet megoldaná a problémát, de a védőnőnek esze ágában sincs felhozni vagy foglalkozni vele..

A hasa biztosan nem fáj. Szerencsére elég nyugodt baba, csak akkor nyűglődik, ha éhes, vagy kikerülök a látóköréből. Egy órája evett, de a 120 ml-ből épphogy meghagyott pár cseppet, nem igazán értem. A két etetés között (10 perc híján) majdnem két óra telt el, de nagyon nehezen bírta ki. Akkor simán megette a 120 ml-t, most nem teljesen. Csak attól félek, hogy nemsokára megint felkel farkaséhesen és már nem tudom mikor mennyit készítsek be neki. :( Egyszer elég neki, egyszer meg kevésnek tűnik..

Tegnap amikor láttam, hogy a 150 ml tényleg sok, de a 120 ml kevésnek bizonyul, magánakcióba kezdtem. 130 ml-t készítettem 15 ml porral. Ebből az adagból ma is kapott egyszer, jól lakott vele, jót aludt, de nem tudom mennyire szabad.. Nem is merem többször megpróbálni, noha csak kétszer adtam neki ilyen mennyiséget. Szerencsére semmi jelét nem mutatta annak, hogy hibát követtem volna el, de inkább maradok a 120 ml-nél.

Kedves utolsó! Köszi a tippet, én is elkezdem vezetni mikor mennyit evett a babám. :) Remélem ti is hamar túl lesztek rajta!

2020. márc. 13. 21:16
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
En azt úgy oldom meg, hogy ne pazaroljunk tapszert, hogy csinálok egy nagyobb mennyiséget, pl 150 ml-t de egy másik cumisuvegbe egyszerre csak 60-at töltök. És ha meg éhes akkor meg egy picit. Stb. Azért kb lehet látni, mennyire éhes. És ha úgy marad meg tapszer hogy nem evett bele, azt meg el lehet tenni a következő etetesre. A kórházakban is előre el van készítve, amit aztan odaadnak a babáknak.
2020. márc. 13. 23:40
 18/18 A kérdező kommentje:
Egyszer kelt fel éjjel, 120 ml-t csináltam neki, de kevés volt.. Végül kapott még 30 ml-t. Ha minden rendben lesz, szerintem maradok ennél a módszernél, így elkerüljük a nagy mennyiségű pazarlást is.
2020. márc. 14. 06:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!