Akik igény szerint etetnek, tápszerrel: ti esténként hogy csináljátok?
Éjszakára gondolsz gondolom.
Régen úgy csináltam, hogy előre elkészítettem és hűtőben tároltam. Mikor felébredt a baba, akkor megmelegítettem, de ez nem volt jó, mert ő végig sírt, amíg meg nem kapta. Így a férjem nem nagyon tudott pihenni.
Most úgy csinálom, hogy mielőtt lefekszem (11 óra körül) bekeverem termoszba a tápszert. Általában 2-3 óra körül kel mostanában a babám. Csak átöntöm egy cumisüvegbe és még jó meleg olyankor.
Igény szerint etetek, de a lányomnál magától beállt ez a kb 3 óránkénti kajálás + éjjel egyszer ébred. 8-kor fürdés, utána vacsi,egy kis összebújás és alvás.
Éjjel ha elkezd nyöszörögni, felkelek és csinálom a tápszert. Mire apa kiveszi a kiságyból és átpelenkázza, addigra készen is van a hajnali térítés.
Igen, akkor készítettem.
Este bekészítettem a port az cumisüvegbe.
A víz 30 mp alatt melegedett meg a mikróban, ráöntöttem a porra, mire beértem a baba szobájába összeráztam és már ehette is.
Amikor elkezd nyöszörögni, ébredezni akkor kelünk, peluscsere és gyorsan csinálom a kajcsit, nincs előre bekészítve de fél perc alatt ígyis úgyis kész.
De a termoszos verzión amit valaki írt már én is agyaltam, mert abban jó meleg marad nagyon sokáig, lehet csinálhatnám abba és csak át kellene önteni.
Amikor nyöszörögni kezd. A mi ágyunk és az Ő ágya között van egy polc oda van elkészítve a cumisüvegben a por, termoszban a forró víz, egy üvegben pedig a hűtött víz és van egy cumisüveg ami üres abban mérem össze. Mire felébred kész.
Kicsit túl komplikáljuk de tökéletes így.
Egy adag por a cumisüvegbe, melegvíz termoszba. Mikor kéri tápit 2 perc se megcsinálni.
Mivel a fiam AR speciális tápszert eszik, nálunk nem volt opció az előre elkészítés soha. Így mindenhová cipelem magammal a termoszt, mert ha a bolt közepén vagy a parkban/játszótéren éhezik meg esélyem sincs melegvizet szerezni.
Amikor enredezik, akkor keszitem. Ujszulottkent is voltak jelek mar siras elott, hogy ebredni fog, matatott, keresett, grimaszolt, erre volt, hogy nem ebredtem fel, csak a sirasra, de most mar 5 honapos es eleinte feszkelodik, erre altalaban mar megebredek.
Egyebkent en is viszek fel termoszban forrovizet, a cumisuvegekben pedig az adagja kb 2/3-anak megfelelo hutott vizet. Ezt omtom fel a termoszbol es mehet is bele a tapszer, szerintem kb fel perc. Nem jarok le emiatt a konyhaba, mert abbol orditas lenne, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!