Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Meddig használtatok cumisüvege...

Meddig használtatok cumisüveget a gyereknél?

Figyelt kérdés
13 hónapos most este arra alszik el, hogy a tejet issza persze utána van egy gyors fogmosás is arra nem ébred fel. Éjszaka is vagy inkább hajnalban felkel még enni. Próbáltam már hogy többet vacsizzon de mindenképpen igényli hogy azzal alszik el. Nem is gondoltam hogy ez MÉG gond lenne, de védőnő szerint feltétlenül szoktassam le a cumisüvegből való tejivást, adjam neki pohárból. Na most nem tud még rendesen pohárból inni sok mellé folyik. Meg persze az elalváshoz...
2019. okt. 24. 21:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Ne parázz rajta.Majd megtanul pohárból inni az ő korába normális még hogy cumisüvegből iszik.Annyi hibát követsz max el, hogy azon cuclizva hagyod elaludni.Álmába tuti nem tudod normálisan megmosni a fogát, illetve tényleg kicsit deformálhatja a fogsorát.Szoktasd át arra, hogy ébren,fekvés előtt megissza a tejet,ha elfogyott adja oda a cumisüveget, ne cuclizzon rajta még 20 percet, aztán fogmosás és csak úgy alvás.Nyilván elaltatni nehezebb lesz, de pár nap egy hét alatt megszokja az új rendszert.

Amúgy tesóm lánya 2 és fél éves.Mai napig cumisüvegből issza a tejet.Szép szabályos a fogsora és 20 hónaposan már mondatokban beszélt, rövid mondókákat mondott.Világ életében tápszeres baba volt, mivel az anyjának egy db tejmirigye sincs(ritka, de ilyen is létezik).

Az enyém meg szoptatott, ennek ellenére 2 évesen épp csak a min szókincse van meg.A beszédfejlődésnek vajmi kevés köze van a cumisüveghez.

2019. okt. 24. 23:40
 12/18 anonim ***** válasza:
35%

Sosem hál Istennek az elején nem kellett,majd

13 hónaposan már szívószálasból vagy sima pohárból ivott.

Utóbbi nyilván nem egy jó megoldás, hiszen megy mellé, ha hideg van, vagy úton van az ember.

A szívószálas itatóból, ha megébred maga is tud inni éjjel is.

Nekem fura amikor 1,5 év feletti gyereknél cuclit látni. Így elkerültem, ha már meg volt a lehetőségem rá.

2019. okt. 25. 01:43
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon rossz alvó lányom vam, de én az alvás közbeni fogmosást probálom elképzelni. Azt hogy???
2019. okt. 25. 05:32
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
2,5 éves a lányom. Reggel este abból issza a tejitalt. Szörnyű lehetek....
2019. okt. 25. 06:40
 15/18 anonim ***** válasza:
81%
2-es!De okos vagy!Fiam 4 éves koráig cumisüvegből ivott.Semmi baja nem lett.Nem csálé a foga stb.Otthon alváshoz használta csak,utcára nem!
2019. okt. 25. 06:51
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

2 éves a fiam, még igényli a tápszert, így azt cumisüvegből issza. Se az orvos, se a védőnő, se a fogorvos!!! nem tart ennyit problémának. Sőt, elalváshoz még cumija is van.

Sajnos a “torz” szájpad nála vele született, öröklött. Valószínű, hogy később ez kihathat a fogai állására is. Mindemellett pohárból iszik, vizet. És gyönyörűen beszél.

2019. okt. 25. 06:53
 17/18 anonim ***** válasza:
2 éves lesz a kisfiam. 6 hós kora óta nappalra kubus flakont, csőrös poharat hadznáktunk. 11 hósan kapott a nagynénjétől egy szívószálas poharat, azóta is az a menő. A reggeli tápszert abból issza még, az esti tejet már bögréből szívöszállal. Soha nem rágta a cumifejet, addig használta, míg evett. Ha nem adnám oda a cumisüveget az se hatná meg.Egy 13 hósnál nem fura a cumisüveg és el fogja hagyni. Nem láttam még cumisüvegező, uzsira anya cicijét rágó felnőttet.
2019. okt. 27. 06:38
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

3-as és nagyon okos 5-ös: a gyógytornász feladatkörébe tartozik pl ha bizonyos gyerekeknél -sok esetben a cumiztatás miatt-fennmaradt a szopóreflex, akkor azt leépíteni. Vagy ha-szintén a cumi miatt- késik a beszédfejlődés, akkor a logopédussal karöltve vagy egyedül,a száj körül vagy a szájon belül az izmokat fellazítani, átmasszírozni, tornáztatni. Ha súlyos a helyzet, akkor akár elektroterápiával kiegészíteni. Emellet még okozhat egy sor más problémát is az imádott cumitok. Többek között befolyásolja az egész állkapocsízület és a nyaki gerinc, innen pedig az egész test izomegyensúlyát is. De ti a "játszón" biztosan sokkal jobban kiokosítjátok egymást a hatalmas tudástáratokból. Neeem:csupán kiröhögtök mindent, amit nem bírtok felfogni és könnyebb szórakozni rajta :):

Az, hogy ti tudatlanok vagytok, mind szakmailag, mind a józan paraszti ész terén, és emiatt mindneki mást, aki nem az, irritálónak és hülyének néztek (és te, 5-ös még azt sem tudod,mi az a gyógytornász ezek szerint) cszupán egy általános jelenség,semmi több. Dugjátok nyugodtan a gyerekeitek szájába a cumit még alsóban is, ültessétek, járassátok már fél éves kora előtt , rakjátok bébikompba, majd tömjétek cukorral, mint "az okos, felvilágosult, xarokbele anyukák" :D :D. Legalább nekünk, hüly* gyógytornászoknak még szélesebb körű pacientúránk lesz belőlük :D :D. Na, elég idegesítő vagyok már? :D Mondjuk mi irritáló, buta gyógytornászok legalább holnap a munkában egy jót fogunk rajtatok nevetni, hogy mennyire félelmetesen sötétek vagytok :). Röhögjünk már mi is, ne csak nektek lehessen.

A szóközeimre visszatérve, lehet, hogy nektek a gépíró szakmunkásban ezt ennyire komolyan vették. Viszont nem számít helyesírási hibának, max esztétikainak, hogy nehezebben olvasható a szöveg.

2019. okt. 27. 08:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!