Sinlac helyett milyen alternatíva van?
Akik ezt használjátok, hogy oldjátok meg, mit lehet helyette felírattatni?
Nekem azt mondták minden gyógyszertárban, hogy központilag hiánycikk, nem lehet rendelni se.
Tejfehérje-allergia miatt.
A Sinemil-re itt a helyi gyógyszertárban azt mondták, már be is szüntették (én erről se tudtam...)
Szerdán lett fixálva a szakorvossal, hogy akkor a Sinlac marad, amire 1 évig jogosultak vagyunk feliratni, megkaptuk a szakorvosi papírt róla, tegnap szembesültem ezekkel, hogy "nincs és rendelni se lehet".
(Halásztelek és Szigetszentmiklós egyébként, ahol próbálkoztam kiváltani, ott mondták, hogy sehol nincs... Hát nem tudom.)
Azon nem lepődök meg mondjuk, hogy a drogériák polcairól nem kapkodják el 3000 ft-ért, maradt nekik gondolom bőven.
Receptre gyógyszertárban valószínűleg más a felállás.
“Akik ezt használjátok, hogy oldjátok meg?”
Besétálok a DM-be és letojom, mennyive kerül, hiszen a kisbabámról van szó. 🤷🏼♀️
Ha tejfehérje allergia van, akkor erre megfelelő anyatej-helyettesítő (!) tápszert kellene kapnotok. Valamilyen HA tápszert, súlyosabb esetben Pepti tápszert, meg van még több féle verzió. A Sinlac csak kaja, kb. nincs benne semmilyen értékes tápanyag azon kívül, hogy laktat és kalóriát tartalmaz, anyatej-helyettesítő tápszer helyett ez nem jó!
Én a Sinemilt első pépnek használtam a hozzátáplálás bevezetésekor - nem allergiás gyerekeknek - először magában, aztán gyümölccsel keverve egy-két étkezés kiváltására. Szóval arra nem való, hogy ez legyen egy kisbaba fő tápláléka! Hiánybetegségekhez fog vezetni, ha nagyrészt csak ezt kapja.
Elmúlt 1 éves. 3x issza naponta, + gyümölcsökhöz keverem neki, eszik főzeléket is, nem csak ezt. Amíg nem múlt el 1 éves, addig Peptit kapott, utána az volt a javaslat, próbáljuk meg a tejalapú dolgokat (tejpép, stb.)
Egyből kiütköztek a problémák, leálltunk, vissza a dokihoz. Ő javasolta a Sinlacot, a tápérték miatt, mert a Pepti plusz 2 ekkora gyereknek (ő mondta) nem elég tápláló.
A Pepti Juniorra meg már nincs támogatás.
Van még otthon Pepti plusz 2, amíg el nem fogy... meg Humana SL, de ez utóbbi oldódása nagyon rossz, nem is nagyon szereti. Sinlacból 3-at tudtak adni a gyógyszertárban, ez így most egy ideig elég. Csak nem tudom, utána hogyan tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!