Kismamavitamin alternatíva?
Elevitet nem tudom normálisan lenyelni,Gravidától hánytam..
Most rátaláltam a Hipp natal-ra,amiben nincs annyi minden mint az Elevitben,gondoltam innék-ennék mellé Lactamil termékeket,így és az egészséges étkezéssel összejönne az elegendő vitamin és ásványi anyag.. Ugyan a Lactamil szoptatáshoz van,de szerintem beválna.. Dokim az Elevitet nyomja,védőnő a semmit,szóval tanácstalan vagyok..

Bármilyen multivitamin jó, ha előírás szerűen szeded. (Igen az A vitamin sem gáz, mert a terhesvitaminban is van, és egy multiba sem tesznek sokat.)
Ez a kismama vitamin megnevezés csak biznisz, semmi más.
Ha akarod külön külön is összeválogathatod egyébként, csak az macerásabb. Én pl. külön szedtem D-vitamint, omega-3at, cinket, c-vitamint és magnéziumot (szerves kötésűt!). A többire nem volt szükségem.
A terhesvitaminokat csak teleb...ák B vitaminnal, azt csá. És csodálkoznak az emberek, hogy hányingerük van vagy épen farkasétvágyuk. D-vitamin és omega3 viszont nincs bennük vagy alig. Az ásványi anyagok is szervetlen kötésben. Mert ugye az a legolcsóbb, nem számít hogy 5% szívódik fel. Tök gáz. Sosem vettem és sosem vennék terhesvitamint, mert a mai kínálat egy halom sz..r.
Szóval nyugodtan vehetsz másfajta multit is ami szimpi.
Amiért érdemes pénzt adni, azokban az ásványi anyagok szerves kötésben vannak. Pl nem cink-oxid van benne, hanem cink-glükonát, nem magnézium oxid hanem magnézium citrát stb stb...

Én is a femibiont ajánlom.
Van benne folát, ami másban egyikben sincs (csak folsav, ami nehezebben bomlik le)

Ugyanebben a helyzetben vagyok, mint Te. Nem tudok kapszulát lenyelni, egyszer a DM-es meg is akadt a torkomban, egy elakadt antibiotikum miatt pedig rohammentőt kellett hívni hozzám.
Szóval én azt csinálom, hogy a Gravidát 4 db-ba vágom gyógyszerdarabolóval, de mivel nekem is hányingerem lett tőle, most, hogy végre elfogyott, Femibiont vettem. Ebből az olajos kapszula simán lemegy, a másikat meg hosszában kettőbe vágom. Macera, de ez van sajnos. Magnéziumot és minden mást pezsgőtablettában iszok. A Hipp Natalt is próbáltam, de abban elég kevés a hatóanyag szerintem.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!