Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen érzés volt, amikor...

Milyen érzés volt, amikor először megpillantottad a babád / először a mellkasodra tették szülés után?

Figyelt kérdés
2019. júl. 7. 08:23
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%
Semmilyen, teljesen idegen volt nekem az elején
2019. júl. 7. 10:44
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Kitolás közben monda a doktornő, hogy most nézzek le. Nagyon koncentráltam, mondtam, hogy nem akarok. Mondta, hogy pedig ez egy vissza nem térő pillanat. Lenéztem. Csak a hasamat láttam. Mondtam, hogy nem látok semmit. Egy pillanat. Majd megláttam az arcocskáját és a vállacskáit. Még félig bennem volt, éreztem. Gyakorlatilag láttam megszületni. Majd rámtették. Csodálatos volt. Semmihez nem tudom hasonlítani az élményt.

Teszem hozzá, bár 26 órát vajúdtam, mégis nagyon könnyű szülés volt, egyszer sem éreztem azt, hogy nem bírom, vagy ne tudnám megcsinálni. Valószínűleg ez is hozzátett ahoz, hogy ezt a pillanatot is így át tudtam élni.

2019. júl. 7. 11:17
 13/23 anonim ***** válasza:
90%

Én bevallom, hogy nem éreztem semmi földön túli érzést, csak azt, hogy végre vége!

Nem volt jó terhességem, végig hánytam...folyton rosszul voltam, erre a szülés még egy lapáttal rátett.

Irigylem azokat akik mindenféle földöntúli dologként tudták megélni.

2019. júl. 7. 13:26
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Szörnyű szülés volt, végig attól rettegtem, hogy elveszítem..mikor császár után rám tették sírtam és megkönnyebbültem, a szemei nyitva voltak, soha szebbet nem láttam életemben egyből beleszerettem.
2019. júl. 7. 14:37
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát kb semmit, csakhogy végre vége. Megvannak a képek a fejemben, de igazán érzések, olyanok amilyenek most társulnak a fiamhoz nem voltak.
2019. júl. 7. 14:38
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez hülyén fog hangzani, de én megdöbbentem tőle. Már két éjszaka nem aludtam, kimerült voltam, csak az járt a fejemben, hogy feladat van, legyünk túl rajta... Magammal foglalkoztam, semmi mással. Szinte eszembe sem jutott, hogy miért van ez a nagy felhajtás és mi lesz, ha vége lesz.

Aztán mikor meghallottam a hangját és megláttam, olyan élmény volt, mint mikor a bűvész előhúz egy nyulat a kalapból. (Én voltam a kalap, ja, hülye hasonlat.) Csiribú-csiribá, hopp, egy kisbaba! Hát ez meg hol volt eddig, honnan került elő?! Varázslat! :)

De ez csak egy pillanat volt, aztán elöntött a végtelen megkönnyebbülés, hogy túl vagyunk rajta, és hogy egészséges. Hatalmas, békességes, minden-mindegy érzés volt. És még soha ilyen jó nem volt a pihenés.

Szóval a szülés olyan volt, mint egy verseny hajrája, és mikor átszakítottam a célszalagot, akkor jöttem rá igazán, hogy az nem is a célszalag volt, hanem valami újnak a startvonala.

2019. júl. 7. 15:07
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Csaszarmetszesem volt, ugyanis nem volt jó se a baba NST-je, illetve nekem is volt egy nőgyógyászati problémám, így a császár mellett döntött az orvos. Amikor először meghallottam felsirni, majd odatettek a fejemhez, egy hatalmas megkönnyebbülést éreztem, sírtam is örömömben, ugyanis terhessegem alatt felvetodott, hogy esetleg nem egészséges. Életem legboldogabb napja volt, amikor kiderult, hogy egészséges, mert CSAK EZ számít!
2019. júl. 8. 11:46
 18/23 anonim ***** válasza:

Furcsa volt. Sajnos elesett a szívhangja, így császár lett. Az orvosom egy óriás volt, hatalmas kezekkel!

Ott volt rajta egy véres félhold alakú csomagocska... Ahogy odamutatta rögtön kipréselés után, sose felejtem el! Annyira picike volt azon a nagy férfikézen :).

Amúgy 3300gr volt, és 52cm.

Utána apa kapta meg, én órákig nagyon rosszul voltam utána.. A kezembe se tudták adni :((( (remegés, elkékülés órákig... Brrr...)

2019. júl. 31. 21:06
 19/23 anonim ***** válasza:
Annyira távolinak tűnt, szerintem túltolták a gázt...láttam őt, de mintha 4-5 méterre lett volna tőlem a hasam. Aztán áttették a férjem mellkasára ahol szinte egyből elaludt. Utána viszont a 2 órás megfigyelésén csodálatos érzés volt tartani őt a karomban és csak néztük milyen édesen alszik. Sajnos annyira aludt, hogy nem tudtam egyből mellre tenni :(
2019. júl. 31. 21:31
 20/23 anonim ***** válasza:
Sírtam, és ürességet éreztem, sok ideig tartott feldolgozni, hogy már nincs bennem. Persze jó volt, hogy láthattuk, hogy a férjem is elvezette, meg hogy egy család lettünk, de legbelül nagyon hiányzott. Egyébként mi nem tudtuk a nemét, és annyira katartikus volt az egész, hogy miután rám tették, vagy 10 perc telt el, mire megnéztük, hogy fiú e vagy lány. Az se számított. Bármikor újraszülném!
2019. júl. 31. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!