Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nagyon félek a császártol...

Nagyon félek a császártol mesélnének nekem?

Figyelt kérdés
Esetleg tudna nekem császáros (ikres) mesélni pl hogy milyen érzés ha egyáltalán lehet érezni valamit, illetve hogy zajlik egy császár és tényleg sokáig tart a fel épülés? Más is félt vagy csak én vagyok ilyen félős?
2019. jún. 27. 17:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
nem orvos, hanem mérnök :) és elég kiváncsi is, amiből az következik hogy sok dolgot tudok más területekről is, pl a szulesrol is.
2019. jún. 27. 21:19
 12/18 anonim ***** válasza:
50%
Kardiologus mondta, hogy nem szulhetsz huvelyi uton?
2019. jún. 27. 21:39
 13/18 anonim ***** válasza:
35%
Mérnökmaztán nagyon ért a biológiához :Dd
2019. jún. 27. 21:49
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Tervezett császármetszésnél nem altatnak, gerincközeli érzéstelenítési módot választanak. Ez lehet spinális vagy epidurális. Spinál esetén egy injekciót kapsz a megfelelő helyre, megvárják a hatásbeállást és kezdik az eljárást. Epidurális esetén benn marad az EDA kanül, amin később is tudnak fájdalomcsillapítót adagolni. Ha megtörtént a hatásbeállás, kapsz egy oxigénmaszkot és szükség esetén nyugtatót, hányinger ellenes szert adnak műtét közben is branülbe. Illetve beszélgetnek veled, hogy lehetőleg ne vedd észre amikor megejtik a bemetszést. Szólni fog az orvos hogy mikor fogsz húzást érezni, illetve nekem nyomni kellett lefelé a hasam is mert nagyon fenn volt a gyerek. Viszonylag gyorsan kiemelik és kis tisztogatás után a mellkasodra teszik picit közben varrogatnak. A varrogatás általában tovább tart mint a gyerek kiemelése. Ha minden jól meg, kb 50-60 perc. Előfordulhat hogy draint helyeznek a műtéti területre hogy kivezesse a vért. Nekem pl. ez nem kellett, nővéremnek viszont volt.

Műtét után osztályra kerülsz, ahol kapsz rengeteg infúziót, meg neked is sokat kell innod hogy elkerüld a posztspinális fejfájást. Illetve oxitocin infúziót meg fájdalomcsillapítót is adnak, ahogy megy ki az érzéstelenítő hatása. A hólyagkatéter másnapig bennmarad. Kb 8 óra elteltével felállítanak az ágyból, ami igencsak rossz. A lényeg hogy ne lefelé nézz mert elájulsz. Aztán szépen kikísér a nővérke a tusolóba és lemosdat. Közben 3 óránként hozzák a babádat a csecsemősök, nálam kb 1 órát hagyták kint. Másnap kerülsz a műtött osztályról a gyerekágyra, előtte kiszedik a hólyagkatétert, felkeltenek és szépen átsétálsz. Kegyetlen rossz felkelni, de muszáj mozogni. Én olyan helyen szültem ahol 0-24-ben velem volt a gyerek és mit ne mondjak, császármetszés után nem leányálom ellátni mikor még te magad is alig tudsz felkelni az ágyból. Mindenesetre már fél órával az érkezésem után ki is hozták a picúrom. Ez rendben is lett volna ha nem egy sírós, nyugtalan, szopászavaros babám van mert pihenni azt nem tudtam tőle, sokat sétálgattunk a folyosón hogy legalább a szobatársaim és babáik pihenhessenek. Szóval nekem rémálom volt az a 3 nap amit ott töltöttem.

A gyerekágyon már csak tablettában kapod a fájdalomcsillapítót és az oxitocint is az orrnyálkahártyán keresztül juttatják, nem vénásan (átitatnak vele egy kis gézlapot és az orrodba nyomják).

Nekem panaszos volt a császármetszés hegem. Nem gyulladt be meg ilyesmi, viszont a legkisebb frontra meg emelgetésre is nagyon fájt, még 2 hónapig szedtem fájdalomcsillapítót rá és így 2 év után is megérzem az időváltozást. Szóval igen, nekem sokáig tartott a felépülés. A 3,5 kilós babám is megterhelő volt emelgetni.

Vannak anyukák akiknek nem fájt meg semmi panaszuk nem volt vele, kívánom hogy neked is olyan legyen.

Ne félj tőle. A lényeg az, hogy a gyerekek jól legyenek!

2019. jún. 27. 22:15
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
#12: Valószínű hogy orvos mondta neki, egy szívbetegnek nem tanácsos megterhelni a keringését, eleve ikres szülésről beszélünk. Na meg nem is azt kérdezte hogy támogatjuk-e a császárt vagy nem... Egyébként egyértelműen biztonságosabb ez esetben.
2019. jún. 27. 22:19
 16/18 anonim ***** válasza:
79%

De ezeknek ide kell jönni hitet téríteni, nem bírják befogni a pofájukat.

Majd a kérdező orvosa és a kérdező eldönti mi a helyes. Ne aggódj, nem téged fognak vágni.

2019. jún. 27. 23:05
 17/18 A kérdező kommentje:
14#köszönöm szépen és a többieknek is a választ
2019. jún. 29. 08:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Nekem 2 császárom volt. Első sürgősségi volt, császár után 6 órával kelhettem fel,nagyon nehezen mozogtam. A másosik császár egy álom volt. Műtét alatt hanyingerem volt meg néha öklendeztem de gyorsan megvolt minden. 2. császár utan 2 órát az örzőben voltam és ott ki is szedték a katétert, utána felvittek a szobámba és nem kellett utána már feküdnöm hanem már mászkálhattam, nem fájt, nem volt nehéz a felülés, ügyes volt a doki meg adtak bőven fájdalomcsillapítót. Mindkét császár után amikor kiment az érzéstelenítő akkor mellékhatásként én hánytam többször is. Mindkét császárom külföldön volt, itt teljesen más a protokol mint Magyarba. Ne félj, műtét alatt fájdalmat nem fogsz érezni csak ráncigálást, nyomkodást... Műtét után meg amikor már felkelhetsz akkor ne hagyd el magad bármennyire is fog fájni, gyorsabban gyógyulsz ha mozogsz. A végeredmény a lényeg, lesz a tökéletes kisbabád. ♡
2019. júl. 1. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!