Császármetszés tapasztalatok?
Programozott császárom lesz jövőhéten egészségügyi okok miatt.
Nem tudom mire számíthatok, első Baba. Akik már átestetek rajta, leírnátok a tapasztalataitokat? Milyen volt? Minden érdekel:) köszönöm
A műtétnél kedvesek voltak nagyon.
5kor keltem, beöntés, nst, ilyesmi majd becsöpögtettek egy infúziót aztán jött a műtős fiú, befáslizta a lábam, és vittek le.
Érzéstelenítésből semmit nem éreztem.
De utána rosszul lettem, hánytam és elájultam majdnem, de adtak oxigént meg valami cseppet és jobban lettem.
Jött a dokim, azt hittem még el sem kezdték, erre már mondják hogy mindjárt itt a baba.. Taszigálást húzást érezni.
Apuka a fejemnél ült.
Aztán meglett a baba, megmutatták, és apa ment vele a rendbetételre.
Én tiszta kába voltam.
A műtős felvitt a poszoperatívba, homokzsákot raktam a hasamra és 6 óra fekvés. 6 óra után keksz és vízivás, lábtorna..
És fel kellett kelni. Magad. Nem segíthetnek..
Na ez szerintem borzalom..
Lóg belőled a katéter, meg még egy kis tartály.
Nővérke kitámogatott zuhanyozni, ömlött a vér, de segítettek mindenben. Alulról zuhany felül cicamosdás, őrült fájdalmas első pisilés a katéter kivétele után.
Én fent aludtam az őrzőben, fájdalmas vérhigító szuri, altató, fájdalomcsillapító, mindent adnak.
Nekem iszonyat ijesztő volt az érzéketlenség, hogy nem érzem a lábaim.. Mintha levágták volna. Ettől majdnem megint elájultam, mondták hogy ne gondoljak rá, mert ettől rosszul lehet lenni.
3 napig rostmentes kaja pia..
Felkelni lefeküdni járni kín.. Nekem kb 3 hétig tartott ez..
Most 5 hónapos a babám, már nyilván jól vagyok de baloldalon fájdogál még és érzéketlen az egész hasam.
Babát elláti, szoptatni így nem éppen wellness..
Én hordtam haskötőt, nekem jólesett.
Szex ugyanúgy fájdalmas 2 hónap letelte után, mintha hüvelyi lett volna :/ És ugyanúgy van persze tisztuló vérzés-lochia.
Cicanacikkal, magas derekú gatyákkal készülj fel, farmer felejtős.
Utolsónak: lehet, hogy azért mert az nem a legjobb dolog, hogy az ilyen friss hasi műtét után már hordozod a picit és játszóterezel. Persze az élet nem áll meg, ez tény, de ez nem követendő példa! Te lehet, hogy szuperanyuként bírod, de ha lehet, pihenjen csak az ember!
Nálunk egyébként 5 napig kell bent maradni császár után, ha délután van a műtét, akkor az a nap már nem számít bele az 5-be.
Én is 5 napot voltam bent, annyit kellett. És igenis ez egy nagy hasi műtét kérdező, az egyik legnagyobb műtét, ha nem az életed múlik rajta ne rohanj a játszótérre/boltba/wellnes hotelbe majd 2 nap után.
Gondolom van apuka, tessen majd segítkezni. Nem őt vágják fel 10 rétegen át..
Az egészség az első, ne akard hogy szétváljon a heged meg belső vérzésed legyen, annyit csinálj amit muszáj, ne a mártír szuperanyákat nézd aki császár után 1 héttel a taposógépen van, olvastam ilyet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!