Milyen rossz tapasztalatod van szüléssel kapcsolatban, amit soha nem fogsz elfelejteni?
15 hetesen kinyílt a méhszájam, amit össze kellett varrni -műtét volt, altatásban.
Szülés előtt vették ki az öltéseket, amelyek addigra már teljesen bevágták a méhnyakam, annyira feszültek a babám súlya alatt. Borzalmasan fájt. Ez volt a legrosszabb élményem a kislányom születése kapcsán.
Reggel 6kor rákötöttek Nst-re,jeleztem 9 körül,hogy mosdóba kell mennem,le se szarták. 13 körül kaptam katétert.
Van még rengeteg rossz élményem.
De van szülés utánról is. Császár lett a vége,a doki 2 nap után kitépte a varratomat. Kb 10 ft-os nagyságú lyuk tátongott a seb egyik szélén,ami vérzett és gennyezett. 3 hetente mentem vissza dokihoz,hogy kinyomkodja. 14 hétre gyógyult be...
Nem közvetlen szüléskor történt, de a szülésznőknek köszönhető. Terminustúllépés miatt befektettek és felvételkor megvizsgáltak. Előtte sosem néztek méhszájat, mert a terhesgondozáson nem szokás. Na ott leb.sztak, hogy mióta van nekem hüvelyi fertőzésem. Mondom nem tűnt fel semmi, nem volt színe, szaga, nem viszketett és azért 40+ hetes terhesen ki tudja mitől van folyás?! Kisebb konzíliumot hívtak össze, hogy most kifertőtlenítsenek-e, míg végül a legbunkóbbik közölte, hogy “most már minek? Majd a gyerek kimossa”.
Szüléskor szerencsére nem volt gond, spontán indult és 4 óra alatt, gátvédelemmel szültem. Az ügyeletes doki kifejezetten humoros volt :D
4200-al született a kislányom,és emiatt szakadt a hüvelyfalam és a gátam is(hiába a gátmetszés).
Míg élek nem fogom elfelejteni azt a fájdalmat amit éreztem,mikor varrt össze a doki több mint 20percen keresztül.A felgyógyulás sem volt egyszerű,5hétig csak a wc fölé guggolva tudtam pisilni és kakilni,annyira fájt és feszült lent mindenem.
Első gyerek és egyben utolsó is,mondtam soha többet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!