Életmento császar után a masodik babánal valaszthatok. Ti mit javasoltok?
Az elso babám 4.7kg 60 cm-el szuletett, eletmento csaszar volt.
Az Egyesult Kiralysagban elek, ma volt idopontom a terhesgondozoval, annyit mondott, gondoljam at a legkozelebbi alkalomra, hogyan szeretnek majd szulni, mivel csaszaros volt az elso, teljesen rajtam mulik,mit valasztok. Esetleg foglalhat idopontot egy orvoshoz, akivel tudok beszelni. Az orvos nem fog segiteni,azt tudom.
Van valakinek hasonlo tapasztalata?
En hajlok a csaszarra, mert lehet az a baba is nagy lesz, es nem akarom azt a cirkuszt, amit az elso szulesnel.
Az elso babanal a 39. heten derult ki, hogy nagyon nagy. Ez az orvos javasolta a csaszart a komplikaciok miatt.
Egy masik orvoshoz volt par nap mulva idopontunk veglegesitesre, o teljesen rank hagyta a dontest.
A felsorolt komplikaciok miatt a csaszar mellett dontottunk. A befekves utan par oraval az ugyeletes foorvos hazakuldott, hogy nincs ez a baba 4kg, rendben lesz a sima szules, de 1 hetre ra azert foglalt idopontot szulesinditasra, hogy ne legyen tul nagy a baba.
A baba nem jott, szulesinditas volt, magzatviz elfolyasa utan 26 oraig felem sem nezett orvos vagy szuleszno, csak gyakornokok, akik ugye nem csinaltak/hattak semmit.
Vegul eletmento csaszar volt. Osszeszedett valami fertozest, ugyhogy 1 hetig a korhazban voltunk, ebbol a baba 3 napot intenziv osztalyon.
Belevágnak a babába?? 😁😁😁 hány éves vagy? Hogy lehet ilyen ökörségeket írni?
A szülés akár hüvelyi úton, akár császárral történik, nem orosz rulett, te jó ég 😁 ezzel az erővel az utcára se lépj ki többé, mert a fejedre esik egy tégla. Ennyi ökörséget! Kérdező, hallgass magadra, ha te is úgy érzed, biztonságosabb a császár, azt válaszd! A hős, mindent jobban tudó ősanya meg szüljön ahogy akar, csak tanácsot ne adjon, köszi.
# 11 Pedig előfordul, persze csak karcolás. Szobatársamnak meg a húgyhólyagjába vágtak bele, akkor volt ott második hete katéterrel. Nekem csak mélyvénás trombózisom lett (pedig nincs hajlamom és mozogtam). Ezek persze a ritka szövődmények, de pl. kisebb mértékű összenövés még a nőgyógyászom szerint is elég gyakori (most utánanéztem, net szerint 10-ből 7), és az simán csak pár év múlva okoz kinyomozhatatlan eredetű panaszokat.
Szóval egyetértek azzal, hogy bármit választ/kap az ember, lutri nála hogyan sül el, mert a szülés még mindig megtervezhetetlen. Egy barátnőm meg simán szült kétszer 60 centi-4 kilós gyereket (ráadásul eda nélkül, pedig alacsony és vékony, de ő a baba-mama jógán "megbeszélte" velük - nem kicsit irigyeltem az én két hónapnyi kórházas történetemmel). Viszont ha neked ez ilyen trauma volt, a második gyereket is nagynak saccolták, na meg már van egy ablak, én is amellett lennék, hogy minek az ajtót is tönkretenni.
Koszonom szepen mindenkinek, a csaszar mellett fogok donteni, bar az epiduralis erzestelenitesnek rosszul vagyok mar a gondoltatol is, viszont hatalamas a hasam...
Kovetkezo ultrahangnal rakerdezek a meretekre pontosan, nem szeretnem megint rameregetnek a grafikonra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!