Indokolt volt, hogy befektetett?
Kedden voltam a magánorvosomnál a 34. héten egy sima viziten, ahol megállapította,hogy megrövidült teljesen a méhnyakam (C1000) plusz lent van a baba feje már vizsgàlhatatlansàgig,de teljesen zárt vagyok.Másnap reggel befektetett a kórházba,minimum a 36. hétig itt kell lennem.
Mást is fektettek be ilyen miatt? Szerintetek indokolt? Otthon vàr a másik gyerek, úgy érzem otthon jobb dolgom lenne :/
Én szülészként másképp vélekedek erről, mint a hozzászólók...
Mégis mi fog veled történni, ha befekszel? Semmi. A koraszülésre max. gyógyszereket tudnak adni, ha beindulnak a fájások, akkor esetleg infúziót. A gyógyszereket tudod szedni otthon is, ha meg beindulnak a fájások, be tudsz menni a kórházba. Ha nem a világ végén laksz, könnyen bejutsz, akkor nem feküdnék be a helyedben. Az, hogy valóban koraszülött lesz-e a gyerek, nem azon múlik, hogy a kórházban fekszel vagy otthon...
Tüdőérlelőt kapsz? Nálunk mondjuk addig bent kell lenni, nem adjuk ambulanter a szteroidot, de néhány doki simán csinálja azt is.
A koraszülést nem lehet megelőzni azzal, hogy a kórházban fekszel.
Ne haragudj utolsó,de szülészként elég buta tippeket adsz a kérdezőnek.Tapasztalatból mondom,ha valakinek azt mondják maradjon bent,akkor maradjon bent.Nekem is mondták,de én hazamentem saját felelősségre azzal,hogy feküdjek,csak wc-re és tusolni keljek fel.Oh mondom persze menni fog! A nagy büdös lópikulát tartottam be.Nem lehet...otthon nem.Majdem görcsölni kezdtem ,bementem.10 percre van a korház,de ha nem érek be, a 15. percben megszülök az 5.hónapban a kocsiban. Sikerült visszatartaniuk és azután még 3szor!!!! az elkövetkezendő 2 hétben!
Végig bent kellett feküdnöm és utána már eszem ágában sem volt hazamenni hiába lett volna otthon ezer dolgom,hiába várt a másik gyerekem is,nem tehettem! 9 hónapra született meg aztán a kisfiam egészségesen!
Utolsó: Nem szeretnék ezen veszekedni, a véleményem leírtam. Egy rendesen beindult koraszülést nem fog visszatartani egy infúzió. Mi is naponta tokolizálunk, mert "jaj van 3 fájás a CTG-n", meg "jaj, kézzel vizsgálva 1 cm-re nyitva van a méhszáj", aztán 40. hét után meg pakoljuk a Prostin tablettát, mert valahogy csak nem akar megszülni.
Ellenben azok, akiknél valóban van egy beindult koraszülés, azoknak az infúzió max. addig szokott hatni, ameddig folyik. Amit befolyt, újra jönnek a fájások és megszülnek. Láttam már egy pár koraszülést és ez a tapasztalatom.
Az ágynyugalom pedig nem csökkenti a koraszülés esélyét.
Nálunk 40. hét után alapból befekvést javasolunk, ennek ellenére én egészséges terhesség esetén biztos nem feküdnék be a napi egy CTG-ért, ha be is tudok járni.
De persze, az orvosnak nyilván védenie kell magát, persze, hogy azt mondja, hogy feküdjön be, mert ha valóban koraszülés lesz, az lesz az első, hogy az ügyvéd ráfogja, hogy ha befektették volna, nem lett volna koraszülés. Holott ez azért így nem egészen igaz.
"10 percre van a korház,de ha nem érek be, a 15. percben megszülök".
Bocsi, de ez meg azért elég sarkított. Ha 10. percben értél be, és szerinted a 15. percben megszülsz, ha mégsem értél volna be, akkor minimum 8 centivel, de inkább eltűnt méhszájjal kellett volna beesned a 10. percben. Ott meg aztán köthettek volna bármilyen infúziót.
Kérdezd meg az orvosodat miért gondolta úgy ezekkel a paraméterekkel hogy befektet.
Én gdm-es voltam, 37. héten befekettek, mert abban a kórházban ahol szültem ez volt a protokol. Pedig közelében se jártam még a szülésnek. Biztam az orvosomban, elfogadtam a döntést, pedig 5 percre lakunk a kórháztól, és otthon várt egy 3 éves, de akkor az volt a lényeg hogy egészségesen megszülessen a picur. A többi nem számit most, csak 2 hétről van szó. Legalább aludhatsz végre akármennyit,mert 2 hét mulva nem fogsz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!