Második babátok gyorsabban született mint az első? Jobban fáj? Gátmetszést csinálnak a másodiknál is?
Az első 1:57 perc alatt volt meg,gátmetszéssel.
A másodiknál miután 4nap alatt észrevétlenül tágultam, 2-3 órát "vajudtam" majd burkot kellett repeszteni,és már nyomhattam is. Szintén volt gátmetszés,pedig kisebb volt mint az első,és csak 2 év van köztük. Az utófájások a 2-nál már fájtak,és a gátvarrásnál le akartam rúgni a dokit,mert nem hatott a lidokain... kemény volt!
Hogy csinálnak e gátmetszést a 2-nál is,az kórház függő. Én úgy tudom,ha a 2 szülés közt nem telt még el 3 év,akkor nem kellene csinálni.
Boldog babavárást!
Az első 5 óra alatt, nagyon fájt és csináltak gátmetszést.Viszont a varrást nem éreztem egyáltalán.
A másodiknál 2 nap alatt fájások nélkül kitágultam, és 2 óra alatt megszületett, szintén kellett gátmetszés mert 4.5 kilósra hízott odabent a lányom:)) Pont egy kilóval volt nagyobb mint a bátyja.
Megpróbálták gátmetszés nélkül de nagy baba volt, így nem sikerült. Inkább belül kellett sokat varrni, viszont nekem is rosszul adták be a lidocaint így a varrás maga jobban fájt mint a szülés..:(
Szia,
én mindkét fiammal 3 ujjnyira szinte fájdalommentesen tágultam ki, sétálgatta, beszélgettem a férjemmel- és mikor elértük a 3ujjnyi tágulást akkor kerülem be mindkétszer a szülőszobára.
mindkét esetben burokrepesztés következett:
1.fiu 3.5óra volt a szülőszobán, gátmetszéssel,
2.fiú 45perc, gátmetszés nélkül (olyan gyors szülés volt, hogy szinte észre sem vettem :-D)
1. baba: magzatvíz elfolyással indult, 7 órán keresztül nem volt fájás, se semmi, akkor adtak oxitocint. Innen még 6 óra vajúdás következett. Gátmetszés volt, varrás iszonyúan fájt!
2. baba: burokrepesztéssel indult, 2,5 óra alatt lett meg. Gyorsabb, de intenzívebb, fájdalmasabb volt. Volt gátmetszés, de a varrást észre se vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!