Van más is, aki spontán szült 5 kg körüli, vagy feletti babát?
Egy ismerősömnek 3 gyermeke van. Mind a 3 5 kg felett született, természetes úton. Amikor a babám született, volt egy nő, aki szintén 5400 g-mal szülte meg hüvelyi úton a babáját.
Nekem ez a lehetetlennel egyenlőnek tűnik...
Volt valakinél ugyan ilyen? Ha igen; leírnád, hogy zajlott, és lett-e bármilyen következménye?
(Az ismerősömnél mindhárom gyerek egészséges. A kórházban valami gond lett a babánál, mert szállítgatták másik kórházba vizsgálatokra, meg az anyukának kellett vér.)
Nem a sulytol fugg elsosorban, hanem a beavatkizasok mennyisegetol, es milyen pozban tortenik a vanudas es a kitolas, pl. en ledobbentem, hogy fuggoleges testhelyzetben 30(!)%-kal tobb helye van a babanak kiferni, mint haton, vagy felig haton fekve, es ugy persze, hogy meg gatmetszes mellett is repedes meg minden van meg egy kisebb babanal is. Tesom parja 5,9 kiloval szuletett. Egeszseges, felnott ferfi.
En 4,3 kilos gyereket szultemhuvelyi uton (vekony vagyok, csodalkoztak is a gyerek mereten), en tudtam, hogy nem a nagy meret szamit elsosorban, sokat olvastam varandossag alatt errol (ajanlom a Mindent a termeszetes szulesrol facebook csoportot, sok hasznos info van, errol is sokszor volt mar szo), es pl. nekem a kitolas volt az egeszbol a legkevesbe erezheto, nem fajt egyaltalan (ellentetben a vajudassal, de az inkabb amiatt, hogy megzavartak a folyamatot a korhazban, kesobb kellett volna beerni). A gyermekem egeszseges.
4,3 kg 58 cm
4,5 kg 64 cm
Mindkettő spontán, hüvelyi úton gátmetszés után született komplikációmentesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!