Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van más is, aki spontán szült...

Van más is, aki spontán szült 5 kg körüli, vagy feletti babát?

Figyelt kérdés

Egy ismerősömnek 3 gyermeke van. Mind a 3 5 kg felett született, természetes úton. Amikor a babám született, volt egy nő, aki szintén 5400 g-mal szülte meg hüvelyi úton a babáját.

Nekem ez a lehetetlennel egyenlőnek tűnik...

Volt valakinél ugyan ilyen? Ha igen; leírnád, hogy zajlott, és lett-e bármilyen következménye?

(Az ismerősömnél mindhárom gyerek egészséges. A kórházban valami gond lett a babánál, mert szállítgatták másik kórházba vizsgálatokra, meg az anyukának kellett vér.)

2019. ápr. 14. 14:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ismertem olyat aki 4800 grammos babát szült gátvédelemmel, repedés nélkül. Kell egy hozzáértő szülésznő vagy orvos és akkor nem olyan durva, mint hangzik. Van aki a 2500 grammos gyereknél is szanaszéjjel reped, szóval azért számít a támogató háttér.
2019. ápr. 14. 14:43
 2/12 anonim ***** válasza:

Nem a sulytol fugg elsosorban, hanem a beavatkizasok mennyisegetol, es milyen pozban tortenik a vanudas es a kitolas, pl. en ledobbentem, hogy fuggoleges testhelyzetben 30(!)%-kal tobb helye van a babanak kiferni, mint haton, vagy felig haton fekve, es ugy persze, hogy meg gatmetszes mellett is repedes meg minden van meg egy kisebb babanal is. Tesom parja 5,9 kiloval szuletett. Egeszseges, felnott ferfi.

En 4,3 kilos gyereket szultemhuvelyi uton (vekony vagyok, csodalkoztak is a gyerek mereten), en tudtam, hogy nem a nagy meret szamit elsosorban, sokat olvastam varandossag alatt errol (ajanlom a Mindent a termeszetes szulesrol facebook csoportot, sok hasznos info van, errol is sokszor volt mar szo), es pl. nekem a kitolas volt az egeszbol a legkevesbe erezheto, nem fajt egyaltalan (ellentetben a vajudassal, de az inkabb amiatt, hogy megzavartak a folyamatot a korhazban, kesobb kellett volna beerni). A gyermekem egeszseges.

2019. ápr. 14. 15:06
 3/12 anonim ***** válasza:
Én bár "csak" 4kg voltam, a 6 évvel fiatalabb húgom már 4,6kg és anyukánk mindkettőnket természetes úton szült, elmondása alapján nem volt egyik sem nagyon nehéz szülés :) (harmadik babát részben emiatt sem akart már, mert az orvos azt mondta neki hogy tuti 5kg vagy afeletti lenne :))
2019. ápr. 14. 15:08
 4/12 anonim ***** válasza:
2-es vagyok, a gatmetszes meg repedes mellettet a kisebb babanal ugy ertettem, hogyha osszehasonlitjuk, kinek van nagyobb eselye meguszni minel kevesebb serulessel, akkor ha egy anya az atlagnal kisebb sulyu babat hoz a vilagra, de haton fekve, akkor siman lehet sok serulese, foleg, ha ehhez meg kivulrol iranyitott nyomatas is van pluszban, amivel egyuttmukodik, es engedi mellette meg a hasbakonyoklest i (ez mind nagyon nagyon karos gyakorlat, a babara eletveszelyes a Kristeller=hasbakonyoklos/baba kinyomasa) szemben azzal, ha egy nagy sulyu babat az anya sajat tempoban, fuggoleges pozicioban szul, ahol nagyon kicsi az esely a serulesre. Gatvedelemhez pedig ennyi kell, nem kell masszazs, meg nem tudom mi, nem kell a gathoz hozzaerni sem, hanem hagyni az anyat sajat tempoban szulni, es batoritani a fuggoleges pozicio felvetelere, negykezlab, szuloszeken, allva, agynak tamaszkodva, stb.
2019. ápr. 14. 15:12
 5/12 Andizsuzsi ***** válasza:

4,3 kg 58 cm

4,5 kg 64 cm

Mindkettő spontán, hüvelyi úton gátmetszés után született komplikációmentesen.

2019. ápr. 14. 15:17
 6/12 anonim ***** válasza:
10%
Érdekes, hogy a FEJKÖRFOGATOT senki nem említi, pedig az baromira nem mindegy. Nem az a jajj de nagy dolog, hogy hány kiló. Az a nem mindegy, hogy 34-es a feje, vagy 38-as...?????? Az 2 ujjnyi különbség!!!!
2019. ápr. 15. 11:33
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen, nekem 37-es volt a babam feje és esélyem sem volt. Csaszar lett
2019. ápr. 20. 20:52
 8/12 anonim ***** válasza:
A lányom 3600 gr 57 cm-fel született, vágtak, nehez volt. A fiamat ugyanekkorara tippeltek, végül 4500 gr és 60cm lett, gatvedelemmel született, kellemes emlék maradt.
2019. ápr. 20. 21:55
 9/12 anonim ***** válasza:
ja és utolsó vagyok, a fiamnak 38-as volt a feje :D
2019. máj. 24. 12:47
 10/12 anonim ***** válasza:
második baba szomszédasszonyomnak haamr természetes uton szültett,természetes uton magátol megindul szülsé fájásokkal. 4,5 kg baba volt benne magas 170 cm
2021. szept. 29. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!