Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Angliai szüléstörténetek?

Angliai szüléstörténetek?

Figyelt kérdés

Ki hogy szült Angliában? Minden tapasztalat érdekel: természetes szülés és császár is.

Azt hallottam, hogy itt nem nagyon avatkoznak bele a folyamatba, és gyakori a hosszú vajúdás, illetve a különböző sérülések. Ez tényleg így van?

Az igaz, hogy nincs gátmetszés? Kérésre se csinálnak, hogy megelőzzék a repedést?

Adnak epidurált? Ha igen, mikor? A vajúdás mely szakaszában? A varráshoz lehet kérni? Előre kell szólni hogy, igénybe kívánunk venni fájdalomcsillapítást, vagy közben is lehet kérni? Előfordul, hogy megtagadják, vagy sokat kell várni rá?

Alkalmaznak gyorsítót, burokrepesztést, stb. vagy hagynak mindent a maga ütemében lezajlani?

Úgy tudom, választható a programozott császármetszés. Ennek mi a menete, kivel kell megbeszélni, és hogyan történik?

2019. ápr. 13. 23:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Én még csak szülés előtt vagyok, de az NHS honlapja szerint elmentunk a gp-hez - hozzateszem ez Szntem tok fölösleges volt, mert csak egy halom papírt kinyomtatott, amit amúgy is valszeg tudsz a folsavrol, meg hogy mit ne egyél. 8.heten mehetsz leghamarabb a midwife - hoz, nekem ugyanott van, mint a gp, oda adnak majd egy paksametat, a lehető legtobbtinfot ki kell toltened rajta az első midwife appoinmneten végig mentek rajta, vesz le vért, vernyomast mer, ilyesmi. Elkuldi a papírjaidat a megfelelő helyre és postán megkapod a kombinalt tesztre és a 12 hetes uh-rá az időpontot. Ezek alapján kikuldik a maternity exception papirt is, mert a szulestutan egy évig ingyen kapod a felirt gyógyszereket, és a fogasz is ingyenes.

Innen majd mindig mondjak, mi a következő lépés. Nálam ezek voltak 23hkm

2020. jan. 17. 20:20
 12/14 Beviz Elek ***** válasza:

Reggel 5kor ébresztett a feleségem hogy elindultak a fájások.

Első gyerek, nem tudtuk hogy pontosan mikor kell bemenni a kórházba. A feleségem betelefonált és azt mondták hogy ráérünk akkor ha majd nem tud beszélni a fájdalomtól.

10kor bementünk, 2cm-re volt kitágulva, azt mondták hogy nyugodtan menjünk haza, legkésőbb 4 óra múlva nézzünk vissza. Mindenkinél más, lehet hogy a parkolóig sem jutunk, de az is lehet hogy 4 óra múlva sem leszünk sokkal előrébb, de ne aggódjunk mert érezni fogja ha már ki kell nyomni a gyereket. A fájdalomra kapott paracetamolt...

Délben visszamentünk mert nem bírta a fájdalmat, inkább legyen segítség ha baj van, ekkor volt 6cm.

3ig szenvedtették, fájdalomcsillapítás gyanánt nevetőgázt kapott, egy tanuló csaj közben nézegette a monitoron hogy minden rendben van-e, de ő néha kiment beszélgetni a többiekkel, 2-esben itthon is megoldottuk volna...

3kor elvették a nevetőgázt és mondták hogy mostantól lehet nyomni (se gátmetszés, se burok repesztés, ugyanúgy csak a tanuló csaj volt velünk). 3/4 4kor kijött a kis szaros és egyből rakták az anyja mellkasára.

Gátmetszés nem volt, varráshoz helyi érzéstelenítést kapott, epidurális legvégső esetben.

Amíg nem veszélyes mindent hagynak a természetes útján megtörténni (a vele járó rosszal is), de összességében sokkal emberbarátabb az eljárás.

A gyereket mindössze másnap egy gyors vizsgálat idejére vették el, de ez tényleg csak néhány perc volt. Nem mossák le, elvileg így egészségesebb, majd néhány nap múlva otthon lemosod. Ha minden rendben volt, 24 óra múlva már otthon lehetsz a babáddal.

2020. jan. 18. 09:31
 13/14 anonim ***** válasza:
51%

Egyik ismerősöm 5 napig vajúdott mire megszült...ráadásul be se menjél ha 5-10 percnél nem gyakoribbak a fájások.

Egy másik ismerősünknek pedig a kórház hibájából halva született a babája. Szóval hagyjuk már hogy itt minden happy. Meg hogy étlapról lehet kérni a kaját. Szülni megyek nem pedig hotelbe. Úgyhogy én is Mo-n fogok szülni.

20+5 hkm

2020. jan. 18. 23:39
 14/14 Beviz Elek ***** válasza:

Nem szeretnék igazságot tenni hogy hol jobb az orvosi ellátás. Itt is vannak horror történetek és otthon is, eleget hallasz ha az ismerősök megfordultak a váci kórházban.

Az alap hozzáállás teljesen más, otthon telenyomnak mindenféle gyógyszerrel, itt pedig elsősorban az ember szervezetére támaszkodnak, csak gond esetén avatkoznak be.

Leegyszerűbb példa hogy Magyarországon folyamatosan alkohollal kell kenegetni a köldökcsonkot, itt pedig hagyni kell hogy magától leessen, a fiamnak 1 hétbe telt és nagyon szép lett.

Lehet hogy nem hotelbe mész, de a feleségem hagyományos angol reggeliből válogathatott, ebédre 2 féle levesből és főételből (+gyümölcslé, gyümölcs, desszert), addig otthon az apja (bár ő nem szült...) ebédre kapott 1 zsömlét 2 szelet felvágottal és 1 pohár tejjel. Nem ez a legfontosabb, de azért jól esik ha bent fekszel.

2020. jan. 19. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!