Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Létezik hogy valaki az "előírt...

Létezik hogy valaki az "előírt"10 ujjnyira volt kitágulva szülésnél?

Figyelt kérdés
mert ugye sok helyen azt írják,hogy 10ujjnyira ki van tágulva,akkor jöhet a szülés....de van egyáltaláén ilyen?Szerintem tuti nincs.És hány ujjnyi tágulásnál lehet szülni egyáltalán?Mennyi a minimum?Csak érdekelnének ezek,mert kíváncsi vagyok:) (34h)
2010. júl. 3. 21:47
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Én a 10 ujjnyit nem hallottam sehol. 5 ujjnyira kell kitágulnod, ami 10 cm. Ha ez megvan, akkor lehet kitolni a babát:) Nem lehet, hogy csak félreértetted?
2010. júl. 3. 21:52
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is félreértetted vagy valaki rosszul írta, 10 cm kell, mert ezen keresztül fér ki a baba feje. 10 ujjnyi nagyon sok lenne, akkor már háttal is kiférne :)
2010. júl. 3. 21:54
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség! Én már éreztem a tolófájásokat,amikor megvizsgált a doki és mondta,hogy 4 ujjnyi,mindjárt szülünk! Szóval én nem is hallottam még 10 ujjnyiról!
2010. júl. 3. 21:55
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Biztos összekeverted a dolgokat. Egyébként én a 2. gyerekkel nem sokat vajúdtam. Amikor mentem nst-re, ott mondták, hogy már ne is menjek haza, mert 3 ujjnyira ki vagyok tágulva. Pedig nem voltak fájásaim! Bár a igaz, hogy előtte éjszaka azt álmodtam, hogy megszülök, talán akkor tágultam. Este volt néhány kósza fájásom, de nem rendszeres, és nem túl fájdalmas. És a dokim amikor beért, és megvizsgált, csak annyit mondott, hogy toljon. Ezen nagyon meg voltam lepődve, mert van aki több mint egy napig vajúdik. Szóval létezik igen, de 10 cm, nem ujjnyi.
2010. júl. 3. 21:57
 5/9 A kérdező kommentje:
jajj elnézést,tényleg 10cm,nem ujjnyi,nemtudom miért azt írtam,pedig cm akartam:)
2010. júl. 3. 22:00
 6/9 A kérdező kommentje:
utolsó,irigyellek nagyon,bár én se vajúdnék sokat...:)Mostanában én is szinte mindennap arról álmodok hogy szülök,remélem azért még nemfogok pár hétig...:)
2010. júl. 3. 22:03
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó válaszoló, velem ilyen miért nem történik meg?! :)))
2010. júl. 3. 22:09
 8/9 anonim ***** válasza:

A 2. szulesem a korabbi valaszolohoz hasonlo volt. Igz, az elso sem volt hosszu, harom orat vajudtam csupan.

De a masodik furcsa volt. Fajasok nelkul 3 ujjnyira tagultam, igy a doki inditott, mert nem mert hazaengedni. Igaz, nekem fajasokat csinaltak, de olyan hamar tagultam 5 ujjnyira es olyan irtelen jott a tolofajas, hogy szolni sem volt idom, csak ereztem, hogy iszonyatosan tolni kell es mar feszitett is a fiam feje. Makunk volt, hogy fogadott szulesznom volt es igy vegig velunk volt, mert ha epp egyedul lettunk volna hagyva a ferjemmel, akkor o szuleszt. Viszont repedt a mehszaj (a gat nem) a nagy gyorsasag miatt. Szoval en bele sem merek gondolni, hogy ezta sort folytatva milyen lesz a 3. szulesem, lehet, hogy mar korhazba sem erunk be...

2010. júl. 4. 09:30
 9/9 anonim ***** válasza:

10 cm lesz az, ahogy javította is a kérdező. Igen létezik.

Én nem vajúdtam, szó szerint átaludtam az egész vajúdási folyamatot.

Már benn voltam a kórházban hetekkel előtte, mert nyitva voltam 5 cm-re teljes méhnyak hosszban. Így nem kockáztattak a dokik.

Aztán egy reggel hirtelen toló fájásaim voltak, legalábbis keményedett a hasam. A doki kiröhögött, hogy nem is vajúdtam tuti nem szülök. Aztán elhánytam magam ott helyben, mire a másik doki megvizsgált. 10 cm-re nyitva voltam, és már ott is volt a baba feje. 20 perc alatt megvolt a gyerkőc :)

Első baba, és nagyon ügyes, mert amíg a hasamban volt "megbeszéltük", hogy fáj legyünk túl rajta hamar.

2010. júl. 4. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!