Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért választják sokan a...

Miért választják sokan a természetes szülést?

Figyelt kérdés
A babának elvileg biztonságosabb a császármetszés nem? És úgy az anyának se kell annyit szenvednie, de akkor miért természetes úton szül a legtöbb nő?
2019. márc. 20. 23:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
78%

A szülés olyan élmény, ami hatással van az életedre. (Meg persze lesz egy gyereked, és az is. 😉)

Gondolom láttál már beavatási szertartást a NatGeon. A fiatal fiúknak át kell esni valami nagy fájdalmon, hogy utána férfiként tekintsenek rájuk.

Ennek az a pszichológiája, hogy a szülést utánozzák, mert megfigyelték, milyen hatása van a nőkre.

Óriási fizikai erőpróba is, sose hittem volna, hogy 24 óra ébrenlét után még ennyi tartalék van a testemben. A fájdalom erősebb, mint amit el tudsz képzelni, vagy amiről azt hitted, hogy el tudod viselni. Szó szerint kitágítja a határait annak, amit a testedről es az elmédről tudni vélsz.

Aztán amikor végre kint a baba, egy végtelen hosszú másodperc, amikor összeomlottam, hogy kész, nem sir fel, baj van. Aztán felsír, erősen és elönti az embert egy olyan hormonkoktél, aminek nincs megfelelője. Lila, ragad, de mégis szebbnek látod, mint addig bármit, imádod. A legnagyobb boldogság érzése. Hatalmas megkönnyebbülés, hogy túl vagy rajta. És egy magabiztos diadal érzés, hogy EZT meg tudtad csinálni.

Ez a hármas érzés az, amiért azt mondják sokan, hogy ott helyben szülnének mégegyet. :)

Ez az az a bizonyos szülésélmény.

Császárnál ez veszett el. Csalódott voltam, úgy éreztem, hogy kudarcot vallottam. Szült nekem a doki egy gyereket: ott fekszek bénán, rángatnak mindenfelé, semmire nincs befolyásom, csak várom, hogy kiemelje a gyereket az orvos, meg persze rettentően féltem, mert nem véletlen voltunk ott.

Mikor felsírt, ugyanúgy boldog voltam, ugyanúgy szeretem. De csalódtam, hogy nem tudtam megszülni.

Aztán a következő 3 nap az valami borzalom!! Mozogni is fáj, húzódik össze a méhed, felkelni külön tudomány. Nem tudom, ki híreszteli, hogy a császárral megúszod a fájdalmat, de ne higgy neki!

Azt meg hagyjuk, hogy két évvel később is érzéketlen ott a hasam, és hogy néz ki.

2019. márc. 21. 08:44
 12/19 anonim ***** válasza:
58%

Hat nekem is kudarc lett volna ha nem termeszetes uton szültem volna.. szerencsére a dokim türelmes volt pedig elég sokat kínlódtunk....

A fájdalom elviselhető, tudod hogy egyszer véget ér :-)

A második gyerek meg sokkal gyorsabban jön, ott kb 1,5-2 óra volt kemény....de pikkpakk felépültem.

2019. márc. 21. 10:58
 13/19 anonim ***** válasza:
84%
En nem valasztottam. Csupan ezt tartom termeszetesnek mint ahogy ez a neve is. Semmi termeszet ellenes vagas (nem a gatmetszesre gondolom ami akugy sem volt), sokkal gyorsabban regeneralodtam minta csaszaros ismeroseim. Megy minden amaga utjan, egy no kepes arra h vilagra hozza a babajat termeszetes uton. Ez a normalis. Persze ha kozbe kell avatkozni eletveszely miatt egy percig se haboznek.
2019. márc. 21. 11:14
 14/19 anonim ***** válasza:
78%
Nem lehet választani, a hüvelyi szülés az "alap", ha bármi probléma van, akkor jön szóba a császár.
2019. márc. 21. 11:46
 15/19 anonim ***** válasza:
64%

Látom itt sokan úgy gondolják, hogy van a programozott császár, ami kvázi rossz és van a sürgősségi, ami elfogadható.

Nos, én a kettő keverékével születtem. Orvosi indokkal nem csak a sürgős császárt csinálják.

Anyámnak például magas vérnyomása és nagyon komoly gerincproblémája volt. Az orvos kerek perec megmondta, hogy ez császár lesz, nem kockáztat.

Sem tanulási, sem az életbeli küzdési problémám nincs és nem is volt. Úgy látszik csodagyerek vagyok, ráadásul duplán, mert anyám 40 éves volt, amikor szült és végig azt mondták az orvosok, hogy neki nem lehet gyereke.

Utóbbi ok miatt ő egy percig sem érezte rosszul magát, hogy nem tudott engem természetes úton megszülni. Egyszerűen boldog volt, hogy megérkeztem, egészséges vagyok és nincs semmi bajom. Nagyon rövid ideig volt teje, de ettől sem zuhant össze.

Nem akarok senkit bántani, de ilyen háttérből érkezve nekem annyira furcsa, hogy valaki lelkileg beteg lesz, hogy nem sikerült természetes úton szülnie.

Nagyon remélem, hogy anyámra ütöttem ebben is. Ne adja az Ég, hogy bármi baj történjen, de ha igen, remélem jól viselem. 9 év próbálkozás után jött össze a gyermekünk, bárhogy is alakul, legyen egészséges a többi nekem nem számít.

2019. márc. 21. 12:18
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésbedben ott a válasz is, mert az a természetes. Ha nem muszáj kösz nem hiányzik egy nagy hasi műtét, 6 óra elválasztva a gyerekemtől és lábadozás egy újszülött, illetve sok esetben plusz tesó/tesók mellett.
2019. márc. 21. 13:52
 17/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, gondolom, első babád!
2019. márc. 23. 16:00
 18/19 Coffelia ***** válasza:

15-ös, nem lelkileg beteg lesz, hanem esélyes, hogy a természetes szülés kiváltotta hormonreakciók nem, vagy csak később indulnak be. Tehát hormonálisan nem zárul le a folyamat, ami okozHAT megmagyarázhatatlan gyászérzést, enyhébb vagy erősebb depressziót.

Ne egy esetből indulj ki, vagy csak azokbol, akiket te ismersz, mint anyukád, hanem kérdezz meg valakit, akinek az a munkája, hogy a nehezebben induló anya-baba kapcsolatokat analizálja, illetve segít helyre tenni a kötődést, aminek egyik alapja a szüléskor kapott hormonfröccs. Nem ez a minden, "íkúból" is lehet ellensúlyozni, ha valaki egy űrt érez a szülés után a felhőtlen boldogság helyett. De egészen biztos, hogy a természetadta szülési folyamat többet segít a zökkenőmentesebb összeszokásban.

2019. márc. 23. 17:46
 19/19 anonim ***** válasza:
A baba tudod mennyi hasznos dolgot kap, ha a hüvelyen keresztül születik meg? Találkozik olyan baktériumokkal, amik felkeszitik őt a kinti létre. Sokkal jobb neki és szerintem az anyának is ha így születik. És nem értem miért hiszik sokan, hogy egy nagy hasi műtéti seb jobb, mint egy kis repedés ott lent, ami jobb esetben sokkal hamarabb is gyógyul, mint a hasi seb.
2019. ápr. 4. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!