Természetes szüléskor milyen fájdalom csilapitót adnak?
Nekem infúzióba adták.
A fájdalmat nekem nem csillapította ugyan, éreztem hogy fáj, csak nem érdekelt.. mintha részeg lenne az ember
szia! en kejgazt ( nevetogazt ) kaphattam csak Nyiregyhazan.
nekem sokat segitett mondjuk, ugy fogalmaznek hogy vegig rohogtem a tolofajasig a szulest. Mondjuk hallottam mar olyat is hogy valakinek nem jott be de nekem igen 😊 mellette labdaztam 😊
Nagyon sokféle fájdalomcsillapító van, de nem mindegyik használ, ez elég egyéni.
Van ahol No-Spa injekciót adnak, van ahol gázos bódítás van, de igazából a szabad vajúdási és szülési póz megválasztása is csillapíthat a fájdalmakon.
A hátba adott érzéstelenítés amiről te írsz az az EDA. Nem mindenhol és nem minden helyzetben adható, de természetes szülés esetén is alkalmazzák.
Huvelyi szuleskor is lehet kapni EDAt, van olyan is, amivel mozogni is lehet, hogy ne kelljen fekudnod.
Termeszetes szuleskor nem adnak fajdalomcsillapitot, max. keresztcsontmasszazst, vagy muskotalyzsalyas forro borogatast, mindketto nagyon szuper.
Az epiduralis erzestelenito noveli a csaszar kockazatat, nem minden esetben hat, hosszu ideig erezheted, ahol az erzestelenitot beszurjak, a szoptatasra rossz hatassal lehet, es nagy aranyban magaval hoz egy csomo egyeb beavatkozast, tobbek kozott a csaszar eselyet is noveli. Ha tajekozott dontest szeretnel hozni a temaban, ahol a pro-kontrakat is ismered, ajanlom a Mindent a termeszetes szulesrol nevu fb csoportot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!